Geniet van de ruimte op het Eyre Peninsula

Baird Bay, Eyre Peninsula, SA. © SATC & Caroline Fisher

Geniet van de ruimte op het Eyre Peninsula

Ruil de drukte in voor ongerepte landschappen, een rijke fauna en geweldige zeevruchten op het Eyre Peninsula.
Je kunt weken doorbrengen met het ontdekken van de beschutte inhammen en baaien, met vissen vanaf de stille stranden en het speuren naar enorme walvissen vanaf de torenhoge kalkstenen rotsen. Dat is dan voordat je ook maar in de nationale parken, oeroude grotten en het ongenaakbare, maar wonderbaarlijk mooie Nullarbor bent geweest. In plaats van bomen biedt deze prehistorische vlakte inheemse dieren en duizenden jaren Aboriginalgeschiedenis. Dichtbij kun je het anderhalf miljard jaar oude geologische wonder van de Gawler Ranges bewonderen en het verstommend mooie Lake Gairdner, een opgedroogd zoutmeer omringd door oeroud heuvelland.

Zwem met de speelse zeeleeuwen en dolfijnen in het wild. Snorkel of duik samen met de gigantische cuttlefish - de kameleons van de zee - in de beschermde wateren bij Whyalla. Of leer de Grote Witte Haaien kennen tijdens een kooiduik in de wateren ten zuiden van Port Lincoln.

Op het land maak je kennis met kangoeroes, emoes en hoog in de lucht zwevende arenden. Op het Eyre Peninsula zijn persoonlijke ontmoetingen met allerlei soorten dieren eerder regel dan uitzondering. Ga op een 4x4-safari naar de Gawler Ranges om de unieke inheemse en zeldzame soorten in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Of speur de zuidkapers vanaf de Nullabor Plain-kust tussen mei en oktober.

Als je van vissen houdt, houd je vast ook van de overvloedige en gevarieerde vangsten van het Eyre Peninsula. En voor degenen die de vis het liefst op hun bord zien: hier krijg je de beste zeevruchten van Australië. Bij de Farmer Fishermen’s Market in Streaky Bay in april kun je terecht voor wijting, geep, snapper, garnalen en kreeften, alles zó van de boot. Of volg een zeevruchten- en aquacultuur-route tijdens een schilderachtige rit van Whyalla naar Ceduna.

Geniet volop van de maagdelijke natuur op het Eyre Peninsula. Het enige wat je er niet veel tegenkomt, zijn andere mensen.

Meer Australische ideeën