Het Australië van de Aboriginals

Darwin Festival, NT. © Tourism NT

Het Australië van de Aboriginals

Ga helemaal op in de Aboriginalervaringen, plaatsen en reizen van Australië.

De Aboriginals van Australië kunnen bogen op een rijke, levendige cultuur, die ten minste 50.000 jaar oud is. Blader eens door de diverse ervaringen die worden aangeboden als je helemaal opgaat in het Australië van de Aboriginals.

Ontdek plaatsen die vol zijn van de geschiedenis van de Aboriginals in het Northern Teritory. Bezoek het Red Centre van Australië en loop rond de basis van Uluru met een Anangu-gids. Bekijk Aboriginalkunst in Alice Springs, waar de Arrernte-stam al 20.000 jaar woont. Ontdek alles over de mythen uit de Dreamtime in de rijk bewerkte rotskustgalerieën van het Kakadu National Park, dat op de World Heritage-lijst is opgenomen.

Vind de reizen die je dichter bij de oudste cultuur ter wereld brengen. Rijd over de Red Centre Way naar heilige plaatsen zoals Uluru, Kata Tjuta en Kings Canyon. Volg de South Australian Loop door de Flinders Ranges, waar je bij het kampvuur naar scheppingsverhalen van de Adnyamathanha kunt luisteren. Neem de Savannah Way naar plaatsen met Aboriginalrotskunst in Queensland, het Northern Territory en Western Australia.

Ontdek hoe je ’s werelds oudste bestaande cultuur kunt leren kennen. Ontdek het op dezelfde manier waarop Aboriginal Australiërs het hebben doorgegeven voor ten minste 50.000 jaar – via kunst, dans, mythes, muziek en het land zelf. Je kunt Aboriginal kunst en hedendaagse dans in de steden bekijken. Of ga naar de outback en luister naar de Dreamtime-scheppingsmythes bij het kampvuur. Maak een bushwalk en snorkel, deel bushtucker of leer op traditionele manier speren te maken en vissen te vangen. Laat Aboriginal Australiërs je helpen dit oude land en zijn spiritualiteit en wonderen te begrijpen.

Je kunt jezelf verliezen en weer terugvinden in het Northern Territory, een plaats rijk aan Aboriginal-geschiedenis en ruwe, natuurlijke schoonheid. Geniet van Darwins’ culinaire en culturele smeltkroes en ontdek het regenwoud en de Aboriginal-rotskunst in Kakadje National Park, dat in de Word Heritage-lijst is opgenomen. Verblijf in de Red Centre-plaats Alice Springs en bezoek de iconische wonderen van Uluru-Kata Tjuta en Kings Canyon. Vaar Katherine Gorge af en zoek met een goudzeef naar goud in Tennant Creek. Het Northern Territory biedt eveneens een groot scala aan wilde dieren, kleurvolle outback-personages en landschappen voor avonturen in de buitenlucht.

Je weet waarschijnlijk al wel wat de rode monoliet in het rode centrum (Red Centre) van Australië is. Dan weet je ook dat deze rots heilig is voor de plaatselijke Aboriginals en dat de kleuren bij zonsopgang en zonsondergang spectaculair zijn. Je weet misschien nog niet dat je dit alles kunt ervaren door de ogen van de Aboriginals of dat er vele andere heilige en adembenemende plekjes in het enorme centrum van Australië te zien zijn. Het nichtje van Uluru, Kata Tjuta, bevindt zich slechts 40 kilometer ervandaan en niet ver van Alice Springs vind je de ontzagwekkende Kings Canyon. Je realiseert je misschien niet dat dit landschap naast stoffige rode wegen en enorme rotsen, ook groene vegetatie en overdadige waterpoelen heeft. En wat je eigenlijk pas echt kunt waarderen als je het met eigen ogen ziet, is de magische, majestueuze stilte en ongelooflijke eenzaamheid van het Red Centre in Australië.

Ontdek het in de World Heritage-lijst opgenomen Kakadu National Park, ongeveer drie uur ten oosten van Darwin. Hier in het grootste nationale park van Australië vindt je steile wanden, weelderige regenwouden en rotskunst die wel 50.000 jaar oud is. Kom meer te weten over de Aboriginalcultuur van de traditionele eigenaars, de Bininj/Mungguy-bevolking. Als je geluk hebt, kun je de miljoenen trekvogels in de moerassen zien. Bekijk delicate waterlelies en prehistorische krokodillen, watervallen die omlaag denderen en sprankelende waterbronnen. Ervaar de Kakadu-magie in zes dramatisch verschillende seizoenen. Van delicate waterlelies tot prehistorische krokodillen, Kakadu herbergt vele verschillende schatten die absoluut het verkennen waard zijn.

Start je outback-avontuur in Alice Springs, in het hart van het Australische Red Centre. Maak een ballonvaart over de Australische grasvlakten of fiets naar Simpsons Gap. Ga met quad bikes op safari door de woestijn of vlieg over de MacDonnell Ranges. Leer het Aboriginal Arrernte-volk nader kennen dat hier al 20.000 jaar woont en bewonder de hedendaagse Aboriginalkunst in Todd Mall. Laat je meeslepen door verhalen over Afghaanse kameeldrijvers, vliegende dokters en moedige pioniers in de vele historische plekken verspreid over de stad. Vanuit deze levendige, moderne stad kun je een dagtocht maken naar de iconische attracties Uluru-Kata Tjuta en Kings Canyon.

Het Australië van de Aboriginals