Savannah Way, Western Australia

Savannah Way, Western Australia

Darwin – Katherine – Timber Creek – Kununurra – Halls Creek – Broome
5-daagse tocht

Zet een streep in het zand tussen de woestijn en de tropen van Darwin naar Broome op dit ruwe outbackavontuur. Je zult palmbomen uit de roestbruine kliffen zien oprijzen, krokodillen zien zonnen in kloven en baobab-bomen vol met fruit vinden. Vaar door de Katherine Gorge in het Nitmiluk National Park en bekijk Aboriginal rotskunst in het Keep River National Park. Kano op de Ord River en het enorme kunstmeer Lake Argyle. Verken de Bungle Bungle Range in het Purnululu National Park, maak een bushwalk naar Mitchell Falls en bezoek de Argyle Diamond Mine. Bekijk de bolvormige Boab Prison Tree in Derby en zwem vanaf Broomes Cable Beach, met zijn warme water en zacht onwezenlijk zand. De Savannah Way biedt ook vele gelegenheden om naar vogels te kijken, dus neem een verrekijker en veldgids mee.

Darwin naar Katherine
Van Darwin naar Katherine

Dag 1 - Van Darwin naar Katherine

Volg een halve dag de Stuart Higway vanuit Darwin in zuidelijke richting naar het outbackstadje Katherine. Vlakbij vind je de ruige landschappen, dramatische watervallen en weelderige kloven van het Nitmiluk National Park. Vaar in de Katherine Gorge op een kano of boot of vlieg met een helikopter boven de spectaculaire kloven. Kampeer bij de kloof of overnacht in het stadje Katherine. Je kunt je reis uitbreiden met een wandeltocht van vier tot vijf dagen op de Jatbula Trail tussen Katherine Gorge en Edith Falls. Bekijk de kalkstenen Cutta Cutta Caves of rijd door naar het zuiden naar Manyallaluk voor een rondleiding waarin de Aboriginalcultuur centraal staat.

Katherine naar Timber Creek
Katherine naar Timber Creek

Dag 2 - Van Katherine naar Timber Creek

Verlaat de Victoria Highway voor het Flora River Nature Park. Hier kun je met je kano langs de weelderige vegetatie en tufstenen dammen varen of op de oevers en door de savanne wandelen. Verderop aan de snelweg vind je het Gregory National Park, waar je de Escarpment Lookout Walk met verstommend mooie vergezichten of de Joe Creek langs rotskunst en palmen kunt volgen. Maak een boottocht op de Victoria River bij zonsondergang en speur naar zoutwaterkrokodillen en boabbomen. Bekijk de duizenden krokodillen in de Coolibah Crocodile Farm en beklim de Kuwang Lookout voor een panoramisch uitzicht over de Stokes Range. In het zuidelijk gedeelte kun je door de Limestone Gorge wandelen en met je 4x4 de ruige, 90 kilometer lange Bullita Stock Route volgen. Kampeer bij de historische Bullita Homestead of overnacht in Timber Creek.

Timber Creek naar Kununurra
Timber Creek naar Kununurra

Dag 3 - Van Timber Creek naar Kununurra

Vele kilometers boabs en savanne verder langs Timber Creek vind je het Bullo River Station, dat een half miljoen acre groot is. Hier kun je vissen, vee bijeendrijven, stieren vangen en een helikoptervlucht maken. Net voor de grens met Western Australia kom je het Keep River National Park tegen. Bekijk de Aboriginalrotskunst in Keep River Gorge en de Rainbow Serpent die in Nganalam op de rotsen is geschilderd. Over de grens ligt Kununurra, waar je over de Ord River en het uitgestrekte, kunstmatige Lake Argyle kunt varen. Boek een schilderachtige vlucht over de bijenkorfachtige heuvels van de Bungle Bungles, de verder gelegen Mitchell Falls of de enorme Argyle Diamond Mine. Ontdek schilderachtige wandelpaden en een mini Bungle Bungles in het Mirima National Park en geniet van de vele vogels bij de Lily Creek Lagoon.

Kununurra naar Halls Creek
Kununurra naar Halls Creek

Dag 4 - Van Kununurra naar Halls Creek

Onderweg naar Halls Creek kun je een omweg maken door Wyndham, het meest noordelijke stadje van Western Australia, of het El Questro Station, dat één miljoen acre groot is. Verder naar het zuiden in Bungle vind je het in de World Heritage-lijst opgenomen Purnululu National Park en de torenhoge oranje-en-zwart gestreepte rotsen van de Bungle Bungle Range. Bekijk ze vanuit je 4x4, te voet of vanuit de lucht. Volg de Domes Walk naar Cathedral Gorge in het zuiden van het park of wandel naar Mini Palms Gorge en Echidna Chasm in het noorden. Stop in het oude goudzoekersstadje Halls Creek. Van hieruit kun je in ravijnen en bronnen zwemmen, het werk van lokale Aboriginalkunstenaars bekijken en de Wolfe Creek Crater bezoeken, die is ontstaan toen een meteoriet op aarde insloeg en bijna 1 kilometer breed en 50 meter diep is.

Halls Creek naar Broome
Halls Creek naar Broome

Dag 5 – Van Halls Creek naar Broome

Vanaf Fitzroy Crossing kun je door Geikie Gorge varen met een lokale Bunuba Aboriginalgids of door de ondergrondse passage van Tunnel Creek graven. Als je Derby inrijdt, kom je langs de bolvormige Boab Prison Tree, die naar verluidt ooit werd gebruikt om gevangenen op te sluiten. Bekijk getijdegolven die wel 11 meter hoog zijn vanaf de werf in de stad Derby of vlieg over de horizontale watervallen die door de getijden zijn ontstaan in Talbot Bay, verder naar het noorden. Steek de Fitzroy River over naar Broome. Verken de exotische parelmoergeschiedenis van de stad in Chinatown en rijd bij zonsondergang op een kameel over Cable Beach. Verder naar het noorden kun je de vuurtoren Cape Leveque bezoeken. Las een pauze in bij de Aboriginalgemeenschap Beagle Bay en bekijk de kleine Sacred Heart Church met een altaar van paarlemoer. Als je graag naar vogels kijkt, mag je het wereldberoemde Broome Bird Observatory op Roebuck Bay zeker niet missen.

Overzicht

Savannah Way

 

Meer Australische ideeën