Karijini National Park in Western Australia

Karijini National Park

Laat je overweldigen door de natuur in Karijini National Park, in Pilbara Western Australia, waar de aarde over een periode van twee miljard jaar werd doorkliefd  en ingekerfd. Ontdek spectaculaire afgronden, marmertunnels, koele rotsmeertjes en adembenemende watervallen. Onder de helderblauwe Pilbara-hemel biedt het verweerde rode landschap onderdak aan enorme aantallen verschillende inheemse vegetatie, dieren en vogels. Kampeer onder de sterren in de outback of geniet van natuurluxe in een ecologisch verblijf .

Karijini National Park, gelegen in de Hammersley Ranges in de buurt van het dorp Tom Price, is het beste te bereiken op een 4x4-tocht. Veel langere avontuurlijke tochten vertrekken vanuit Perth naar het noordwesten en combineren Karijini met attracties als Monkey Mia aan de Coral Coast en Broome en Kununurra in de Kimberley. Je kunt ook naar Exmouth, Karratha, Newman, Paraburdoo (in de buurt van Tom Price) of Broome vliegen om je bij een rondleiding aan te sluiten of een 4x4 te huren om zelf op avontuur uit te gaan.

Als je eenmaal in het park bent, zijn niet ver van waar je de auto parkeert de wilde, verweerde landschappen, met watervallen, smaragdgroene zwemputten en duizelingwekkende kloven verbazingwekkend gemakkelijk toegankelijk, t. Het park beschikt ook over een geweldig netwerk van wandelpaden, variërend van gemakkelijk tot uitputtend, die door het landschap slingeren.
Ongeveer een uur bergafwaarts lopen vind je Dales Gorge met Fortescue Falls, de enige permanente waterval in het park. In de vallei kun je zwemmen in de springbronnen onder de Fortescue Falls of in de nabijgelegen Fern Pool. Je kunt natuurlijk ook de twee uur lange rondwandeling naar de pittoreske Circular Pool, aan het andere einde van de kloof maken.

Wandel naar Junction Oxer Lookout voor een onvergetelijk uitzicht over de kruising tussen vier machtige spelonken  Red, Weano, Joffre en Hancock. Van hieruit kun je een wandeltocht maken naar de steile en adembenemende Hancock Gorge, waar je de rotsachtige holtes en ondergrondse waterwegen het beste met een plaatselijke gids kunt verkennen. Een wat minder zwaar pad leidt je naar Weano Gorge en de grote zwemput van Handrail Pool.

Korte paden leiden naar uitzichtplaatsen over Joffre Gorge en Know Gorge. Voor een grotere uitdaging kun je ook naar de kloven zelf wandelen. Wandel rondom Kalimina Gorge, met de volle blauwe en rode kleuren of zwem in natuurlijke spabaden bij Hammersley Gorge. Als je nog steeds energie over hebt, kun je je aan de klim naar de top van Mt Bruce wagen. Hier geniet je van vergezichten over de uitgestrekte Australische grasvlakten.

De Australische grasvlakten, de outback, ghost gum-bomen en vijgenbomen vormen slechts een greep uit de enorme hoeveelheid verschillende inheemse boom- en plantensoorten die je in en rond de verweerde rode kloven van Karijini ziet. Tussen juni en september fleuren wilde bloemen zoals rotsvijgen, citroengras en zilveren cadjeput het rotsachtige landschap op. Daarnaast vind je hier ook inheemse dieren zoals rotswallaby's, dingos, hagedissen, varanen en een overvloed aan vogelsoorten.

Je hebt een keuze uit kamperen of een verblijf in een luxueus ecologisch verblijf , niet ver van de populaire Weano, Hancock, Know en Joffre Gorges. In het bezoekerscentrum, waar interactief natuur- en cultuurerfgoed te zien is, krijg je een beter inzicht in dit eeuwenoude landschap.

Op welke manier je Karijini National Park ook verkent, je zult worden overdonderd door het natuurgeweld.

Meer Australische ideeën