Plezier met de hele familie in Margaret River

Plezier met de hele familie in Margaret River

'There's nothing like… de steeds veranderende kleuren in het landschap rondom Busselton Jetty en de koele avondlucht op je gezicht aan het einde van een mooie dag.'

Het was de start van een onvergetelijke autovakantie voor Wong Teo Suan en zijn vrouw, die met hun uitgebreide familie van Singapore naar Perth waren gevlogen. Nadat ze Perth uitgebreid hadden verkend, reed het stel met hun zoon, schoondochter, de ouders van hun schoondochter en twee kleinkinderen naar het zuiden, naar de Margaret River-regio.

"Er was zo veel te zien en te beleven – van de adembenemende stranden, majestueuze bossen, spectaculaire grotten en historische door de mens gemaakte attracties tot het uitgebreide aanbod van eten, geweldige wijnen en prachtig weer," zei Wong.

De familie bracht de eerste nacht door in Busselton, waar Wong deze foto van de historische Busselton Jetty maakte. De jetty, die zich over zo'n 2 km in Geographe Bay uitstrekt, wordt beschouwd als de langste houten pier van het zuidelijke halfrond. Bezoekers kunnen zelfs een treinrit maken naar het onderwater observatorium aan het einde van de pier.

De volgende dag draaide om culinaire verwennerij. Wong en zijn familie zwierven die dag langs wijnmakerijen naar het stadje Margaret River. Wong denkt nog steeds watertandend terug aan de lunch waarvan hij samen met zijn vrouw in een pittoresk restaurant in een wijngaard genoot. Hij noemde het wagyu-rundvlees en het glas Cabernet "een gastronomische ervaring". Als enthousiast schilder vond Wong het geweldig om in  de naburige kunstgalerie te neuzen. De kinderen waren meer onder de indruk van de volgende haltes, een chocoladefabriek en winkel met vers fruit, noten en zelfgemaakte jam.

Na een nacht in Margaret River reed de familie langs het schilderachtige Caves Rd om de Mammoth Caves te verkennen. Gewapend met een verlichte helm en een hoofdtelefoon wandelden ze door de uitgestrekte ondergrondse vertrekken en kwamen ze meer te weten over de verbazingwekkende fossielen en kalksteenformaties.

"Het was een unieke ervaring, zeker voor onze kleinzoon die nog nooit in een grot was geweest. Toen we uit de grot stapten, kwamen we in een bebost pad uit en werden we omgeven door gigantische karribomen en wilde bloemen," zei Wong.

De slingerweg naar Augusta werd door nog meer betoverende karribossen omzoomd. Hier bezochten Wong en zijn familie Cape Leeuwin Lighthouse. Ze kwamen er gelijktijdig aan met een dramatische storm die enorme golven en windstoten deed opwaaien. Terwijl de familie aan de klim naar de vuurtoren begon, bekeken Wong en zijn vrouw het woeste weer vanuit een café in de buurt.

"Toekijken hoe de woeste Southern Ocean en de krachtige Indian Ocean op de Cape inbeukten, maakte van ons bezoek een geweldige ervaring," zei Wong.

Wong herinnert zich een ontspannen rit terug naar Perth met veel 'last-minute inkopen' in wijnmakerijen en fijnproeverijen. Een favoriet van heel de familie was de kaasfabriek waar ze zagen hoe toffee, noga en honingraten met de hand werden bewerkt.

Als samenvatting van de tijd die ze in Margaret River doorbrachten, zei Wong "elke ervaring is op zichzelf uniek met vele hoogtepunten." Hij en zijn vrouw zouden tijdens hun volgende bezoek heel graag de Coral Coast in Western Australia bekijken, maar Wong wordt ook door Tasmania aangetrokken.

"Ik zou de schoonheid van Tasmania graag met mijn camera willen vastleggen en mijn pensioen besteden aan het op canvas vastleggen van dit landschap," zei hij. Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën