Beleef de tropische zomer in het Top End van Australië

Beleef de tropische zomer in het Top End van Australië

Geef je over aan de natuur tijdens de tropische zomer van het Top End, die van december tot begin maart duurt. Je elektronische agenda is volkomen overbodig tijdens dit seizoen vol huiveringwekkende onweersbuien, overstromende kreken en bloeiende planten. Maak een wandeltocht door de weelderige parken van Darwin en bewonder de bliksem boven de watervallen in Litchfield National Park. Beleef de magie van de moesson in Kakadu National Park en maak een vlucht boven de spectaculaire Katherine Gorge.

Je overgeven aan het ritme van de natuur werkt absoluut bevrijdend. Darwin is altijd erg relaxt, maar tijdens de zomer gaat het er nog kalmer aan toe dansend op het ritme van de zon en de tropische buien. De mensen die er wonen zijn dol op het natte seizoen na de lange droge maanden. De buien komen via de Arafura Sea aan land en na de korte, maar spectaculaire buien ogen de parken en tuinen intens groen. Maak een wandeltocht langs de moessonflora in George Brown Botanic en ga zwemmen in het heldere water in het Gardens Berry Springs Nature Park samen met zwermen tropische vogels. Je kunt de op het buitenleven gerichte levensstijl van Darwin tijdens de hele zwoele zomer ervaren. Geniet van een fantastisch smorgasbord aan voedsel tijdens de openluchtmarkten en kijk naar de bonte kleuren aan de hemel vanuit een kroegje aan het strand.

’s Zomers nemen de watervallen van het nabijgelegen Litchfield National Park dramatisch in omvang toe. Bekijk de dubbele Florence Falls waarvan het water via het gelaagde moessoenbos naar beneden klettert en loop de 160 treden af naar het koele meer. Maak een korte wandeling naar Buley Rockhole, een reeks kleine watervallen en meren waar het na de tropische buien wemelt van de wilde dieren. Bewonder het loophoen met zijn oranje voeten, de honingeters, de Australische wielewalen en de Torres Strait-duiven die vruchten en bessen zoeken. Ga zwemmen en picknicken aan de dreunende Wang Falls, waar de buidelmuizen, kikkers en kraaghagedissen langs de waterkant wegsnellen.

In het Kakadu National Park heeft het plaatselijke Binding-volk de kringloop van de natuur ingedeeld in zes verschillende seizoenen. Van eind december tot maart is het Gudjewg-moessonseizoen, wanneer de zware regenbuien het landschap weer tot leven brengen. De inheemse vogels zwermen rond de wetlands, tropische bloemen bloeien aan de oevers van de rivieren en in het overstroomde land loopt het spruitgras uit. Volg de Yurmikmik Walks naar watervallen waarin het water vanaf de steile rotsen naar het zwemwater beneden valt. De Boulder Creek Walk, Yurmikmik Lookout Walk, Motor Car Falls en Kurrundie Creek Walk zijn het hele jaar open. Vaar de East Alligator River af langs een veelvoud aan inheemse vogels en dieren of geniet van de grootsheid van dit weelderige landschap tijdens een helikoptervlucht.

Een vlucht boven de Katherine Gorge in het Nitmiluk National Park, even ten noordoosten van Katherine, vergeet je nooit meer. Deze 13 onderling verbonden kloven zijn vooral spectaculair tijdens de tropische zomer, als de Katherine River bruist van het water. Verken de krachtige watervallen en het doolhof van oeroude zandsteen vanuit een helikopter of tijdens een boottocht langs de hemelhoge rotswanden van de kloof. Afhankelijk van het weer kun je zwemmen in de met pandanus omgeven waterpoelen rond Edith Falls, in Butterfly Gorge of de Sweetwater Pool. Leg te voet gedeelten van de Jatbula Trail af langs het moessonregenwoud naar Crystal Falls of de waterval van 17 Mile Falls. Volg de Windolf Walk naar Pat’s Lookout voor prachtige vergezichten over de Nitmiluk Gorge en de zomerwaterval van Southern Rockhole.

Laat je dagelijkse sleur achter en geniet van de schoonheid van een zomer in het tropische Top End van Australië. Na dit seizoen met zijn briljante zonneschijn en tropische buien te hebben meegemaakt, zul je net zo schitteren als de landschappen.

Meer Australische ideeën