De Great Alpine Way, Victoria

De Great Alpine Way, Victoria

Melbourne – Bright – Omeo – Bairnsdale
4-daagse rit

Rijd vanuit Melbourne door de Australian Alps naar de meren, stranden en de nationale parken van Gippsland. Stop onderweg in Milawa voor kazen en in Rutherglen voor wijn. Ga paardrijden of mountainbiken in het Mount Buffalo National Park. Leer de geschiedenis van de goudkust kennen en de legende van Ned Kelly in Glenrowan en Beechworth. Ski vanaf Mount Hotham of wandel in de lente door de wilde bloemen op de Bogong High Plains. Vaar met je kano de Mitchell River af en zwem, vis en surf op Ninety-Mile Beach. Op de hoogste verharde weg van Australië kun je heerlijk genieten van verse producten van de boerderij en van vis. Ga fietsen, skiën, berg beklimmen of rijd verder met je auto.

Melbourne naar Bright
Melbourne naar Bright

Dag 1 - Van Melbourne naar Bright

Volg de Hume Freeway naar Wangaratta in het noorden, dat bekendstaat om zijn geschiedenis en het populaire jazzfestival. Hier in de buurt kun je in Eldorado naar goud gaan zoeken, meer te weten komen over de legende van Ned Kelly in Glenrowan en genieten van de heerlijke wijn in King Valley. Stop in Milawa voor mosterd en kazen en in Rutherglen voor wijn. Verderop in Beechworth, het historische goudstadje, kun je lunchen in de uitstekende cafés, en de geel granieten rechtbank bezichtigen waar de bushranger Ned Kelly terechtstond. In het Mount Buffalo National Park kun je de watervallen bezichtigen, kijken naar de granietlagen en genieten van het prachtige uitzicht op de Alps. Tevens kun je er uitstekend rotsklimmen, hanggliden, fietsen en paardrijden. Overnacht daarna in het schilderachtige stadje Bright aan de Ovens River. In de herfst zetten de olmen, kastanjes, populieren en de scharlaken eiken het dorp in een spectaculaire, vurige kleurenzee.

Bright naar Omeo
Bright naar Omeo

Dag 2 – Van Bright naar Omeo

Rijd langs de heidelandschappen en de alpine ash- en snowgum-bossen in het hooggelegen gedeelte van Victoria naar het luxe skivakantieoord Mount Hotham. Ga skiën en langlaufen in de winter en wandel naar de historische berghutten op de bergtoppen in de zomer. Vanuit Danny’s Lookout op Mount Feathertop heb je een fantastisch uitzicht over het Alpine National Park. Logeer in chalets onder snow gum-bomen in het mooie bergdorpje Dinner Plain. Of maak een tocht per paard of mountainbike door de valleien, de bergkammen en de bergen van het hoogland in de omgeving. Verderop vind je Omeo, een pioniersstadje in de bergen met zijn historische gebouwen zoals de rechtbank, het postkantoor, de smederij en een gevangenis uit 1858 die van boomstammen is gebouwd. Van hieruit kun je op forel vissen of wildwatervaren op de Mitta Mitta River. Volg in je 4x4 de 17 kilometer lange Knocker Track, wandel over de Bogong High Plains en geniet van de lentebloemen.

Omeo naar Bairnsdale
Omeo naar Bairnsdale

Dag 3 – Van Omeo naar Bairnsdale

Bairnsdale ligt aan de Mitchell River en vormt de toegangspoort tot de Gippsland Lakes. Van hieruit kun je op Mitchell River kanoën of raften. Verken de zandbanken van Mitchell River die zich tot acht kilometer in Lake King uitstrekken. Ontdek de vakantieplaatsjes aan de kust en zwem, vis en surf vanaf het enorme Ninety-Mile Beach. Waterski in het Lakes National Park en bekijk de speelse dolfijnen in Paynesville. Neem de veerboot naar Raymond Island om de koala’s, het rijke vogelleven, de orchideeën en andere wilde bloemen te bekijken. Volg de Mitchell River Walking Track naar de Den of Nargun, een ondiepe grot onder een watervalletje bij Woolshed Creek die voorkomt in plaatselijke legendes van de Aboriginals.

Overzicht

Great Alpine Way

 

Meer Australische ideeën