Barossa Valley

Seppeltsfield, Barossa, SA. © SATC & Sven Kovac

Barossa Valley

De Barossa Valley van South Australia is een van de oudste wijnproducerende streken van Australië en een van de beste van de wereld. Er hangt nog steeds dezelfde ouderwetse charme als toen de eerste Europese immigranten zich hier vestigden in 1842. De Barossa Valley telt circa 150 wijnmakerijen en wijnkelders. De Barossa Valley staat ook bekend om zijn verse seizoensproducten, ambachtelijke etenswaarproducenten en bekroonde restaurants. Volg met de auto de eet- en wijntochten in de Barossa Valley of verken de omgeving per fiets. Je kunt deze streek ook beter leren kennen op een motorfiets, in een oldtimer, heteluchtballon of helikopter. Ontspan in een kuuroord of speel golf op een van de wedstrijdgolfbanen.

De Barossa Valley van South Australia is een van de beste wijnproducerende streken van de wereld. Er hangt nog steeds dezelfde ouderwetse charme als toen de eerste Europese immigranten zich hier vestigden in 1842. De Barossa Valley telt circa 150 wijnmakerijen en meer dan 70 wijnkelders. De helft van de wijnkelders is gewoon open voor het publiek en de andere zetten graag hun deuren voor u open na een afspraak. Veel wijnmakerijen geven rondleidingen op het landgoed en in de ruimten waar de wijn wordt gemaakt.

De magie van de wereldberoemde wijnen van de Barossa Valley is deels te danken aan de diversiteit van de omstandigheden waarin de druiven worden geteeld. De Eden Valley produceert duidelijk te onderscheiden koelklimaatwijnvariëteiten, terwijl de shiraz, de druif bij uitstek van de regio, wordt verbouwd in de lager gelegen delen van het gebied. De Barossa Valley staat ook bekend om zijn verse seizoensproducten, ambachtelijke etenswaarproducenten en bekroonde restaurants.

Jacob’s Creek was de eerste commerciële wijngaard van de Barossa Valley en is een van de oudste van de streek. Penfolds en Seppeltsfield zijn nog twee legendarische Australische wijnnamen uit de Barossa Valley. The Louise biedt luxe accommodatie in de wijngaarden, plus een van de beste regionale dinerervaringen van Australië in het Appellation Restaurant.

Volg met eigen vervoer de zorgvuldig uitgestippelde culinaire en wijnroutes in de Barossa Valley of verken de omgeving per fiets. Proef heerlijk ambachtelijk brood, gerookte vleeswaren en ander regionale producten op de Butcher, Baker and Winemaker Trail. Of geniet van handgemaakte kazen op de Barossa Cheese and Wine Trail. De Barossa Heritage Trail verbindt diverse historische locaties en wijnkelders in historische gebouwen. Bezoek charmante, oude dorpen en ontdek het werk van lokale kunstenaars in de galerieën, antiek- en ambachtswinkels. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de Barossa op de Heritage Trail van Kapunda in het noorden naar Mt Pleasant in het zuiden. Op de Tanunda Heritage Trail kun je historische foto's bekijken en verhalen lezen over de Barossa Valley in vroeger tijden en verwerf je een uniek inzicht in dit bijzondere deel van Australië.

Lokale bedrijven bieden een reeks excursies aan, van busreizen tot meer persoonlijke ervaringen per motorfiets, in een oldtimer, heteluchtballon of zelfs per helikopter.

De Barossa Valley is ook een ideale plek om jezelf te verwennen en helemaal te ontspannen. Speel golf tussen de gombomen op een van de wedstrijdgolfbanen van de Barossa Valley of relax in een dagspa.

Je kunt een brede keur aan wijnen uit de Barossa Valley proeven tijdens het jaarlijkse Cellar Door Wine Festival van Adelaide in februari of de Aussie Wine Month in april. Het belangrijkste evenement van de regio, het jaarlijkse Barossa Gourmet Weekend, vindt in augustus plaats.

De Barossa Valley ligt op ongeveer 70 kilometer van Adelaide.

Meer tips voor Australië