Langs de Gibb River Road omhoog en omlaag, Western Australia

Windjana Gorge Nationaal Park, Gibb River Road, WA. © Tourism Western Australia

Langs de Gibb River Road omhoog en omlaag, Western Australia

Derby – Windjana Gorge – Mount Hart Homestead – Manning Gorge – Drysdale River Station – Ellenbrae Station – El Questro Wilderness Park – Wyndham of Kununurra

8-daagse rit

Maak een van de geweldigste 4x4-ritten van Australië tijdens deze 660 kilometer lange reis door de uitgestrekte Kimberley. Bekijk zoetwaterkrokodillen in het Windjana Gorge National Park en zwem, maak een bushwandeling en kampeer in Lennard en Bell Gorge. Boek een panoramische vlucht over Mitchell Falls en het uitgestrekte Mitchell Plateau. Verblijf in het El Questro Wilderness Park, dat één miljoen acre groot is. Van hieruit kun je paardrijden, de wilde dieren van de Kimberley van dichtbij bekijken en met de boot door de Chamberlain Gorge varen langs torenhoog oprijzende wanden en Wandjina-rotskunst. Je kunt zelfs op een mountainbike van het uitzicht genieten tijdens de Brisbane to Broome Charity Bike Ride. Hoe je deze outback-uitdaging ook aangaat, vergeet niet dat je alles goed moet plannen.

Windjana Gorge
Windjana Gorge

Dag 1 – Van Derby naar het Windjana Gorge National Park

Start in Derby aan de rand van King Sound en rijd naar het Windjana Gorge National Park, de beste plek in Australië om zoetwaterkrokodillen in het wild te bekijken. Wandel rondom Windjana Gorge, dat door de Lennard River uit de Napier Range is gesneden. Hier zie je vele verschillende vogels en honderden krokodillen die lekker in de buurt van de waterputten liggen te zonnebaden. Vanuit Windjana ga je op weg naar Tunnel Creek, dat ooit door de Aboriginalleider Jandamarra als schuilplaats werd gebruikt. Volg de kreek door een 750 meter lange tunnel naar de andere kant van de Napier Range. Neem je zaklamp en camera mee en leg een van de vele soorten vleermuizen vast of bekijk het kalkstenen rif dat meer dan 350 miljoen jaar oud is. Keer dan terug naar het kamp in het Windjana Gorge National Park voor voorzieningen, brandhout en de heldere sterrenhemel.

Lennard Gorge
Lennard Gorge

Dag 2 - Van het Windjana Gorge National Park naar Mount Hart Homestead

Rijd vanuit Windjana Gorge naar Lennard Gorge, een van de minder bekende en bezochte ravijnen. Volg het wandelpad aan het einde van de 4x4-weg naar een richel met een dramatisch uitzicht over het ravijn en de watervallen. Verderop vind je de pittoreske Bell Gorge, te bereiken via een korte wandeling langs Bell Creek en een gladde oversteek door de kreek. Bekijk hoe het water 100 meter trapsgewijs omlaag valt over perfecte U-vormige kliffen naar een diepe poel die perfect is om een duik in te nemen. Je kunt kamperen in Silent Grove, ongeveer 20 kilometer verderop, of op de populaire bushkampeerplaats langs de Bells Creek, 11 kilometer verderop. Zorg dat je je plekje vroeg veiligstelt! Als je niet wilt kamperen, kunt je verder naar het noorden in een bed & breakfast bij Mount Hart Homestead overnachten. Van daaruit kun je een bushwalk maken en in het Leopold Range Conservation Park op met schroefpalmen omzoomde waterwegen kanoën.

Manning George
Manning George

Dag 3 – Van Mount Hart naar Manning George

Het is slechts een korte afstand van Mount Hart naar de hoefijzervormige Galvans Gorge, het meest toegankelijke ravijn aan de Gibb River Road. Hier kun je zwemmen en aan een touw zwaaiend in het water springen. Je kunt ook onder de waterval gaan zitten en omhoog kijken naar de boabbomen die zich aan de wand erboven vastklemmen. Maak een wandeling vanaf de kampeerplaats in Mt Barnett, dat naast de rustige poelen van Lower Manning Gorge ligt. Van hieruit loopt een wandelpad langs wanden met Aboriginalrotskunst naar de spectaculaire waterval en poel van de Upper Manning Gorge. Maak de wandeling zelf of sluit je aan bij een groep onder leiding van een gids tijdens een tocht op de rivier. Als je daar bent aangekomen, kun je zwemmen, vissen of gewoon vanaf de rotsen van het landschap genieten. De watervallen zijn op hun best tussen mei en juli.

Mitchell Falls
Mitchell Falls

Dag 4 – Van Manning Gorge naar Drysdale River Station

Rijd naar de Gibb River om het spectaculaire Mitchell Plateau in het noordwesten van de Kimberley te verkennen. Overnacht in het Drysdale River Station in het 115.300 hectare uitgestrekte Mitchell River National Park. Van hieruit kun je de spectaculaire Mitchell Falls en Surveyors Pool en de Mitchell en King Edward River verkennen. Wandel door bossen met grijze en witte gombomen, bekijk de vele verschillende wilde dieren van dichtbij en verken de Aboriginalgeschiedenis. Boek een schilderachtige vlucht over de Mitchell Falls, Merten Falls, Prince Regent River en de magnifieke kustlijn. Terug in het Drysdale River Station kun je je tent omruilen voor een comfortabele hut met eetgelegenheid en bar.

Drysdale River Station
Drysdale River Station

Dag 5 - Van Drysdale River Station naar Ellenbrae Station

Rijd naar de accommodatie voor de volgende nacht, in Ellenbrae Station Homestead. Kampeer tussen twee doodlopende rivierarmen of overnacht in de homestead en geniet van het diner en ontbijt in het gezelschap van je gastheer en gastvrouw. Van hieruit kun je op de rivier kanoën, een bushwalk maken en naar vogels kijken.

El Questro Wilderness Park
El Questro Wilderness Park

Dag 6 - Van Ellenbrae Station naar het El Questro Wilderness Park

Vanaf Ellenbrae kun je stoppen voor een duik in of een kop thee aan de Durack River Crossing en in Jack’s Waterhole naar barramundi vissen. Bij Lookout Cockburn Range heb je fantastische uitzichten over de Cockburn Range, Durack en Pentecost River en Cambridge Gulf. Ga door naar het El Questro Wilderness Park, een werkend, één miljoen acre groot veestation en een unieke vakantiebestemming aan de oostelijke rand van de Kimberley. Met vier grote riviersystemen zul je hier zeker vele dieren, vogels en vissen in de rivieren, zoetwaterbronnen en zoutwatermonden tegenkomen. De accommodaties variëren hier van luxe homestead-kamers tot kampeerplaatsen in de bush.

Chamberlain Gorge
Chamberlain Gorge

Dag 7 - El Questro Wilderness Park

Maak een boottocht in de Chamberlain Gorge, langs omhoogrijzende steile wanden, tropische vegetatie en Wandjina-rotskunst. Wandel door dichtbegroeide bossen met Livingstonia-palmen naar de thermaalbronnen van Zebedee Springs. Bekijk vanaf de randen de enorme kuddes grazend vee. Trek met een El Questro-ranger te paard door de omgeving. Je ziet vele verschillende wilde dieren in de Kimberley, waaronder wilde paarden, wilde ezels, trappen, kraaghagedissen, varanen, zeearenden, brolga's, jabiroes en veelkleurige papegaaien.

Emma Gorge
Emma Gorge

Dag 8 - Van het El Questro Wilderness Park naar Wyndham of Kununurra

Op je laatste dag ontdekt je de Emma Gorge met bomen vol vlinders en wijnranken en een enorm turquoise waterput. Na een wandeling van een uur naar het ravijn beloon je jezelf met een duik in het water of een heerlijke massage onder de permanente druppelwatervallen in het Gorge Resort. Dit resort ligt verscholen tussen de palmen en schroefpalmen en een geweldige plek om je te ontspannen voordat je avontuur aan de Gibb River Road tot een einde komt op het kruispunt Wyndham/Kununurra.

Overzicht

Gibb River Road

 

Meer Australische ideeën