Valley of the Giants, Walpole

Valley of the Giants, Walpole

Het is niet moeilijk om te worden overweldigd  door de torenhoge bossen rond Walpole, een rustig stadje op ongeveer viereneenhalf uur rijden ten zuiden van Perth. De gigantische Red Tingle Trees, die wel 40 meter hoog worden, zijn uniek voor de wildernis in het Walpole-gebied. Bekijk  tijdens de Valley of the Giants Treetop Walk deze torenhoge bomen vanuit de lucht en verken daarna de massieve, knoestige stammen vanaf de Ancient Empires promenade  op de grond. Daarna kun je op de vredige rivieren en in baaien van Walpole dobberen en de geweldige wandelpaden en ongerepte witte stranden van Walpole-Nornalup National Park bewonderen.
 
De Valley of the Giants, een van de populairste toeristische attracties aan de panoramische zuidwestkust van Western Australia, ligt op slechts een korte afstand  vanaf Walpole. De boomtopwandeling is een lichte, bouwkundig ontworpen brug die geleidelijk naar het bovenste bladerdak omhoogslingert . Op ongeveer 40 meter hoogte sta je oog in oog met de majestueuze Tingle-bomen en kun je van de adembenemende vergezichten over het bos genieten. Daal af naar de promenades  onderaan waar je de Ancient Empire Walk rondom en door de enorme boomstammen kunt volgen. Sommige van deze bomen zijn meer dan 400 jaar oud, met stammen die een omtrek van wel 15 meter hebben. Ze behoren tot ’s werelds hoogste bomen en inspireren, verwonderen en kalmeren de groepjes zich klein voelende mensen die ze in groten getale  komen bekijken,

Walpole, gelegen aan de noordkant van de Walpole Inlet, midden in de wildernis van Walpole-Nornalup National Park, wordt door vele andere natuurlijke attracties omgeven. Wandel door de bossen naar Circular Pool, een vredig plekje voor een verkoelende duik en picknick. Het ligt niet ver van de Giant Tingle Tree die wordt beschouwd als de oudste eucalyptusboom ter wereld.

Het nationale park wordt ook omgeven door ongerepte , witte stranden aan de rand van de Southern Ocean. Je kunt deze bereiken met een 4x4 en via wandelpaden waarvan sommige deel uitmaken van het beroemde Bibbulmun Track. Bezoek Mandalay Beach om het Noorse scheepswrak van de Mandalay te bekijken, duik met je surfplank in de golven aan Conspicuous Beach of neem de inspirerende vergezichten vanuit Conspicuous Cliff Lookout en Rame Head in je op. Wandel langs grazende kangoeroes naar Gap Beach en rust uit in het paradijs dat de toepasselijke naam Peaceful Bay heeft gekregen.

Vanuit Walpole maak je in een huisboot een tocht langs Walpole en Nornalup Inlet of volg je de Knoll Scenic Drive langs het schiereiland dat de twee baaien met elkaar verbindt. Verder stroomopwaarts vind je Fernhook Falls, een populaire plaats voor wandelen, kamperen, klimmen, zwemmen en picknicken. Voor spectaculaire vergezichten over de beboste valleien in de regio is de korte, steile beklimming van  de top van Mount Frankland zeer de moeite waarde. Nog een geweldig uitkijkpunt is Hilltop Lookout, ten oosten van de stad.

In deze streek krioelt het van de vogels, niet alleen in de bossen met Karri- en Tingle-bomen, maar ook aan de zanderige oevers van de rivieren en inhammen en aan de kust van de Southern Ocean. Vang een glimp op van de walvissen die van juni tot september langs de winderige kustlijn van Walpole trekken. Tussen september en november wordt deze regio opgeluisterd door de kleurige wilde bloemen die op de heidevelden langs de kust en op de ondergrond van de bossen groeien.

De reusachtige bossen die hoog boven Walpole vormen een geweldige introductie tot de andere natuurlijke attracties in deze regio.

Meer Australische ideeën