Ga terug in de tijd in de majestueuze Grampians

The Grampians National Park, VIC.

Ga terug in de tijd in de majestueuze Grampians

Ontdek rotskunst en onherbergzame landschappen in een gebergte dat zo oud is als de Dreamtime.
Je kunt de Grampians, een majestueus eiland van bergen en bossen die uit plat akkerland in het westen van Victoria omhoog rijst, echt niet missen. De nationale parken herbergen een enorme hoeveelheid inheemse planten en dieren en een rijke, nog steeds voortdurende Aboriginalgeschiedenis.

De meeste Aboriginalplaatsen in Victoria bevinden zich hier in de Grampians, dat bekendstaat als Gariwerd bij de Aboriginalclans die al 22.000 jaar aan deze plaats zijn verbonden. Hun levenstekens, inclusief de eeuwenoude aardhoop en de 60 rotskunstplaatsen met meer dan 4.000 verschillende motieven, zijn over de hele regio verspreid.

Bezoek de beroemde Bunjil’s Shelter en Bunjil, de traditionele schepper van het land, afgebeeld met zijn twee dingo's. Wandel rondom de Ngamadjidj Shelter en zie hoe de geest van Ngamadjidj met witte figuren op de muren danst. Gulgurn Manja wordt vertaald als 'handen van jonge mensen' en deze schuilplaats in de Northern Grampians wordt bedekt met kleine handafdrukken van rode oker. Je kunt ook door het culturele centrum van de Grampians slenteren of een rondleiding vanuit Halls Gap volgen voor een beter begrip van de vijf Aboriginalgemeenschappen in Victoria.

Verweven met deze geschiedenis zijn ontzagwekkende landschappen die zich miljoenen jaren geleden vormden. Trek door de onherbergzame kliffen en omlaag denderende watervallen van het Grampians National Park. Vis of kano op Lake Bellfield en Lake Wartook en laat inheemse dieren, zoals koala's, kangoeroes, emoes en wigstaartarenden, dichtbij komen. Rijd naar het Mt Arapiles-Tooan State Park, waar je de dramatische rotsformaties kunt bewonderen. Iets verder vind je het Little Desert National Park, waar op de heidevelden van augustus tot oktober prachtige wilde bloemen te zien zijn. Verken de uitgestrekte zandstenen bergen van de Grampians in een rit met een 4x4 of ervaar de pracht ervan vanuit een licht vliegtuig.

Hoe je de eeuwenoude magie van de Grampians ook in je opneemt, wij garanderen dat je de beelden in je hoofd niet zomaar meer kwijtraakt.

Meer Australische ideeën