Margaret River: een paradijs voor natuurliefhebbers en lekkerbekken

Amberley Estate, Margaret River Wine Region, WA. © Tourism Western Australia

Margaret River: een paradijs voor natuurliefhebbers en lekkerbekken

Ontdek de gastronomische geneugten en de prachtige omgeving van de zuid-westhoek van Australië.
En vergeet je pen niet om een kaart te sturen! Want je wilt vast iedereen vertellen over je reis naar Margaret River. Op deze plaats, die door hoge bossen en een daverende branding wordt omringd, gaan geweldige wijnen, heerlijk eten en een adembenemend mooi landschap in elkaar over.

Slechts 1 procent van de Australische wijnen is afkomstig uit de omgeving van Margaret River, drieëneenhalf rijden ten zuiden van Perth, maar meer dan 15 procent van haar premium-wijnen. Je kunt hier 60 fameuze wijnmakerijen ontdekken, zoals Evans & Tate, Fermoy Estate, Flinders Bay Wines en Flying Fish Cove. De cabernet moet je zéker proberen: het gebied is er beroemd om.

Als je genoeg hebt van de geneugten van de wijnkelders ga je naar een van de vele gastronomische restaurants tussen de wijngaarden. De combinatie van bekroonde chefs en verse, smakelijke ingrediënten betekent dat er altijd iets heerlijks op tafel komt. Je kunt er ook de speciale bieren, heerlijke kazen, jams, kruiden, olijven, zoetwaterkreeft, chocolade, fudge en het versgemaakte ijs proberen.

Ook de kunst bloeit in Margaret River en als je even de benen wilt strekken, kun je op souvenirjacht in een van de vele kunst- en kunstnijverheidsgalerieën.

Dit culinaire paradijs is ook een natuurlijk paradijs met ondergrondse grotten, ongerepte witte stranden, bossen met hoge karribomen, bushpaden en wandelroutes. Als je van avontuur houdt, kun je de 135 kilometer lange Cape to Cape-route lopen van Cape Leeuwin naar Cape Naturaliste, langs een van de meest afwisselende landschappen ter wereld. Surf op 's werelds mooiste golven bij Surfers Point of zak per kano of kajak Margaret River af. As je avontuurlijk bent aangelegd, kun je ook abseilen, rotsklimmen, walvissen spotten of vissen op de rivier of oceaan.

Eigenlijk is er in Margaret River zoveel te doen, te eten en te drinken, dat je aan dat kaartje naar huis vast niet toekomt.

Meer Australische ideeën