Glamperen in Australië

Glamperen in Australië

Kamperen is waarschijnlijk de beste manier om je onder te dompelen in het Australische natuurschoon. Hoewel het erg romantisch is om onder de sterren te slapen, zouden sommigen dat toch liever comfortabel doen. Als je gewend bent in stijl te reizen, is het meeslepen van spullen, opzetten van een tent, eten uit blik en koken op een kampvuur misschien niet zo aantrekkelijk. Daarom kun je nu in stijl kamperen, oftewel glamperen, en één worden met de natuur in een luxe, comfortabele tent. Dan hebben we het over schoon beddengoed, eigen badkamers, spabehandelingen en heerlijke maaltijden, speciaal voor jou bereid. Je vindt glampings op de wildste en meest afgelegen plekken van Australië, van het Red Centre tot de Kimberley en Kakadu.

Word wakker met ongehinderd uitzicht op Uluru vanuit je tent met airconditioning. Of geniet in de woestijn van een heerlijk feestmaal onder een heldere sterrenhemel. Het maakt allemaal deel uit van de glampingervaring in het Australische Red Centre. Je baadt in luxe midden in de iconische natuur van Australië. Slaap in een opgemaakt bed, douche in een eigen aparte badkamer en bewonder het spectaculaire outbacklandschap met een druk op de knop. Nestel je in het okerrode zand bij zonsondergang en zie de kleuren van Uluru veranderen onder het genot van een glas champagne. Geniet bovendien van een uitstekend vijfgangendiner bij kaarslicht, bereid door chef-koks bij het licht van een voorhoofdlamp en geserveerd door obers in zwart-witte pakken.

Je waant je misschien in een vijfsterrenhotel, maar het doel van glamperen is een sterkere band met de natuur te creëren. Aan de rand van het werelderfgoed Kakadu National Park vind je een glamping met houten safarisuites boven een weelderige savannebos. Word wakker met het gezang van tropische vogels en het geluid van badende buffels. In Jervis Bay, aan de South Coast van NSW, word je in het bekroonde restaurant in de boomtoppen regelmatig vergezeld door wilde buidelratten. Aan de andere kant van Australië kun je luxueus kamperen aan de kust bij Ningaloo Reef. Breng je dagen al zwemmend en snorkelend door in het helderblauwe water. Kijk samen met de kangoeroes en wallaroes naar de vuurrode zonsondergang boven de Indische Oceaan.

Glamperen draait om verantwoorde, kleinschalige luxe. Maak een vierdaagse trektocht door de smetteloze Bay of Fires in Tasmanië. Laat alleen je voetafdrukken achter en geniet van overheerlijke lokale producten en wijnen. Keer terug naar de natuur in safaritenten midden in het ongerept bushland van Gawler Ranges in South Australia. Verlaat de ruige Gibb River Rd voor een nachtje ecologisch comfort in de tenthutten van het El Questro Wilderness Park. De afgelegen landschappen van Australië kunnen onvergetelijk maar onherbergzaam zijn. Glamperen maakt je ervaring alleen onvergetelijk.

Verblijf in een beroemd Aboriginalwilderniskamp op het afgelegen, schitterende Dampier Peninsula, ten noorden van Broome. Samen met lokale gidsen verken je dit witte strandparadijs, de dieprode kliffen en het helderblauwe water. Kampeer op het strand, ga snorkelen en zwemmen, maak bushtucker-wandelingen en leer vissen en jagen op de traditionele manier. Trek verder naar het zuiden en breng de nacht door in een Aboriginal kamp in het Karijini National Park.

Glamperen bied je de kans om op spectaculaire, ecologische wijze van de Australische natuur te genieten. Het buitenleven en luxe zijn perfect in balans.

Geniet van de zon, lekker eten, goede wijn, watersporten en de rustgevende waterkant tijdens een woonbootvakantie op de indrukwekkende Murray River in Australië.

Meer Australische ideeën