Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten

Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten

"There's nothing like… zonsondergang met goede vriendinnen, elk met haar eigen persoonlijkheid, zon, zee en zand met elkaar: een blijvende herinnering die je moet koesteren."

Pret, vriendinnen en zonsopgang op een wit strand - het was een compleet andere wereld voor Raja dan het 'saaie en geschifte' studieschema in Maleisië. Raja en haar drie vriendinnen waren net klaar met een veeleisend semester in hun studie architectuur en waren aan vakantie toe. Ze waren het erover eens dat Tasmanië met de witte stranden en rustige levensstijl de beste plaats was om aan de studies te ontsnappen.

"De vakantie was een succes  omdat het gezelschap en de bestemming elkaar aanvulden. Wat als een simpele autovakantie begon, heeft ons als vriendinnen dichter bij elkaar gebracht, ondanks onze nationaliteiten en standpunten. Samen werden we overweldigd door de adembenemende Tasmaanse natuur en kwamen elkaar nader," zei Raja.

Raja en haar vriendinnen brachten het grootste deel van hun vakantie door in de buurt van Hobart, waar ze als amateurfotografen veel waardering kregen voor de historische architectuur. Ze maakten mooie kiekjes van Salamanca Place, met de kinderkopjes en rijen Georgische pakhuizen. Ze beklommen ook de steile, verwaaide Mount Wellington, en maakten foto's van de panoramische uitzichten over Hobart en Derwent River. Na de afdaling genoot de groep van wat Raja beschreef als 'een van de beste fish and chips'-maaltijden die ze ooit heeft gegeten, gehaald bij een winkeltje aan de waterkant van Hobart.

Bruny Island stond oorspronkelijk niet op het schema, maar Raja en haar vriendinnen besloten het toch te bezoeken, aangezien het maar een korte autorit en veerboottocht vanuit Hobart lag. Ze waren ook onder de indruk van het natuurschoon, de smaragdgroene landschappen, duizelingwekkende zeekliffen, door varens omgeven bossen, ongerepte stranden en kustheidevelden. Hier nam Raja de foto die ze naar de Nothing Like Australia-wedstrijd instuurde en die de essentie van hun vakantie symboliseert.

"We brachten daar de nacht door om de zonsopgang te kunnen zien en meer foto's te nemen van onze pret op het strand. Het was in drie woorden een leuke verrassing," zei Raja, die zich ook nog herinnert hoe ze  met de lokale bevolking elkaar grappen vertelden terwijl ze op de veerboot wachtten.

Later trok de groep naar de oostkust van Tasmanië naar Wineglass Bay op Freycinet Peninsula. Ondanks het feit, dat ze de beroemde zonsondergang vanaf het uitkijkpunt hadden gemist, hechtten Raja en haar vriendinnen veel waarde aan deze tijd, waarin ze meer voeling kregen met de natuur en elkaar nog beter leerden kennen.

Het was zeker een welkome verandering op Raja's dagelijkse studentenleven dat ze beschreef als 'vastgeplakt aan mijn computerscherm met  een onregelmatig eet- en slaappatroon'.
Voor haar volgende 'wilde Australische avontuur' is Raja vastberaden om het beroemde Opera House van Sydney binnen te stappen en de Sydney Harbour Bridge te zien. Daarna wil ze Australië 'per hoofdstuk… als een geweldig liefdesverhaal' ontdekken.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën