Drie geweldige dagen in Perth, WA

Lucht van de Swan River en de stad Perth over Point Walter. © Tourism Western Australia

Drie geweldige dagen in Perth

Pak je koffers voor de vakantie in Perth, bekend om de zonneschijn, het natuurschoon en de rust. Vaar de glinsterende, blauwe Swan River af of bekijk de stad en zijn waterwegen vanuit Kings Park. Zwem, surf of bekijk gewoon de zonsondergang vanaf Cottlesloe Beach en ga dan naar de goedkope eethuizen en trendy bars. Smul van seafood uit de Indische Oceaan en ontdek de best bewaarde 19e eeuwse straatjes in het kleurrijke Fremantle. Trek een dag uit om per fiets, boot of te voet Rottnest Island te ontdekken. Zwem en surf vanaf perfect witte stranden, snorkel met tropische vissen en koraal en bekijk de diverse wilde dieren van dichtbij.

Stad, tuinen en rivier
Stad, tuinen en rivier

Dag 1: Stad, tuinen en rivier

Neem een gratis stadsbus en stap uit bij attracties zoals het Perth Cultural Centre, de Perth Art Gallery en de Swan Bell Tower. Lunch aan de Swan River, kijk naar de zeilboten die langs de skyline varen. Of vul een picknickmand en ga naar het uitgestrekte Kings Park en de Botanic Garden. Wandel langs bushland, tuinen en meren en kijk uit over de stad, de rivier en de Darling Range vanaf prachtige uitkijkpunten zoals het State War Memorial. Neem de bus naar Cottesloe Beach, waar je in het heldere water kunt zwemmen, snorkelen of surfen of op de in terrasvorm aangelegde grasvelden onder de Norfolk Pines kunt relaxen. Kijk vanuit een pub of café langs de boulevard toe hoe de zon wegzakt in de Indische Oceaan. Ga dan naar Northbridge waar een keur aan internationale gerechten en vele pubs, hotels en nachtclubs op je wachten. Daarnaast kun je ook een musical meepikken in de Perth Concert Hall of een theater in het Perth Theatre.

Plezier in Fremantle
Plezier in Fremantle

Dag 2: Plezier in Fremantle

Vaar de Swan River af naar de charmante havenstad Fremantle. Geniet van een alfresco brunch langs het South Terrace en maak een wandeling door de bruisende, op de werelderfgoedlijst opgenomen straten. In het weekend wordt de carnavaleske sfeer verrijkt met kleurrijke markten en allerlei magiërs en muzikanten. Koop handgemaakte juwelen en lokale kunst, laat je tarotkaarten lezen of ga zitten voor een portret van jezelf. Leer meer over de geschiedenis van Fremantle in het Western Australian Maritime Museum of in de Fremantle Prison. Zo kun je tijdens een rondleiding schandpalen, galgen, kerkers en een kapel bekijken en alles te weten komen over gedurfde ontsnappingen. Wandel hiervandaan Henderson Street in, waar van vrijdag tot maandag en op feestdagen een authentieke markt is. Ga op zoek naar Aboriginalkunstwerken en specialiteiten van de streek en struin vervolgens langs de boekwinkels en boetiekjes van South Terrace en Market Street.  Snuif 's avonds de maritieme sfeer op in de Fishing Boat Harbour. Bezoek de microbrouwerij en geniet van fish and chips aan de kade of in een restaurant aan de waterkant. Met Pasen verzamelen zich meer dan 100.000 mensen in Fremantle voor een van de grootste straatfestivals van Australië.

Rottnest Island
Rottnest Island

Dag 3: Rottnest Island

Neem de veerboot naar Rottnest Island met zijn 63 stranden, 20 baaien en zonder auto's die de rust verstoren. Huur een fiets en rijd over het eiland naar Oliver Hill, waar in de vorige eeuw grote kanonnen en ondergrondse tunnels werden geplaatst. Geniet van fantastische uitzichten en wandel naar de zoutmeren of de oude vuurtoren. Speur naar de vele vogelsoorten en quokkas, de inheemse buideldieren van het eiland. Fiets noordwaarts naar Little Parakeet Bay en zwem in het heldere en beschermde water. Stop voor lunch in een café in Geordie Bay, even verderop. Wil je liever de onderwaterwereld ontdekken? Volg dan de snorkelroute bij Parker Point of boven diverse scheepswrakken. Ga scubaduiken in Fish Hook Bay, waar koraalriffen zorgen voor verschillende blauwtinten. Surf bij Strickland, Salmon en Stark Bays, waar de golven 0,5 tot 1 meter hoger zijn dan die bij de stranden in Perth. Rond de dag af met een maaltijd bij zonsondergang in de oude strandpub van het eiland.

Overzicht

De beste tijd om te gaan :
Het hele jaar door, maar als je moet kiezen, zijn september tot november en maart tot mei voorspelbaar aangenaam, warm en droog.

 

Meer Australische ideeën