Margaret River

Amberley Estate, Margaret River Wine Region, WA. Foto © Tourism Western Australia

Margaret River

Margaret Rivier is met zijn vele wijnmakerijen van wereldklasse en bekroonde restaurants een van de beroemdste streken voor wijn en eten van Western Australia. Maak een tocht langs de wijnkelders en proef lokale biertjes bij een van de exclusieve brouwerijen. Hier kun je verse langoesten recht uit de zee eten of genieten van biologisch rundvlees en truffels uit de omgeving. Bezoek de boerenmarkten en proef ambachtelijke kazen. Verwen jezelf met handgemaakte bonbons en heerlijke fudge. Als je alle culinaire hoogtepunten achter de rug hebt, kun je het uitgestrekte zuidwesten van Western Australia verkennen. In een paar uur tijd reis je van de wijnmakerijen naar adembenemend mooie stranden met surfgolven van wereldklasse, snorkel- en duikmogelijkheden of mooie wandelpaden door oude bossen en langs grotten.

Met meer dan 120 wijnproducenten produceert de streek rond Margaret River cabernet sauvignon, chardonnay, semillon, sauvignon blanc, merlot en shiraz, die tot de beste wijnen van Australië behoren. Begin je tocht bij het Margaret River Visitor Centre, waar je een interactieve tentoonstelling en informatie over wijn kunt bekijken. Het is een uitstekende plek om je reis te plannen met tips van de lokale bevolking.

Een aantal van de topwijnmakerijen van Margaret River is Leeuwin Estate, Xanadu Wines en Voyager Estate. Elke wijnmakerij biedt een keur aan proeverijen met zowel wijnen als heerlijke seizoensmenu's. Het hele jaar door worden er allerlei evenementen op het gebied van eten en wijn georganiseerd. Een van de meest populaire is de vierdaagse Margaret River Gourmet Escape in november. Hier komen de beste internationale en Australische chef-koks en wijnmakers naartoe.

Een ritje naar het zuiden vanuit Perth is een prachtige manier om de zuidwesthoek van Western Australia te bekijken. In een paar uur tijd reis je van bekroonde wijnmakerijen naar adembenemende stranden, imposante bossen, surfgolven van wereldklasse en oude grotten. Onderweg zijn er allerlei leuke omwegen die je kunt nemen over mooie autoroutes.

Verken de uitgestrekte stranden van het zuidwesten van Western Australia en bekijk de zonsondergang boven de Indische Oceaan. Zwem met dolfijnen in Bunbury en Rockingham. Kijk naar migrerende walvissen vanaf de vuurtoren op Cape Naturaliste in Geographe Bay. Iets verderop kun je surfen, vissen en zwemmen in het relaxte stadje Yallingup. Wandel over de langste houten pier van het zuidelijk halfrond en bekijk de kleurrijke koralen en vissen in het Underwater Observatory van Busselton. Dunsborough heeft een reeks verscholen stranden die perfect zijn om te zwemmen, surfen en duiken, met o.a. de HMAS Swan-wrakduik. Maak een stevige wandeltocht langs de prachtige kustlijn van het Leeuwin-Naturaliste National Park of een ontspannen wandeling door jarrah-, marri- en karribossen, waar in het juiste seizoen kleurrijke wilde bloemen bloeien. Rijd vanuit Augusta het binnenland in, naar Manjimup, beroemd om zijn truffels en het Truffle Kerfuffle-festival in juni.

Margaret River ligt ongeveer 270 kilometer ten zuiden van Perth.

Meer tips voor Australië