Australisch avontuur

Australisch avontuur

Hoe begin je je Australische avontuur? Met de uitgestrekte outback, ongerepte wouden, authentieke zeegebieden en unieke wilde dieren heeft Australië heel wat te bieden. Daag jezelf uit of geniet van zachte bedden en maaltijden voor fijnproevers op meer luxueuze Australische avontuurreizen.
Kom meer te weten over de vele avontuurlijke reizen die Australië te bieden heeft, van 4x4-routes door de Australische outback tot uitdagende lange wandeltochten en pittoreske zeiltochten. Lees over plekken die je kunt bezoeken in de afgelegen, woeste Australische outback, van het Red Centre en de Flinders-bergketen in Zuid-Australië tot de Kimberley in West-Australië.
 
Australië is een paradijs voor surfers, en wij vertellen je waar de beste golven op het land breken, van de Surf Coast in Victoria tot de Margaret River in West-Australië. Ontdek onze trekpleisters voor duiken en snorkelen, van het Great Barrier Reef in Queensland tot de East Coast Dive Trail van Tasmanië. Kom daarna meer te weten over de prachtige plekken in Australië waar je kunt kanoën of kajakken, van de dramatische Katherine Gorge tot de ongerepte wateren van Freycinet National Park in Tasmanië.

Vanwege de enorme afstanden en het afgelegen, ruige terrein zijn vele reizen door Australië meteen ook kant-en-klare avonturen. Volg in het noorden van Australia de Savannah Way, die in Cairns begint en aan de andere kant van het land in Broome eindigt. Of doorkruis het continent van zuid naar noord op de Explorers Highway, die je van Adelaide via het Red Centre van Australië naar Darwin brengt. Via de grote South Australia Loop kun je naar de rand van Wilpena Pound klimmen, een deel van de Heysen Trail volgen en vanaf Kangaroo Island naar scheepswrakken duiken. Volg de Gibb River Road en verlaat af en toe de weg tijdens een 4x4-avontuur in de uitgestrekte Kimberley.

Niets is meer Australië dan onze outback. De open vlakten die zich eindeloos lijken uit te strekken, vertellen het verhaal van de verkenning en ontwikkeling van ons weidse bruine land, en weerspiegelen de pioniersgeest en unieke identiteit van Australië. Je vindt een stukje outback in elke staat van Australië en hoewel de regio's ver van elkaar af liggen, zijn ze vanuit de meeste steden en grote plaatsen gemakkelijk bereikbaar.

Australië, volledig omringd door water en rijk aan eilanden en riffen, is een droom voor duikers. Onze wateren herbergen een schat aan zeeleven, met meer dan 4.000 vissoorten en de meest diverse verzameling zeegras ter wereld. Zwem met de gigantische, vriendelijke walvishaai in Ningaloo Reef of met zeeleeuwen en dolfijnen romdom het Eyre Peninsula in South Australia. Leer duiken op het Great Barrier Reef in Queensland – het grootste levende organisme ter wereld. Of snorkel in het verscholen en pittoreske Clovelly in Sydney. Ontdek met kelp bedekte onderzeeboten vanaf Morington Peninsula of een doolhof aan onderwatergrotten langs de oostkust van Tasmanië. Neem gerust een duik, want onze gematigde wateren roepen je.

De surfstranden in Australië bieden voor beginnende surfers tot surfkampioenen de beste golven van de Stille Zuidzee in het oosten, de Indische Oceaan in het westen en de Zuidelijke Oceaan in het zuiden. Ga naar het iconische Bells Beach, bij Torquay, de toegangspoort tot de Surf Coast van Victoria aan de Great Ocean Road. New South Wales, Byron Bay, Newcastle, Sydney en de zuidkust van Sydney bieden fantastische golven. Ga naar Burleigh Heads of surf over een van de langste golven ter wereld bij Snapper Rocks aan de Gold Coast van Queensland. South Australia biedt volop surfstranden bij Fleurieu, Yorke en Eyre Peninsulaen aan de Limestone Coast. in Western Australia kun je in Perth, Margaret River en Esperance van een overvloed aan surfstranden genieten. Bedwing de 'swells' van de Zuidelijke Oceaan in Tasmania bij Hobart, Bruny Island, Launceston Devonport en Marrawah. Op de ongerepte, stille stranden heb je de branding helemaal voor jezelf.

Van rustige kreken en stille binnenwateren tot aan schilderachtige rivieren en kloven: Australië biedt talloze plaatsen om te peddelen. Ga kanovaren op de Blackwood River, die door het zuidwesten van Western Australia slingert, of door het doolhof aan rustige wateren in de Coorong in South Australia. Zeekajak vanaf St Kilda Beach in Melbourne of onder de Harbour Bridge van Sydney. Ga wildwatervaren in de woeste stroomversnellingen van de Franklin River in Tasmania of op de Tully River in North Queensland. Bewonder vanuit je kajak of kano de Katherine Gorge in het Northern Territory of peddel door het Lake Burley Griffin in Canberra. Huur een kajak voor een paar uur of kies voor een meerdaagse kanosafari in een van onze ongerepte nationale parken.