Lord Howe Island

Lord Howe Island

Lord Howe Island, opgenomen in de World Heritage-lijst, gelegen in de Tasman Sea en op minder dan twee uur vliegen van Sydney of Brisbane, wordt vaak beschreven als een paradijs. Er worden slechts 400 bezoekers tegelijkertijd toegelaten. De fiets is het beste vervoermiddel en mobiele telefoons kunnen niet worden gebruikt. Wandel over de witte stranden, snorkel in 's werelds meest zuidelijke koraalrif en maak dwars door een palmboombos een wandeltocht naar de top van Mount Gower. Laat de moderne stress achter in dit natuurlijke paradijs, maar zonder dat je het moderne comfort van restaurants, dagspa’s en luxueuze accommodatie hoeft op te geven.
 
Op Lord Howe Island, dat slechts 11 km lang en 2,8 km breed is, vind je geen hoogspanningskabels of wolkenkrabbers. De zuivere lucht wordt gevuld met vogelgezang en het weelderig berglandschap ligt als een warme deken om je heen. In het charmante, uit één straat bestaande dorpje, wonen slechts 300 dorpelingen. Dankzij de beperkte autotoelating is de fiets het ideale transportmiddel voor het ontdekken van dit eiland, dat grotendeels als marinepark en subtropisch regenwoud wordt beschermd.

Lord Howe, dat miljoenen jaren geleden ontstond als gevolg van onderzeese vulkanische activiteiten, beschikt over een opmerkelijk ecosysteem met ongerepte witte stranden en een zeegroene lagune die grenst aan ’s werelds meest zuidelijke koraalrif. Waad van het strand de warme zee in en snorkel tussen de blauwbaarsen, klipvissen en regenboogkleurige papegaaivissen op zoek naar de prachtige kleuren van het koraal: blauw, groen, geel, rood en paars. Verder van de kust af vind je meer dan 50 scubaduikplekjes waar groene zeeschildpadden en kleurrijke vissen door het koraal heen krioelen. De andere kant van het eiland is een populaire plek voor surfen en vissen. Bij eb kun je de vissen op Ned’s Beach met de hand voeren.

Het binnenland van het eiland wordt gedomineerd door de vulkanen Mt Gower en Mt Lidgbird. Onder begeleiding kun je Mt Gower beklimmen in een afmattende dagtocht waarbij je via een touw de piek bereikt. Er zijn ook allerlei minder heftige paden die door het pittoreske landschap slingeren. Trek tussen de kentia-palmbomen naar Malabar Hill, waar de kliffen hoog boven de oceaan uitsteken. Zwerf door Transit Hill voor panoramische zichten over het eiland of wandel verder naar Blinky Beach, bij de plaatselijke bevolking zeer geliefd dankzij de ‘champagne surf’.

De zeldzame bloeiende flora en fauna bestaat uit 64 unieke bloemensoorten en meer dan 130 vogelsoorten. Vang een glimp op van de woodhen, een bedreigde loopvogel die uitsluitend op dit eiland te vinden is. Bekijk tropische roodstaartbuizerds die elkaar met achterwaartse salto's het hof maken en zwerf langs gigantische kolonies zeevogels over de kliffen. Rond de oever van de lagune groeien Norfolk Island-pijnbomen en in de mistige wouden op Mt Gower vind je weelderige varens en korstmos.

Naast de overvloedige natuur biedt Lord Howe Island een prachtig golfterrein, dagspa’s voor pure verwennerij en tal van opties voor eetgelegenheden en accommodaties. Geniet onder de palmbomen van versgevangen vis of smul van de allerbeste vleeswaren en lokale groenten in een van de hoogkwalitatieve restaurants op het eiland. Verblijf aan het einde van de dag in een luxueus hotel, een appartement aan het water of een resort met alles erop en eraan.

Dit natuurlijke paradijs is perfect, of je nu op zoek bent naar een romantische escapade, een weekend met vrienden of een zorgeloze familievakantie. Heeft er iemand paradijs gezegd?

Meer Australische ideeën