De wintergeheimen van Tasmanië

De wintergeheimen van Tasmanië

Hoewel de lucht in de winter fris is, zijn er in Tasmanië genoeg activiteiten om warm voor te lopen. Vier de zonnewende in Hobart of ga skiën in het Ben Lomond National Park. Trek over de met sneeuw bedekte hooglanden van Cradle Mountain of kruip lekker bij het haardvuur in een lodge op Freycinet Peninsula. Wat je ook doet, deze speciale tijd van het jaar mag je niet missen in Tasmanië.

Natuurlijk is de lente wel het laatste waaraan je zult denken als je enthousiast langs de pistes omlaagskiet. Je zult van de winter genieten als je langs de besneeuwde hellingen van Legges Tor in Ben Lomond National Park omlaag racet. De vorstelijke, rotsachtige pieken liggen slechts op één uur rijden van Launceston in het noorden van de staat. Verder naar het zuiden rijd je binnen een schilderachtige 90 minuten van Hobart naar Mount Mawson. Dit kleine, vriendelijke skioord in het Mount Field National Park heeft hellingen voor alle niveaus en ervaring en enkele van de steilste afdalingen in het land.

Als je liever wandelt dan skiet, ga je op weg naar de Narnia-witte wildernis van Cradle Mountain - Lake St Clair National Park. De beroemde Overland Track kan in de winter erg gevaarlijk zijn, maar op de vele kortere wandelingen slinger je veilig door de prachtige omgeving. Volg de Enchanted Walk door het met vorst bedekte regenwoud. Of zwerf een paar uur rondom het flikkerende Dove Lake onder de zwarte spitsen van Cradle Mountain. Aan de zuidelijke kant van het park kun je de 18 km lange wandeling rondom het ijsmeer Lake St Clair, het diepste natuurlijke zoetwatermeer van Tasmanië, maken.

Winter in het Freycinet National Park is nog zo'n goedbewaard geheim. De koele dagen zijn perfect voor een bushwalk langs de pittoreske kustlijn. Klim over de gekartelde roze Hazards, langs zeevogels, Tasmaanse wildebloemen en rotsmeertjes. Kijk vanaf de top uit over de levendige blauwgroene golven van Wineglass Bay. 's Nachts kruip je bij het knapperende kampvuur of onder een deken om onder de sterrenhemel bij te komen.

Kies deze winter voor een actieve vakantie vol festivals en haardvuren, wandelingen en sneeuw.

Meer Australische ideeën