Northern Territory

The Olgas, NT

Northern Territory

Je kunt jezelf verliezen en weer terugvinden in het Northern Territory, een plaats rijk aan Aboriginal-geschiedenis en ruwe, natuurlijke schoonheid. Geniet van Darwins’ culinaire en culturele smeltkroes en ontdek het regenwoud en de Aboriginal-rotskunst in Kakadje National Park, dat in de Word Heritage-lijst is opgenomen. Verblijf in de Red Centre-plaats Alice Springs en bezoek de iconische wonderen van Uluru-Kata Tjuta en Kings Canyon. Vaar Katherine Gorge af en zoek met een goudzeef naar goud in Tennant Creek. Het Northern Territory biedt eveneens een groot scala aan wilde dieren, kleurvolle outback-personages en landschappen voor avonturen in de buitenlucht.

Ervaar het milde klimaat van Darwin en de smeltkroes van voedsel en culturen in de vele outdoorfestivals en -markten die in de stad plaatsvinden. Loop vervolgens de verschillende musea en kunstgalerieën eens binnen en ontdek de dramatische geschiedenis van de stad: van de luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog tot aan cycloon Tracey. Zeil bij zonsondergang de haven van Darwin binnen, vaar langs krokodillen en maak een bushwalk in het moessonwoud. Ga een dag naar Litchfield National Park, waar je in kristalheldere waterputten kunt zwemmen en duizenden grote termietheuvels kunt ontdekken. Of bezoek de Tiwi Islands, waar je traditionele weef- en schildertechnieken kunt leren kennen of het lawaai en de opwinding van een plaatselijke rugbywedstrijd van nabij kunt meemaken.

Verblijf in de bekende outbackstad Alice Springs in het rode hart van Australië, slechts 200 kilometer ten zuiden van het geografische middelpunt van het land. Van hieruit kun je een bushwalk of een 4x4-tour maken of met een groep op een kameel door de golvende zandduinen in de Simpson Desert hobbelen. Wandel door Ormiston Gorge en Pound, breng een bezoek aan de adembenemende Glen Helen Gorge en bekijk rotswallaby's bij Simpsons Gab, allemaal in de buurt van de East en West McDonnell Ranges. Fiets ’s ochtends naar Simpsons Gap, ontdek verschillende Aboriginal-kunststijlen op het Tanami Track en bewonder de rotskunst, artefacten en ceremoniële plaatsen in de buurt van de kleine Aboriginal-gemeenschap van St. Teresa.

Verken de historische pioniernederzetting Katherine en ontdek de oude Katherine Gorge in Nitmiluk National Park. Geniet van de warme bronnen van de Daly River en vis in de afgelegen waterwegen van de Gulf of Carpentaria. Ga op zoek naar zeldzame wilde dieren en wandel door de kloven van Gregory National Park in de buurt van Victoria River en ontspan in het thermisch bad met zandbodem in Mataranka. De ruwe en oude landschappen van Katherine, die zich uitstrekken van de golf van Carpentaria tot aan de grens met Western Australia, nodigen je uit tot een kanovaart, een bushwalk, een vogelobservatie, kamperen en een 4x4-tocht.

Tennant Creek en omgeving, NT
Tennant Creek, NT

Tennant Creek en omgeving

Zoek met een zeef naar goud en ontdek een ondergrondse mijn in het Battery Hill Mining Centre. Bezoek het Telegraph Station dat in 1872 werd gebouwd om Australië met de rest van de wereld te verbinden. Bekijk de grote, zorgvuldig uitgebalanceerde zwerfkeien, bekend als Devils Marbles, in de prairies ten zuiden van Tennant Creek. Leer alles over hun culturele betekenis van de traditionele eigenaars: de Warumungje in het Nyinkka Nyunyu Culture Centre. Koop Aboriginal-kunst in het kleine dorpje Ti Tree en bezoek de Australische UFO-hoofdstad Wycliffe Well. Verblijf op een van de enorme rundveeboerderijen ten noorden van de stad en in de uitgebreide Barkly Tablelands in het oosten.

Bekijk wilde dieren, watervallen en een van de grootste, voor het publiek toegankelijke gebieden met rotskunst in Kakadje National Park, dat in de Word Heritage-lijst is opgenomen. Maak een bushwalk, ga op zoek naar zeldzame en spectaculaire wilde dieren en duik in de sprankelende waterputten. Zie rijke en gedetailleerde Aboriginal-rotskunstgalerieën. Ervaar Namarrgon, de Lightning Man bij Nourlangie Rock en enkele van ’s werelds mooiste voorbeelden van X-ray-kunst in Ubirr Rock in het noordoosten van Kakadu. In het noorden van het Aboriginal-thuisland Arnhem Land, kun je vanaf de spectaculaire stranden van het Gove Peninsula en in de kreken, riffen en de oceaan van het Cobourg Peninsula gaan vissen. Onderzoek het ecosysteem van Mt Borrodaile samen met een Aboriginal-gids en zie Aboriginal-kunstenaars aan het werk in de traditionele gemeenschap van Oenpelli.

Arnhem Land grenst aan Kakadu National Park, de Arafura Sea en de Gulf of Carpentaria en is een grote ongerepte wildernis met een rijke Aboriginal-cultuur. De Yolngu-bevolking woont al 60.000 jaar in Arnhem Land. De Yolngu hebben ook nu nog een krachtige culturele en spirituele band met het land, dat allerlei authentieke inheemse ervaringen te bieden heeft. Uit deze streek komt de didgeridoo, het beroemde Australische muziekinstrument.

Laat je verrassen in Uluru, die 348 meter uit de woestijn oprijst en zich als een kameleon aan het licht en het weer aanpast met schaduwen die zo indrukwekkend zijn dat ze het spektakel van de zonsondergang overtreffen. Leer alles over de culturele betekenis van Uluru terwijl je rondwandelt met een Aboriginal Anangu-gids. Bekijk de grandeur van het nabijgelegen Kata Tjuta – verspreide roodbruine koepels, die miljoenen jaren door erosie zijn ontstaan – in de Valley of the Winds Walk. In het Watarrka National Park wandel je naar de rand van Kings Canyon en zwem je in een waterput in de overvloedige vallei van de Garden of Eden. Wandel naar Kathleen Springs, rijd naar Mereenie Loop of vlieg in een helikopter over het ravijn.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën

Meer informatie over het Northern Territory

Meer informatie over het Northern Territory vind je op de website van Tourism Northern Territory.