East Coast Escape, Tasmanië

The Docks, Flinders Island. © Tourism Tasmania & Alice Hansen

East Coast Escape, Tasmanië

Hobart – Maria Island – Triabunna – Swansea – Freycinet – St Helens – Bay of Fires
5-daagse tocht

Op deze tocht boordevol attracties kun je volop genieten van de schoonheid van de Tasmaanse oostkust. Ontdek per zeekajak de geschiedenis van Maria Island, proef bessen en wijn vers van de boerderij in Swansea en geniet van de prachtige contouren van Wineglass Bay in Freycinet National Park. Maak een stop in Bicheno en stort je op de buitenactiviteiten die er worden aangeboden. Ga de golfbaan op of kijk hoe de kleine pinguïns naar huis waggelen in de schemering. Maak een bushwalk door het regenwoud van Douglas-Apsley National Park en ga op een vis- of duikexcursie vanuit de schilderachtige haven van St Helen. Zwem in het rustige, heldere water van Binnalong Bay of volg de Bay of Fires Walk langs Aboriginal middens, de bossen en de sneeuwwitte stranden. Sluit je reis af in een afgelegen ecolodge met ontroerend mooie uitzichten over de oceaan.

Painted Cliffs, TAS
Painted Cliffs, TAS

Dag 1 - Van Hobart naar Orford via het Maria Island National Park

Vertrek uit Hobart en reis via Sorrell naar Triabunna, waar de veerboten naar Maria Island vertrekken. Het eiland is een paradijs voor bushwandelaars en wilde dieren. Je zult er dan ook geen winkels of auto’s tegenkomen. Klim naar de top van de rotsen op de zware Bishop en Clark of wandel naar de Painted Cliffs en Fossil Cliffs, die vernoemd zijn naar de meer dan 300 miljoen oude zeevisfossielen. Breng een bezoek aan Bloodstone Point, waar de Aboriginal-stam stenen verzamelde om hun haren mee te verven. Maak daarna een wandeling naar de overblijfselen van de nederzetting van dwangarbeiders in Darlington en luister naar het verhaal van de Italiaanse ondernemer die de stenen gebouwen in een hotel wilde veranderen, maar failliet ging. Bekijk de wijnstokken en de moerbeibomen die hij 200 jaar geleden heeft achtergelaten. Je kunt overnachten in de oude Penitentiary, op een van de vele campings op het eiland of teruggaan naar Triabunna of Orford om daar de nacht door te brengen.

Freycinet Peninsula, TAS
Freycinet Peninsula, TAS

Dag 2 - Van Orford naar Swansea

Geniet van het uitzicht vanuit het Three Thumbs Reserve in de Wielangta Forest of wandel op de stranden tussen Shelley en Spring. Rijd vervolgens langs een van de mooiste kustlijnen naar de witte stranden en roze-grijze granieten rotsen van het Freycinet Peninsula. Bezoek een bessenkwekerij, boetiek-wijnmakerij, en het wijn- en wolcentrum in en rondom Swansea. Maak een historische wandeling of bezoek de charmante Spiky Bridge net buiten de stad, die door dwangarbeiders is gebouwd. Zwem, surf, duik en vis in het Mayfield Bay Coastal Reserve en wandel naar de uitkijkposten voor uitzichten over de schilderachtige kustlijn. Bekijk kolonies dunbekpijlstormvogels en bezoek de wetlands van Moulting Lagoon, om de zwarte zwanen, de pelikanen en de scholeksters te zien als ze net wakker worden.

Wineglass Bay, TAS
Wineglass Bay, TAS

Dag 3 - Van Swansea naar het Freycinet National Park

Leg de perfecte contouren van Wineglass Bay met je camera vast. Ga dan heerlijk zwemmen, varen, vissen, snorkelen en duiken vanaf het prachtige witte strand. Rijd met een 4x4 naar de Cape Tourville Lighthouse met duizelingwekkende uitzichten. Surf vanaf Friendly Beaches of peddel in een kajak omringd door dolfijnen in Honeymoon Bay. Maak een bushwalk langs Aboriginal middens en kom meer te weten over de Franse kolonisten die dit paradijs als eerste ontdekten. Aan het einde van de dag kun je ontspannen in een lodge met uitzicht over de Great Oyster Bay onder het genot van een maaltijd met vers seafood en een glas wijn uit de plaatselijke wijngaard.

St Helens, TAS
St Helens, TAS

Dag 4 - Van het Freycinet National Park naar St Helens

Rijd noordwaarts naar de vakantieplaats Bicheno, waar je kunt zeekajakken, zwemmen, snorkelen of duiken vanaf een glasbodemboot. Wandel naar Rocking Rock en de Bicheno Blowhole of verken de omgeving op een motortrike of proef de heerlijke wijnen. Kijk naar de parade van dwergpinguïns en bekijk de Tasmaanse duivels, kangoeroes en pelikanen in het plaatselijke natuurpark. Rijd verder en stop bij de Apsley River Waterhole om te zwemmen of om een bushwalk te maken in het Douglas-Apsley National Park. Volg de schilderachtige route naar de glanzende Chain of Lagoons en stop in Elephant Pass voor de beroemde pannenkoeken in Europese stijl. Klim in St Marys naar de top van St Patrick’s Head of naar de South Sister Peak, die beter toegankelijk is en waar je over de sprookjesachtige lappendeken van bos en kust kunt uitkijken. Sluit je dag vol ontdekkingen af in het charmante vissersdorpje St Helens.

Bay of Fires, TAS
Bay of Fires, TAS

Dag 5 - Van St Helens naar Bay of Fires

Leer in de St Helens History Room meer over de Aboriginals van Georges Bay en de walvisvaarders, zeelieden en de Chinezen die in de tinmijnen hebben gewerkt en de regio mede vorm hebben gegeven. Bezoek het historische huis van Fair Lee, vang brasem in de Scamander River en zwem vanaf de stranden van Georges Bay. Je volgende halte is het luxe vakantiestadje Binalong Bay. Loop over het witte zand en surf, zwem en vis in de smaragdgroene zee. In het nabijgelegen Bay of Fires kun je een tweedaagse wandeltocht maken langs verlaten stranden, archeologische afvalhopen van de Aboriginals en met korstmos bedekte zwerfkeien. Kampeer in de duinen en bekijk de Eddystone Lighthouse, voordat je in je afgelegen ecolodge met een ontroerend mooi uitzicht over de oceaan aankomt. Je sluit je reis ontspannen af op een enorm dek of in je kajak op de Ansons River.

Overzicht

Tasmania's East Coast

 

Meer Australische ideeën