Ga verder dan 2000 in Canberra

Lucht van Canberra, ACT. © Canberra Tourism

Bekijk een stuk maanrots in het Deep Space Communications Complex van Canberra en ervaar een bliksemschicht van dichtbij in het Questacon.

Bekijk een stuk maanrots in het Canberra’s Deep Space Communications Complex and Ervaar een bliksemstraal van dichtbij in het Questacon.
Vraag: In welke Australische stad kun je een aardbeving meemaken die geen verwoestingen aanricht en gigantische wandelende takken en een stuk maansteen zien dat 3,8 miljard jaar oud is?

Antwoord: Canberra. De hoofdstad van ons land is ook een bloeiend centrum van wetenschap en techniek!

Begin je ontdekkingstocht langs de hypermoderne attracties met een ruimte-excursie in het Canberra Deep Space Communications Complex, dat op 40 minuten van het centrum van Canberra ligt. Met zijn vier gigantische antennes, de grootste van het zuidelijk halfrond, kun je het gebouw niet missen. Hier kun je een grote ruimte steen zien, naar een ruimtefilm kijken en de garderobe van een astronaut, en je krijgt er het laatste ruimtenieuws.

Leer meer over wetenschappelijke ontdekkingen in het CSIRO Discovery Centre. Daar kun je een 3D touch-computer proberen. Ga naar het virtual reality-theater. Ontdek de vooruitgang van de medische wetenschap. En kijk naar de schapen van de toekomst.

Als je klaar bent om zelf op onderzoek uit te gaan, ga je naar de enige plek in Australië waar je een vrije val van zes meter kunt beleven en met het hele gezin een ritje met een virtuele achtbaan kunt maken. Questacon, The National Science Technology Centre, heeft zeven zalen gallerieën met interactieve tentoonstellingen om kinderen te enthousiasmeren en nieuwsgierigheid van alle leeftijden te stimuleren. Ervaar zelf het geweld van een aarbeving, zie met eigen ogen hoe een bliksemschicht tot stand komt, leer de wetenschap rondom tornado’s, het gooien van een bal en de fysica van het geluid kennen.

Een bezoek aan Canberra maakt het beantwoorden van vragen over wetenschap en technologie wel heel gemakkelijk.

Meer Australische ideeën