Ontdek waarom in Coober Pedy, de opaalhoofdstad van de wereld, alles ondergronds gebeurt.

The Breakaways, Coober Pedy, SA. © FROSAT & Singing Bowl Media

Ga ondergronds naar opalen zoeken in Coober Pedy

Ontdek waarom in Coober Pedy, de opaalhoofdstad van de wereld, alles ondergronds gebeurt.
Er hangt een relaxte and vriendelijke sfeer in Coober Pedy, waar de 3.500 inwoners die afkomstig zijn uit 45 landen letterlijk ondergronds gegaan zijn om de verzengende hitte van de outback te ontlopen. De meeste mensen werken in de opaalvelden, maar de eigenzinnige ondergrondse gemeenschap, compleet met kerk, hotels en een golfbaan zonder gras, hebben van het toerisme de op een na grootste bedrijfstak gemaakt.

De naam Coober Pedy, dat in 1913 werd ontdekt door Willie Hutchison, komt van het Aboriginalwoord kupa (niet ingewijde man of blanke man) en piti (gat). Vandaag de dag beslaan de 70 velden 5.000 vierkante kilometer. Ze produceren het grootste deel van de opalen in de wereld.

Hier kun je naar opalen zoeken en kennismaken met mensen van overal ter wereld, die hier in hun uitgegraven huizen wonen en bij een ondergrondse kunstgalerie langs gaan. Zet je helm op en ontdek de geschiedenis van Coober Pedy in een verlaten mijn die nu een museum is. Of ga terug in de tijd toen opalen nog met houweel en schop werden gewonnen in doolhofachtige gangen, en waar de opaallagen nog steeds zichtbaar zijn.

Maak bovengronds een rondleiding door het ontzagwekkende apocalyptische landschap en bekijk een gedeelte van de Dog Fence. Dit hekwerk is ruim 5.000 km lang en is gebouwd om het vee te beschermen tegen dingo’s, de wilde honden van Australië. En vergeet vooral niet ’s nachts naar de sterrenhemel van de outback te kijken met zijn miljoenen sterren die nog helderder zijn dan de opalen.

Meer Australische ideeën