Bruny Island, Tasmanië

Bruny Island, Tasmanië

Breng je energie weer op peil op het wilde Bruny Island, dat zich in het D'Entrecasteaux Channel bevindt, op een korte  autorit en veerbootoversteek vanuit Hobart. Ontdek de duizelingwekkende kustlijn, vredige stranden, hoog oprijzende bossen, bulderende golven en glooiende groene heuvels te voet. Speur tijdens een tocht of eco-cruise naar de grote hoeveelheid verschillende wilde dieren, van wombats en wallaby's tot kleine pinguïns. Achterhaal de geschiedenis, geniet van de heerlijke  lekkernijen en bezoek boetiekjes  in de wildernis.

Vanuit Hobart is het slechts een korte rit van 35 minuten naar het slaperige kuststadje Kettering, waar de autoveerboot regelmatig naar Bruny Island vertrekt. Bruny wordt eigenlijk gevormd door twee eilanden die met elkaar worden verbonden door een landengte die ‘The Neck’ wordt genoemd. Schapen lopen her en der over het smaragdgroene landschap van North Bruny, terwijl South Bruny meer bergachtig is, met duizelingwekkende kliffen, met varens omzoomde bossen en heidevelden aan de waterkant. Beide eilanden bieden hartverwarmende landschappen met uitgestrekte wandelpaden en ongerepte stranden waar je kunt zwemmen, varen, kajakken, surfen en vissen.

Klim naar het uitkijkpunt op The Neck voor een panoramisch uitzicht of ontdek de indrukwekkende kustlijn van South Bruny National Park. Maak een trektocht tussen het schattige dorpje Lunawanna en Adventure Bay, in 1642 voor het eerst door Abel Tasman ontdekt. Van hier af aan leidt het kustpad naar Penguin Island en Fluted Cape. Wandel langs de witte stranden van Cloudy Bay, waar surfers elk jaar in januari om de Bruny Island Classic-titel strijden. Snorkel in het nabije Cloudy Lagoon, waar het water echt kristalhelder is. U kunt ook kiezen voor een fantastische rondwandeling die de hele dag in beslag neemt, en rond Labillardiere Peninsula in het meest zuidelijke gedeelte van het park loopt.

Bekijk al wandelend (wandelen) de enorme verzameling vogels en wilde dieren op het eiland of zie  ze   van dichtbij tijdens een rondleiding of eco-cruise). Tussen september en februari kun je in The Neck Game Reserve dunbekpijlstormvogels en kleine pinguïns bekijken, die bij het vallen van de avond naar huis waggelen. Vaar langs dolfijnen, trekkende walvissen en een enorme kolonie Australische pelsrobben bij Friar Rocks. Zwerf langs bennetwallaby's, pademelons, echidna en wombats en zeevogels die door de lucht zweven. De bedreigde diamantvogel leeft in de inheemse gombomen en de zeldzame witte wallaby's rennen bij het vallen van de avond over het pad naar Grassy Point.

In het museum van Adventure Bay leer je meer over de Aboriginal stammen en de matrozen, walvisjagers en ontdekkingsreizigers die deel uitmaken van de geschiedenis op Bruny Island. Kom meer te weten over de naamgeving van het eiland, Captain Joseph Bruni d’Entrecasteaux en Captain William Bligh, die in 1788 de eerste Tasmaanse appelboom in Adventure Bay plantte. Maak daarna een tocht naar de vuurtoren van het eiland, tussen 1836 en 1838 door dwangarbeiders gebouwd.

Naast deze dramatische geschiedenis en prachtige landschappen biedt Bruny Island een bloeiende cultuur hoofdzakelijk eten en wijn van eigen bodem. Bezoek het meest zuidelijke café en wijnmakerij en proef in boetiekjes en charmante cafés van de verfijnde plaatselijke wijn, oesters, fudge en kaas. Op dit eiland vind je ook een assortiment aan accommodaties, zodat je na een lange dag verkennen kunt uitrusten in een B & B, spa-hutje, appartement op zonne-energie of een verblijf in het regenwoud. Tot de pittoreske kampeerplaatsen horen Cloudy Corner, nabij Cloudy Bay en Jetty Beach.

Ontdek Bruny Island en geniet van je avontuur in de natuur.

Meer Australische ideeën