Meer over aboriginal Australië

Meer over aboriginal Australië

Ontdek hoe je ’s werelds oudste bestaande cultuur kunt leren kennen.

Ontdek het op dezelfde manier waarop Aboriginal Australiërs het hebben doorgegeven voor ten minste 50.000 jaar – via kunst, dans, mythes, muziek en het land zelf. Je kunt Aboriginal kunst en hedendaagse dans in de steden bekijken. Of ga naar de outback en luister naar de Dreamtime-scheppingsmythes bij het kampvuur. Maak een bushwalk en snorkel, deel bushtucker of leer op traditionele manier speren te maken en vissen te vangen. Laat Aboriginal Australiërs je helpen dit oude land en zijn spiritualiteit en wonderen te begrijpen.

Zes speciale plaatsen waar je het Aboriginal Australië kunt leren kennen:

Uluru
Uluru

1. Uluru-Kata Tjuta National Park, Northern Territory

Bezoek Uluru en je ziet waarom de rots en het omliggende land zo’n enorme spirituele betekenis heeft voor het Aboriginal Anangu-volk. Volgens hun scheppingsmythes vormden voorouderlijke wezens Uluru, dat als een enorm, humeurig hart in het Australische rode centrum ligt. Aboriginal gidsen delen deze oude verhalen tijdens een wandeling rond de basis van de rots. Amper 32 km verder ligt een andere heilige plaats - Kata Tjuta. Je zult je verbazen over deze steile, ronde, roodbruine koepels, die zich over 3.500 hectare uitstrekken.

Kimberley
Kimberley

2. Kimberley, Western Australia

Met enorme horizonten en oude kloven is de Kimberley regio één van ’s werelds laatste grote wildernisgebieden. Hier vind je Wandjina afbeeldingen geverfd in grotten en de mysterieuze Gwion Gwion schilderingen. Leer de legende van de oranje en zwarte bijenkorfstructuur van de Bungle Bungles-koepels kennen en verblijf in Aboriginal gemeenschappen.

Daintree
Daintree

3. Daintree, Queensland

Ons prachtige Daintree Rainforest, waar het Wujal Wujal-volk leeft, is met meer dan 135 miljoen jaar het oudste regenwoud ter wereld. Doorkruis dit gewelf van groen en speur naar unieke vogels en andere wilde dieren, waarvan velen nergens anders op aarde worden gevonden.

Coorong
Coorong

4. Coorong, South Australia

Word één met de natuur terwijl je langs de lagunes en waterwegen van de Coorong kajakt. Je Ngarrindjeri-gids vertelt je over bushtucker, traditionele geneeskunde en het ongelooflijke lokale vogelleven. Wanneer de nacht valt, kun je luisteren naar de verhalen en genieten van het verrukkelijke aroma van verse 'damper' (outback-brood) wanneer het van een kampvuur wordt gehaald.

Ontdek een rijke Aboriginal geschiedenis langs de ruwe kustlijn van Gippsland. Kuier langs de vaargeulen, zandstranden en eucalyptusbossen van het heilige land nu bekend als Wilsons Promontory National Park. Bewonder Aboriginal handelsroutes die maar liefst 18.000 jaar oud zijn. Kijk in Barnsdale hoe lokale Aboriginals op traditionele wijze manden, speren, schilden en kano’s maken. Of leer waar de Dreamtime de ruwe kloven, het regenwoud en de valleien van Woolshed Creek aanraakte.

Sydney
Sydney

6. Sydney cultuurreizen, New South Wales

Vang een glimp op van het leven van de oorspronkelijke inwoners van Sydney tijdens een tochtje door de haven of een wandeltocht. Je kunt de Aboriginal namen en betekenissen van belangrijke oriëntatiepunten in Sydney leren kennen terwijl je met Aboriginal gidsen door de haven vaart. Bezoek rotsgravures en oude Aboriginal vestigingen en onderbreek je reis voor een traditioneel Aboriginal welkom op Clark Island. Als je boot verlaat, kun je bush-voedsel proeven en leren hoe Aboriginal planten gebruiken tijdens een wandeltocht door de weelderige Botanical Gardens aan de havenkant van Sydney.

Aboriginal Australië

Meer Australische ideeën