Valley of the Giants, Western Australia

Valley of the Giants, Western Australia

'There's nothing like… een buitengewone Giant Tingle Tree in de Valley of the Giants, het is gewoonweg verbazingwekkend! '

Chai en zijn vrouw Lydia, beiden Maleisische onderzoeksdeskundigen, werden geïnspireerd door de pracht van de natuur in Valley of the Giants bij Walpole. Het werd een terugkomend thema voor hun vakantie, die in Perth begon en overliep in een autovakantie door het schilderachtige zuidwesten van Western Australia. Samen met de ouders en zus van Lydia ontmoette het stel wilde dieren, wandelden ze door torenhoge karribossen, genoten ze van regionaal eten en wijn en "ontsnapten" ze volledig aan de dagelijkse werkroutine.

Chai plande de trip zes maanden bij voorbaat rond de bruiloft van een vriend in Perth. Na de bruiloft nam de familie veel van de prachtige uitzichten over Perth in zich op. Ze wandelden door Kings Park en Burswood Park en bezochten de Bell Tower op de Swan River. In het kuststadje Fremantle genoten ze van "de beste fish and chips" en zagen ze zeeleeuwen langs de pier zwemmen. In Caversham Wildlife Park hadden ze "een gedenkwaardige ontmoeting met een koala en een kangoeroe" en maakten ze een familiefoto met een wombat. Chai en zijn familie bezochten ook de wijnmakerijen in de van Swan Valley waar ze verse druiven zo van de ranken konden proeven.

Vanuit Perth reden ze in zuidelijke richting over de Albany Highway naar de panoramische kuststad Albany, waar ze een dag en avond doorbrachten. Ze bezochten attracties als de Gap, Blowhole en Dog Rock, het windmolenpark en een replica van het schip Brig Amity. De familie trok daarna in noordelijke richting naar Walpole, waar ze van een "geweldige wandeling door het bladerdak" door de torenhoge karriboom- en tinglewouden, oftewel de Valley of the Giants, genoten. Weer op de grond leidde een houten promenade  naar de Giant Tingle Tree, die wordt beschouwd als 's werelds oudste eucalyptusboom.

"Ik heb in heel mijn leven nog nooit zo'n grote boom gezien. Ik was echt stomverbaasd om zo'n grote en sterke holle boom te zien. Op dat moment had het natuurschoon van Australië mijn hart al veroverd," zei Chai.

De volgende halte was Margaret River, waar de familie van plaatselijke wijn, kaas en chocolade proefde en de kalksteengrotten Jewel en Mammoth Caves verkende. Chai werd geboeid door de kleurrijke beelden van koeien uit glasvezel, die het gebied voor een plaatselijk liefdadigheidsevenement opluisterden. De familie reed ook naar Augusta om een bezoek te brengen aan Cape Leeuwin Lighthouse, waar de Southern en de Indian Ocean elkaar ontmoeten.

Na twee nachten in Margaret River keerde de familie langs het meanderende Geographe Bay over de panoramische kustweg terug naar Perth. Ze stopten om over Busselton Jetty te wandelen, Bunbury's Dolphin Discovery Centre te bezoeken en Mandurah te zien voordat ze voor het avondeten in Perth arriveerden. Chai heeft goede herinneringen aan hun laatste maaltijd in Perth - een sappige steak in Hillary's Boat Harbour.

Na de inspirerende trip met Lydia in Western Australia kan Chai niet wachten om meer van het land te zien.

"Ik hoop de Gold Coast te kunnen bezoeken om de mooie stranden te zien en wil graag een wandeling maken over de beroemde Sydney Harbour Bridge. Ik zou ook graag een glimp opvangen van Uluru," zei hij.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën