Coffs Harbour, New South Wales

Serenity Bay, Coffs Harbour Coast, NSW. © Destination NSW

Coffs Harbour, New South Wales

Halverwege Sydney en Brisbane ligt Coffs Harbour, met zijn subtropische klimaat, de rustgevende regenwouden en de schone, rustige stranden een van de populairste bestemmingen voor gezinsvakanties aan de noordkust van New South Wales.

De oorspronkelijke bewoners van de Coffs Harbour-regio zijn de Gumbaynggirr. Hun land strekt zich uit van de Nambucca River in het zuiden tot de Clarence River in het noorden en de Great Dividing Range in het westen.

Begin je verblijf in Coffs Harbour met een korte rit naar Sealy Lookout in Bruxner Park, ten noordwesten van de stad. Vanaf de Forest Sky Pier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de stranden.

Slenter over de historische houten pier en de promenade aan de waterkant terug naar de stad. Koop fish and chips van de Fishermen's Co-op bij de aangrenzende jachthaven en bekijk hoe de vissersboten hun verse vangst lossen. Vanaf hier kun je van het vasteland naar Muttonbird Island lopen voor een schitterend panorama van 360 graden over de Pacific Ocean, de eilanden, de jachthaven en de bergen.

Coffs Harbour biedt talloze leuke activiteiten voor alle leeftijden. Kinderen zullen vooral genieten van de Big Banana, Butterfly House, Pet Porpoise Pool, Coffs Harbour Zoo en het National Marine Science Centre Aquarium.

Als je van actie en avontuur houdt, kun je leren surfen, zwemmen of paddleboarden in het rustige, heldere water. Ook kun je gaan kajakken of wildwatervaren door de stroomversnellingen van de Nymboida River. Je kunt een 4x4-tour maken over de bospaden, te paard of op een mountainbike de omgeving verkennen of een spannend ritje op een strandbuggy maken.

De Coffs Coast is ook bij uitstek geschikt om te vissen. Werp een lijntje uit vanaf het strand of de pier, of ga diepzeevissen aan boord van een vissersboot.

Bewonder de stranden en de bergen van de Great Dividing Range tijdens een panoramische helikoptervlucht of voel de spanning van tandem-skydiven boven het strand.

Het warme water en het rijke zeeleven maken Coffs Harbour tot een paradijs voor scubaduikers en snorkelaars. South Solitary Island Marine Park is een perfecte locatie voor zowel beginnende als ervaren duikers. Tussen mei en november kun je bultruggen observeren vanaf een kaap of uitkijkpunt of kun je ze tijdens een walvisexcursie van heel dichtbij bekijken. Het hele jaar door kun je dolfijnen over de golven zien zwemmen.

Als je wat meer rust zoekt, kun je in Coffs Harbour ook terecht voor ritjes door de natuur, galerieën, oude gebouwen en andere historische plaatsen. Tussen de stadjes en de attracties lopen diverse kunst- en cultuurroutes. Ga de binnenlanden van Coffs Harbour in en trek door de kustdorpjes aan de noordelijke stranden. Er zijn veel nationale parken, reservaten en waterparken rond Coffs Harbour, waar je door de natuur kunt slenteren of een lange wandeling door de bush kunt maken. De gemakkelijke wandelroutes beginnen bij het Dorrigo Rainforest Centre.

Coffs Harbour ligt 540 kilometer ten noorden van Sydney, ongeveer 400 kilometer ten zuiden van Brisbane en 320 kilometer ten zuiden van de Gold Coast.
Er rijden dagelijks treinen vanuit Sydney en Brisbane, en er zijn ook dagelijkse vluchten tussen Coffs Harbour, Sydney en andere grote Australische steden.

Meer tips voor Australië