Wave Rock: een wonder in Western Australia

Wave Rock: een wonder in Western Australia

'There's nothing like… naar de 2700 miljoen jaar geleden gevormde Wave Rock kijken. Bovendien sta ik nu op  de graniethelling ervan!'

De geologische pracht van Wave Rock, door het zuidwesten van Western Australia in de buurt van Hyden, was een van de vele geweldige ervaringen  tijdens het rugzakavontuur van Kian Hou. Nog een hoogtepunt voor Kian Hou, die met twee vrienden uit Kuala Lumpur naar de kuststad Albany afreisde, waren de bultrugwalvissen.

"We begonnen in Perth, maar hadden nauwelijks een reisroute uitgestippeld omdat we allemaal zeer spontane mensen zijn. Na de landing in Perth huurden we een auto en reden we eerst in oostelijke richting naar Hyden, en daarna zuidwaarts naar Albany. Vervolgens trokken we langs de kust naar het westen, voordat we het vierkant in Perth afmaakten," zei Kian Hou.

De reis volgde vooral de South-West, Beaches en Goldfield Drive, een wat langere rondreis van acht dagen, die hen ook naar de witte stranden van Esperance en het geweldige oude goudzoekersdorpje Kalgoorlie bracht. Met deze kortere reisroute waren Kian Hoe en zijn vrienden blij dat ze rechtstreeks naar Hyden konden gaan, waarbij ze gedurende hun 4 uur durende rit onderweg de golvende akkers en rustieke dorpjes van de tarwegordel passeerden.

Hier zag het trio Wave Rock - de formatie die duizenden toeristen per jaar naar Hyden trekt. Deze granieten rots, 15 m hoog en 110 m lang, lijkt verrassend veel op een enorme golf die stilstaat in de tijd. Geologen denken dat de rots meer dan 2,7 miljard jaar geleden werd gevormd door de natuurelementen en chemische erosie.

Tot andere natuurlijke rotsformaties uit de streek horen The Humps, Hippo's Yawn en Mulka's Cave, waar een bijzondere verzameling Aboriginal rotskunst te zien is. De regio vormt een toevluchtsoord voor inheemse vogels, en in het plaatselijke wildpark kunnen bezoekers zeldzame witte kangoeroes vinden. De schilderachtige golfbaan met 18 holes is van juni tot oktober geopend en tussen september en december worden de gouden vlakten verborgen onder kleurrijke wilde bloemen. Hyden heeft ook een pioniermuseum, observatorium en een grote verzameling kant.

Vanuit Hyden reden Kian Hou en zijn vrienden in vier uur tijd naar Albany, aan de woeste zuidkust van de staat. Daar zagen ze migrerende bultrugwalvissen, waarvan Kian Hou zei dat het 'een nieuwe ervaring voor ons allen' was. Het trio bracht enige tijd in Albany door om te genieten van het landschap - een lappendeken van groene zeeën, rotsformaties, witte stranden, hoge bossen en nationale parken - voordat ze via Margaret River naar Perth reden.

Nu hij weer in zijn normale routine van 'school en  colleges in Maleisië is teruggekeerd, denkt Kian met nostalgie terug aan de ontspannen autovakantie die hij met zijn vrienden in het zuidwesten van Western Australia doorbracht. Als volgende vakantie wil hij het Red Centre of Darwin en het tropische Top End bezoeken, plaatsen waar hij in de natuur kan 'duiken'.

"Australië is een gouden land waar je alles vindt - steden, vriendelijke mensen, een harmonieuze levensstijl, wilde dieren, de natuur en de outback. Ik kom uit Maleisië, maar mijn reis naar Perth heeft zo'n grote invloed op mij gehad, dat ik graag pr voor Australië wil gaan doen", zei hij.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën