The Pinnacles, Nambung National Park, Western Australia

The Pinnacles, Nambung National Park, Western Australia

Het is een waar woestijnlandschap in Nambung National Park, waar de verweerde rotspieken van de Pinnacles uit gele zandduinen oprijzen. En toch bevindt het park zich aan de diepblauwe Indische Oceaan langs de idyllische kust, op drie uur rijden van Perth. Als je de spookachtige Pinnacles hebt bezocht, kun je in het vissersdorp Cervantes verblijven. Dit dorp biedt witte stranden, koraalrif en Lake Thetis, een zoutmeer dat krioelt van levende fossielen. Bekijk velerlei wilde dieren van dichtbij in Badgingarra National Parks en ontdek de nationale parken van Jurien Bay, evenals idyllische zandstranden.

Vanuit Perth kun je een auto huren en langs de Indian Ocean Drive naar het noorden trekken. Deze weg strekt zich helemaal uit tot Exmouth, Ningaloo Reef. De rit naar Nambung National Park neemt drie uur in beslag en wordt ook vaak gemaakt door busreizen en 4x4-rondleidingen vanuit Perth.

Als je er eenmaal bent, loopt er een panoramisch wandel- en autopad langs de eeuwenoude kalksteenpilaren van de Pinnacles. De Pinnacles bestaan  uit duizenden over de woestijn verspreide pieken, die het landschap een griezelig, buitenaards uiterlijk geven. Sommige zijn wel drieënhalve meter hoog, andere eindigen in een gekartelde punt, en weer andere hebben een ronde top, zodat ze een beetje op een grafsteen lijken. De Pinnacles, die uit schelpen bestaan, werden miljoenen jaren geleden gevormd in een tijdperk dat het zand nog onder de zeespiegel lag.

Bekijk wilde emoes, rosékaketoes en andere wilde dieren die tussen de pieken sluipen en geniet vanaf het uitzichtpunt van het landschap dat zich tijdens de ondergaande zon in spectaculaire kleuren voor je uitvouwt. Bezoek het documentatiecentrum voor meer informatie over het ontstaan van de Pinnacles en de biodiversiteit in deze regio.

Het park wordt ook omgeven door afgelegen, witte stranden die ideaal zijn om te zwemmen, te snorkelen en te surfen. Werp  vanuit Thirsty Point Lookout een hengeltje uit of neem een duik in het turkooizen water van Hangover Bay. Op minder dan 8 km van de ingang van het park bevindt zich het panoramische Kangaroo Point, waar grote groepen kangoeroes bij zonsop- en zonsondergang op het strand samenkomen. Het park en een groot deel van de kustlijn is van augustus tot oktober bezaaid met kleurige winterbloemen.

Je kunt het park verkennen vanuit het nabijgelegen Cervantes, een klein visserdorpje waarvan de bewoners voornamelijk rivierkreeft vangen en dat is omringd door schone, rustige stranden die ideaal zijn voor zwemmen en windsurfen. Je kunt ook een diepzeevisexcursie boeken, tussen het koraalrif snorkelen of langs de eilanden varen, om de zeehonden en tuimelaars te zien.

Ten zuiden van het dorp ligt het zoutige Lake Thetis, een van de weinige plaatsen ter wereld waar je zeestromatolieten kunt vinden. Wandel rond het meer om deze levende fossielen te bekijken, die zijn gevormd door organismen vergelijkbaar met de allereerste levensvormen op aarde. Of trek het binnenland in naar Badgingarra National Park waar je tijdens een natuurwandeling van 90 minuten naar kangoeroes, wigstaartarenden, trappen en emoes kunt zoeken.

Verder naar het noorden op Indian Ocean Drive ligt Jurien Bay, omringd door de ongerepte stranden van Sandy Cape Recreational Park en Lesueur National Park, thuishaven van honderden planten en vogelsoorten. Jurien Bay is de beste plaats om van vers gevangen rivierkreeft te proeven, tussen juni en oktober de trekkende walvissen te bekijken en  op het kalksteenrif of in de grotten te snorkelen of te duiken.

Ontdek de grillige, verweerde Pinnacles langs de kustlijn, omgeven door witte stranden en kleurrijk authentiek bushland.

Meer Australische ideeën