Drie geweldige dagen in Melbourne, VIC

Winkelen in het voormalig postkantoor van Melbourne (GPO), VIC. © Tourism Western Australia

Drie geweldige dagen in Melbourne

Slapen in Melbourne is er niet bij, want dit is een stad waar cultuurliefhebbers, sportfanaten, modeliefhebbers en levensgenieters hun gading vinden. Ontdek cafés, bars en boetiekjes in de winkelstraten die zich verrassend vanaf de ordelijke straten vertakken. Snuif de levendige sfeer aan de oevers op in Southbank en bezoek Federation Square, waar creativiteit en cafécultuur naadloos in elkaar overgaan. Vaar de Yarra af en wandel in de parken en langs de meren in de Royal Botanic Gardens. Snuif de unieke energie van de diverse stadsbuurten op, van het dure South Yarra tot de strandbuurt St. Kilda en het moderne Fitzroy. Maak dan een dagtocht naar de stranden, wijnmakerijen, galerijen en golfbanen van het Mornington Peninsula.

Melbourne, VIC
Melbourne, VIC

Dag 1: Attracties in het centrum en winkelstraten

Begin je avontuur in Melbourne in het bruisende centrum. Neem de gratis shuttlebus of de City Circle Tram. Verlies jezelf in de drukte van Queen Victoria Market. Bezoek in Southbank het grote casinocomplex en de vele restaurants, bistro's en bars aan de oevers van de rivier. Bezoek dan de unieke kunstgalerieën en musea in het culturele hart op Federation Square. Ga winkelen in het historische Melbourne General Post Office, QV's smalle winkelstraten en andere steegjes en arcades voorzien van gietijzeren hekken. Kajak of vaar de Yarra River af, wandel door de Royal Botanic Gardens of volg de lus langs wat de plaatselijke bewoners "The Tan" noemen. Bezoek de Melbourne Cricket Ground, de superster onder de Australische sportvelden, en pik een wedstrijd cricket of AFL mee. s' Avonds kun je voor een Chinees eetfestijn naar Little Bourke Street gaan of in een van de vele trattoria in de smalle winkelstraten van Italiaanse gerechten genieten. Stop voor live jazz of een slaapmutsje in een bar in een steegje achteraf of loop eens een café binnen dat "late night coffee and cake" serveert.

Melbourne, VIC
Melbourne, VIC

Dag 2: Van Yarra River tot St. Kilda Beach

Bekijk de elegante menigte vanuit een café in South Yarra’s Chapel Street. Laat je verleiden door de designermode en ontdek vervolgens de eclectische winkels langs Greville Street en Toorak Road in Prahan. Ga terug in de tijd en lees meer over de geschiedenis van de high society in Como House, een Victoriaanse woning met keurig verzorgde tuinen. Daarna kun je een tram nemen naar het strand van St. Kilda, waar je over de esplanade kunt wandelen of kunt zeilen, windsurfen of kiteboarden. Flaneer langs de boetiekjes en lunch in een van de vele cafés in Fitzroy Street of Acland Street, vol met heerlijk geurende banketbakkerijen. Dineer in een van de diverse eetenclaves van de stad – probeer Vietnamees in Richmond, Italiaans in Carlton Lygon Street of Spaans of Indisch in Johnston Street in Fitzroy. De vlakbij gelegen Brunswick Street biedt gourmet pubs, hippe etnische eethuizen en een bruisend nachtleven waar je de hele nacht kunt dansen. Pik een komedie-, theater-, ballet- of moderne dansvoorstelling mee in het Arts Centre aan de Yarra River.

Mornington Peninsula, VIC
Mornington Peninsula, VIC

Dag 3: Mornington Peninsula

Huur een wagen en rijd naar het Mornington Peninsula, waar wijngaarden en olijfbomen samengaan met uitzichten over de oceaan. Stop in het historische kustdorpje Sorrento. Geniet van de spectaculaire uitzichten tijdens een kustwandeling van Sorrento Ocean Beach naar Portsea Back Beach en struin dan langs de kunstgalerieën, grand hotels en charmante cafés. Zwem met tuimelaars of bekijk ze tijdens een boottocht. Op het met bomen omzoomde uiteinde van het schiereiland vind je Portsea, een afgezonderde speeltuin voor de rich en famous van Melbourne. Je kun je er vergapen aan de weelderige kusthuizen tijdens een wandeling langs de kliftop. Rijd dan naar Red Hill in het binnenland. Dineer in een romantisch restaurant, bezoek de wijngaarden en pluk je eigen bessen op een "berry farm". In Flinders kun je surfen en zwemmen vanaf de stranden of je handicap testen op een golfbaan met zicht op zee. Ga op jacht naar antiek of volg een van de wandelpaden door het Mornington Peninsula National Park.

Overzicht

De beste tijd om te gaan :
Melbourne is een bestemming waar je het hele jaar heen kunt, hoewel het in de winter tussen juni en augustus koud kan zijn.

 

Meer Australische ideeën