Tasman Nationaal Park, Tasmanië

Tasman Nationaal Park, Tasmanië

'There's nothing like… alleen aan de adembenemende, verweerde kustlijn van Tasmanië staan.'

Zelfs tijdens zijn 15e bezoek werd de universitaire researcher uit Singapore, Andy, nog steeds overdonderd door de schoonheid en verscheidenheid van Australië. Hoewel zijn vorige bezoeken voor zijn werk waren, nam Andy deze keer de tijd om Tasmanië met vier familieleden te verkennen. De door de zee gevormde kustlijn van Tasman Nationaal Park was het eindpunt van de onvoorstelbare 12-daagse autovakantie waarin Andy ook Bruny Island en Port Arthur bezocht.

"Ik maakte de foto op een compleet willekeurige, ongeplande plek. Mijn schoonbroer en ik besloten om de auto te stoppen en te voet naar het uitkijkpunt van Maligon Canyon af te dalen. We wandelden naar de rand van de rots en het was wonderbaarlijk om de zoute zeelucht op ons gezicht te voelen. We bleven daar even staan om van het uitzicht te genieten. Natuurlijk nam ik honderden foto's," zei Andy.

Tasman Nationaal Park, gelegen rond het verweerde Tasman Peninsula, ongeveer een uur ten zuidoosten van Hobart, staat bekend om de torenhoge zeekliffen en monumentale rotsformaties. Andy en zijn familie stopten om het spectaculaire Blowhole, Tasman Arch en Devil's Kitchen te zien voordat ze schoorvoetend weer naar Hobart terugreden.

Terwijl ze op Tasman Peninsula waren, maakte de familie een tocht naar Port Arthur Historic Site, dat Andy omschreef als 'een spookachtige plaats qua geschiedenis en schoonheid'. Van 1833 tot de jaren 1850 werden de meest geduchte criminelen van de kolonie naar Port Arthur, de gevangenis waaruit ontsnappen onmogelijk is, gestuurd om te werken. Vandaag de dag kunnen bezoekers tijdens een begeleide wandeltocht door de vele gebouwen, ruïnes en gerestaureerde huizen naar de verhalen over gewaagde ontsnappingen en gruwelijke afstraffingen luisteren.

Nog een favoriete bestemming was Bruny Island, waar Andy en zijn familie een geweldige drie uur durende jetbootvaart meemaakten. In D'Entrecasteaux Channel, op een korte rit en veerboottocht verwijderd van Hobart, vind je Bruny Island dat bekend staat om de spectaculaire kustlandschappen en een overvloed aan wilde dieren. Bezoekers kunnen wallaby's, wombats, dunbekpijlstormvogels en kleine pinguïns op de wandelpaden tegenkomen, of een boottocht maken langs wilde dolfijnen, migrerende walvissen en Australische pelsrobben.

Andy was onder de indruk van de prachtige wilde dieren en landschappen van Tasmania en zei: "Tasmania heeft de meest verse zeevruchten die ik ooit geproefd had."

"There's nothing like… het landschap van Tasmania - de frisse lucht, het heerlijke eten en natuurlijk de geweldige mensen. Ik zal in de toekomst zeker nog terugkomen," zei hij.

Andy vindt Perth ook 'super' en is er al drie keer met zijn gezin geweest. Daarnaast staat hij te popelen om Queensland te bezoeken, een van de weinige Australische staten waar hij voor zijn onderzoekswerk nog niet naartoe is geweest.

"Ik zou heel graag het Great Barrier Reef zien. Hopelijk kan ik er de komende jaren naartoe," zei Andy.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
Plezier aan de Great Ocean Road
Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën