Van Perth naar de Pinnacles

Van Perth naar de Pinnacles

'There's nothing like… Australië waar we het geluk hadden om emoes gracieus op een rijtje in het midden van de woestijn te zien lopen! '

Het was een onverwachte ontmoeting met wilde dieren voor Jing Qi die tijdens een familievakantie vanuit Maleisië de Pinnacles in Nambung National Park verkende. Jing Qi, haar moeder, zus, tante, oom en neef waren van de hoofdweg afgedwaald om de eeuwenoude rotspilaren beter te kunnen zien. In de ban van het landschap was de familie het pad even uit het oog verloren, toen een kudde emoes plotseling langs de auto voorbijkuierde. 

"We waren zo opgewonden dat we begonnen te schreeuwen! Oom Tan stopte de auto meteen en tante Janet rende uit de wagen om van dichtbij een foto te kunnen maken. De emoes vluchtten weg, maar we waren nog steeds zeer tevreden over deze tocht," zei Jing Qi.

De Pinnacles liggen drie uur ten noorden van Perth, nabij de panoramische Indian Ocean Drive. Ze bestaan uit duizenden rotsen die verspreid zijn over de gele zandduinen van Nambung National Park. Ze zijn eigenlijk gevormd uit schelpen, in een tijdperk waarin het zand nog onder water lag.

"We waren verbaasd door de magnifieke scène, met de stenen in het midden van de gouden zandwoestijn. We namen veel foto's met verschillende poses," zei Jing Qi.

Bezoekers kunnen dichterbij een kijkje nemen langs de speciaal aangelegde ontdekkingspaden, waarop Jing Qi en haar familie reden toen de wilde emoes voorbij liepen. Er is ook een adembenemend uitkijkpunt en een documentatiecentrum waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de evolutie van de Pinnacles en de biodiversiteit van de regio.

Jing Qi en haar gezin bezochten de Pinnacles op een dagtrip vanuit Perth en stopten onderweg om Yanchep National Park te bezoeken. Het park, dat slechts 45 minuten met de auto verwijderd is van Perth, huisvest een enorm assortiment aan flora en fauna. Jing Qi en haar gezin maakten een tocht door Crystal Cave om de ondergrondse meren en kalksteenformaties te bekijken. Het park trekt met de vele wandelpaden, inclusief een Aboriginal cultuurpad, ook wandelaars aan. Natuurliefhebbers kunnen zeldzame kaketoes en borstelratten zien, langs ongerepte wetlands aan de kustlijn wandelen en tussen juni en september van de kleurrijke wilde bloemen genieten.

Het verkennen van de nationale parken maakte deel uit van de drukke vijfdaagse route die oom Tan voor Jing Qi en haar moeder en zus had uitgestippeld. Het trio was naar Perth gevlogen om de afstudeerceremonie van Jing Qi's neef bij te wonen. In Perth namen ze ook de vergezichten van Kings Park in zich op en voerden ze de zwanen en pelikanen aan de Swan River. Het gezin maakte een tocht door Freemantle Prison, en leerde meer over "de evolutie van de bijstand voor gevangenen". Ze bezochten in Perth ook het Caversham Wildlife Park, waar Jing Qi geboeid werd door een schattige wombat en "koala's die sliepen als onschuldige baby's".

Terug in Maleisië plant Jing Qi al volop haar volgende reis naar Perth, zodat hij meer kan ontdekken van de bestemmingen die haar oom Tan had aanbevolen.

"We kijken ernaar uit om een tocht in een minibus door Western Australia te maken. Zo reist oom Tan met haar familie en vrienden op hun vakanties," zei Jing Qi.

Nadat hij wilde emoes door de woestijn heeft zien zwerven, is Jing Qi nu klaar voor alles wat hem op haar volgende avontuur in Western Australia te wachten staat.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën