De Indian-Pacific, WA, SA, NSW

The Indian Pacific (Great Southern Rail), Australia's Golden Outback, Kalgoorlie WA. © Tourism Western Australia

De Indian-Pacific

Sydney – Broken Hill – Adelaide – Cook – Kalgoorlie – Perth
3-daagse tocht

Leun achterover en kijk tijdens deze beroemde treintocht hoe de tijdloze landschappen van Australië voorbij komen. Stap in Sydney in en stap uit in de kleine stationnetjes van Broken Hill, Adelaide en het goudrijke Kalgoorlie voor een rondleiding. Of stap in Perth in en rijd door het continent vanaf de andere kant, van de Indische Oceaan naar de Stille Oceaan. Rijd door de spectaculaire Blue Mountains, stop in de afgelegen buitenpost Cook en reis bijna 500 kilometer door de grimmige vlakte van Nullarbor Plain. Welke richting je ook kiest: je wordt wakker van de geur van vers gemalen koffie, kunt roodgloeiende zonsondergangen bekijken en in slaap vallen op het ritmische gedreun van de trein.

Sydney naar Broken Hill
Sydney naar Broken Hill

Dag 1 – Van Sydney naar Broken Hill

Je vertrekt halverwege de middag vanuit Sydney
Stap in het centraal station van Sydney in en neem plaats in je coupé of luie stoel om vandaaruit alles vanuit het raam te volgen. Kijk toe hoe de zandstenen kliffen, beboste valleien, steile wanden en watervallen van de Blue Mountains veranderen in het dorre landschap van de outback van New South Wales. Kijk tijdens een diner en een glas wijn in de restauratiewagen toe hoe de zon als een vuurbal achter de verweerde bergen, rimboestruiken en woestijnvlakten onder gaat.

Aankomst in Broken Hill vroeg in de ochtend
Vroeg op de tweede dag kom je in Broken Hill aan, waar je kunt genieten van het heldere licht en de prachtige kleuren die vele kunstenaars naar dit gebied hebben gelokt. Deze voormalige mijnstad, bekend als Silver City, ligt tussen unieke woestijnlandschappen en een oase aan meren. Ontdek de stad tijdens een 1 uur durend bliksembezoek. Kom meer te weten over de rijke mijngeschiedenis en bezoek de Royal Flying Doctor Base. Bewonder de Living Desert Sculptures en een van de indrukwekkende kunstgalerieën. Maak je geen zorgen als je het gevoel krijgt dat de aarde onder je beweegt. Na een dag aan boord van de trein breng je het ritme van de trein waarschijnlijk over op het land.

Broken Hill naar Kalgoorlie
Broken Hill naar Kalgoorlie

Dag 2 – Van Broken Hill naar Kalgoorlie

Aankomst in Adelaide halverwege de middag
Het eerste dat je zult merken wanneer je in de festivalstad van Australië aankomt, zijn de koloniale gebouwen rondom de fantastische parken, stranden en heuvels. Bekijk de stenen gebouwen rondom North Terrace en de cafés in Rundle Street. Je komt ook langs Montefiore Hill, Colonel Light's Lookout, Adelaide Oval Cricket Ground en Lake Torrens.

Aankomst in Cook 's avonds
Je kunt door een van 's werelds meest geïsoleerde buitenposten wandelen wanneer de trein korte tijd in Cook stopt. Cook was eens een drukke spoorwegstad, maar er wonen nu nog maar een handjevol mensen en het ligt in het midden van de uitgestrekte boomloze Nullarbor, ongeveer 1500 kilometer van Perth verwijderd.

Aankomst in Kalgoorlie 's avonds
Stap uit in de goudhoofdstad van Australië, net op tijd voor een avondrondleiding. Bekijk de met schijnwerpers verlichte goudmijn, die meer dan 400 meter diep en meer dan 3,3 kilometer lang is, met enorme machines die er vanuit de verte uitzien als kleine Tonka-trucks. Luister tijdens je wandeling langs de grandioze pubs in Hannan Street naar de verhalen over bandieten en bordelen, fortuinen en ontberingen. Deze straat is vernoemd naar de Ier Paddy Hannan, die de rijkdommen van de regio als eerste in 1893 ontdekte.

Kalgoorlie naar Perth
Kalgoorlie naar Perth

Dag 3- Van Kalgoorlie naar Perth

Aankomst in Perth 's avonds
Na 68 uur vanuit Sydney over het Australische continent gereden te hebben, kom je in Perth aan. Deze zonnige stad met strandliefhebbers ligt dichter bij Singapore dan bij Sydney en vormt een belangrijke toegangspoort naar Azië. Maak het beste van je eerste ochtend hier met een Indian-Pacific rondleiding over de Swan River en langs de prachtig gerenoveerde koloniale gebouwen. Als je eenmaal een glimp van de attracties van Perth hebt opgevangen, worden jij en je bagage bij je ehotel in de stad afgezet.

Overzicht

Indian Pacific

 

Meer Australische ideeën