Drie weken vanuit Perth

Canal Rocks, Margaret River, WA. © Tourism Western Australia

Drie weken vanuit Perth

Ontdek de Margaret River, het Ningaloo Reef en Broome, en zelfs Darwin en Sydney tijdens een avontuurlijke reis vanuit de meest westelijk gelegen hoofdstad van Australië. Vanuit Perth kun je naar het zuiden gaan, naar de wijnmakerijen langs de Margaret River, de golven, de bossen en de grotten. Ga duiken naar scheepswrakken en speur langs de kust naar walvissen. Ten noorden van Perth bevindt zich het Ningaloo Reef, ’s werelds grootste franjerif en Broome, waar je op Cable Beach bij zonsondergang kameel kunt rijden. Vlieg naar Darwin. Van daaruit bereik je al snel het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen en een prachtig schouwspel van wilde dieren, wetlands, rotskunstgalerieën van Aboriginals biedt. Je kunt ook per trein dwars door het land reizen: van Perth naar Sydney op de beroemde Indian-Pacific-treinreis.

Swan River, Perth
Swan River, Perth

Week 1: Perth & omgeving

Ga varen op Swan River, langs parken en wolkenkrabbers naar de wijngaarden in de Swan Valley of bezoek Perth Zoo. Ontdek de uitkijkplaatsen, de prachtig aangelegde tuinen en de Aboriginaltraditie in het enorme Kings Park. Ga naar Rottnest Island, waar je naar de verborgen stranden kunt fietsen en naar afgezonderde baaitjes kunt kajakken. Speur naar quokkas (kleine kangoeroes) en kom meer te weten over de interessante geschiedenis van het eiland. Geniet van zeevis en de carnavaleske sfeer in het historische Fremantle. Zwem, surf, vis, windsurf en zeil aan de kust van Cottlesloe of Scarborough, die het begin vormen van de rustige Sunset Coast. Meer in het binnenland vind je de Darling Range, waar een bushwalk kunt maken in de nationale parken en in schilderachtige bed & breakfasts kunt overnachten. Zak per vlot de nabijgelegen Avon River af of vlieg boven de Avon Valley tijdens een skydive of in een heteluchtballon. Verken de galerieën, ambachtelijke winkeltjes, cafés en musea in de steden Toodyay en York, die in de National Trust-lijst zijn opgenomen. York was de eerste stad in het binnenland van deze staat. Breng een bezoek aan New Norcia, de enige kloosterstad in Australië.

Boranup Forest, South Western Australia
Boranup Forest

Week 2: Van Margaret River naar het zuidwesten of naar het noorden naar Ningaloo

Volgd de South-West Goldfields Beaches-weg naar de Margaret River. Ga met de dolfijnen zwemmen in Mandurah of ga duiken naar een gezonken piratenschip in Bunbury. Overnacht in Dunsborough, waar je in de schitterende Geographe Bay naar walvissen kunt speuren. Rijd door het kustplaatsje Yallingup naar Margaret River, waar 60 wijnmakerijen worden omgeven door hoge bossen, ondergrondse grotten en surfstranden met een donderende branding. Koop wat overheerlijke plaatselijke producten, vaar per kano door de zonnige bossen en ga surfen bij Surfers Point. Verder naar het zuiden kun je snorkelen met de pijlstaartroggen in Hamelin Bay en bij Augusta over twee oceanen uitkijken. Je kunt ook vanuit Perth naar het noorden rijden, naar het Ningaloo Reef, waar je tussen april en juni met walvishaaien, 's werelds grootste vissen, kunt zwemmen. Ga duiken of snorkelen en geniet van een enorme variëteit aan tropische vissen en koraal. Overnacht in het surfplaatsje Exmouth of in het idyllische Coral Bay. Rijd met je 4x4 naar het Cape Range National Park, waar rode rotskloven samen gaan met de witte stranden en de helderblauwe zee in Ningaloo.

Cable Beach, Broome, WA
Cable Beach, Broome, WA

Week 3: Van Perth naar Broome, Darwin of Sydney

Vlieg van Perth naar Broome of rijd er vanuit Ningaloo naartoe. Hier, bij de toegangspoort naar de Kimberley, kun je in Chinatown parels kopen of kameelrijden bij zonsondergang op Cable Beach. Ga de pootafdrukken van dinosaurussen bekijken die in het gesteente bij Gantheaume Point bewaard zijn gebleven en van maart tot oktober naar de optische illusie met maanlicht bij Roebuck Bay. Rijd met je 4x4 naar de Aboriginalgemeenschappen van het Dampier Peninsula en navigeer tussen de witte stranden en de bonkige rode rotsen. Vlieg vanuit Perth of Broome naar Darwin als je het tropische Top End van Australië wilt ontdekken. Ga naar de Tiwi Islands, waar je de unieke Tiwi-kunst kunt bekijken en de plaatselijke bevolking kunt zien weven, schilderen en dansen. Ga zwemmen onder de watervallen in het weelderige Litchfield National Park en neem dan de Nature’s Way naar het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Als alternatief kun je per trein van Perth naar Sydney reizen op de beroemde Indian-Pacific-treinreis. Je doorkruist dan het continent in drie dagen, waarbij je in Kalgoorlie, Adelaide en Broken Hill stopt.

Drie weken vanuit Perth

Drie weken vanuit Perth

 

Meer Australische ideeën