Rondreis in Tasmanië

Wineglass Bay, Tasmanië. © Tourism Tasmania & Garry Moore

Rondreis in Tasmanië

Hobart - Freycinet National Park – Launceston – Stanley – Cradle Mountain - Strahan – Hobart
6-daagse tocht

Leer de geschiedenis van de dwangarbeiders in Hobart kennen, voordat je doorrijdt naar het Freycinet National Park en geniet van de perfecte kromming van Wineglass Bay. Ga zwemmen in St Helens en volg de Bay of Fires Walk in het Mount William National Park. Kijk uit over Launceston vanuit de Cataract Gorge en fiets langs de waterkant in Devonport. Vind echte rust in de wildernis van het in de World Heritage-lijst opgenomen Cradle Mountain - Lake St. Clair National Park. Overnacht in Strahan en maak een boottocht op de Gordon River of ga wildwatervaren in de onstuimige Franklin River. Maak een wandeltocht van de watervallen en de varenbossen naar de skipistes in het Mount Field National Park. Je zult volop genieten van deze rondreis: van de stille stranden in het oosten naar de ruige bergen in het westen.

Hobart naar het Freycinet National Park
Hobart naar het Freycinet National Park

Dag 1 - Van Hobart naar het Freycinet National Park

Peddel in Hobart in je kajak op de Derwent River, struin op zaterdagmorgen over de bedrijvige Salamanca Markets en bekijk de zandstenen 19e eeuwse pakhuizen van Sullivan’s Cove. Bekijk in het noorden de adembenemend mooie Great Oyster Bay en Maria Island, voordat je bij Swansea stopt voor wat versgemaakte jam. Ga dan naar het Freycinet National Park voor een korte wandeling of een uitdagende trektocht naar de top van de Mount Amos voor adembenemend mooie uitzichten over Wineglass Bay, Mount Freycinet en Mount Graham. Maak een boottocht langs vogels, walvissen en dolfijnen en vaar per zeekajak onder het rode graniet van de Hazards Ranges door. Je kunt hier kamperen of overnachten in een hotel in Coles Bay, Bicheno of Swansea.

Freycinet National Park naar Launceston
Freycinet National Park naar Launceston

Dag 2 - Van het Freycinet National Park naar Launceston

Stop in St Helens waar je kunt zwemmen, surfen en volop kunt genieten van verse zeevis. Rijd dan naar het ruige Mount William National Park en volg de kronkelige Bay Fires Walk langs de met zwerfkeien bedekte stranden, unieke planten, inheemse dieren en archeologische afvalhopen van de Aboriginals. Rijd door Derby met zijn tinmijnen en langs de tevreden koeien van Scottsdale, voordat je in Launceston aankomt. Geniet van het panoramische uitzicht over de stad vanaf de Cataract Gorge, waar je over een hangbrug boven het kolkende water kunt lopen, of neem’s werelds langste enkelvoudige stoeltjeslift. Proef na afloop de wijnen van het koele klimaat tijdens een wijntoer door de Tamar Valley en laat jezelf verwennen in de plaatselijke spa.

Launceston naar Stanley
Launceston naar Stanley

Dag 3 - Van Launceston naar Stanley

Struin door de galerieën met kunst en kunstnijverheid in het historische Deloraine, bekijk de muurschilderingen in Sheffield en de antiekwinkels in Latrobe. Ga naar Devonport, waar de schepen van de Spirit of Tasmania bijna monumenten zijn. Loop of fiets langs de waterkant, surf bij The Bluff en roei of zeil over de Mersey River. Het Narawntapu National Park met zijn vreedzaam grazende kangoeroes, wombats, wallaby’s en pademelons (klein soort kangoeroe) mag je zeker niet missen. Rijd door kustjuweeltjes als Ulverstone Burnie en het tulpenrijke Wynyard. Stop in Stanley, een vissersdorp temidden van de vulkanische aardlagen die ‘The Nut’ worden genoemd. Bekijk de zeehonden en de dwergpinguïns rond de haven en wandel naar de top van de kaap of neem de stoeltjeslift om van het prachtige uitzicht te genieten.

Cradle Mountain, TAS
Cradle Mountain, TAS

Dag 4 – Van Stanley naar Cradle Mountain

Vind echte rust in de wildernis van het Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Beklim Cradle Mountain, loop langs het spiegelgladde water van Dove Lake of volg de lange Overland Track van maar liefst 65 kilometer naar Lake St Clair. Maak een schilderachtige rondvlucht boven het park, ga vliegvissen en voer de wallaby’s, de wombats en de buidelratten tijdens een nachtelijke tocht op zoek naar wilde dieren. Je kunt overnachten in een eenvoudige hut of net buiten het park in een mountainlodge.

Gordon River, TAS
Gordon River, TAS

Dag 5 - Van Cradle Mountain naar Strahan

Volg de weg met 90 bochten omlaag naar Queenstown, waar ooit 's werelds rijkste goud- en kopermijnen waren, of neem de trein voor een schilderachtige rit. Bezichtig Zeehan, de voormalige zilvermijnstad, voordat je in een lus terugrijdt naar Strahan, de toegangspoort tot het wilde westen van Tasmanië, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Maak een boottocht over de Gordon River of ga wildwatervaren over de Franklin River in het Franklin-Gordon Wild Rivers National Park. Terug in Strahan kun je kajakken in de Macquarie Harbour, lekker uitwaaien op de winderige Ocean Beach of met een 4x4 door de bossen met naaldbomen en mirtes rijden. Vlieg over de oeroude Huon-bossen in een watervliegtuig of ontspan en geniet van heerlijk eten en wijn drinken.

Strahan naar Hobart
Strahan naar Hobart

Dag 6 - Van Strahan naar Hobart

Neem de Lyell Highway terug naar het hart van de Tasmaanse wildernis, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Stop in de oude hydroelektrische stad Tarraleah, waar vogelbekdieren, buidelmarters, wombats en Tasmaanse duivels door de straten lopen. Maak een uitstapje naar het Mount Field National Park, waar je door de weelderige varenbossen een bushwalk kunt maken naar de spectaculaire Russell Falls en de Lady Barron Falls. Op de plateaus van het hoogland kun je langlaufen langs snowgums (soort gombomen). Bekijk het klassieke dorpsplein en de antiekwinkels in New Norfolk, voordat je terugrijdt naar Hobart.

Overzicht

Rondreis in Tasmanië

 

Meer Australische ideeën