Per kajak of kano door Australië

Bay of Fires Conservation Area, TAS

Per kajak of kano door Australië

Van rustige kreken en stille binnenwateren tot aan schilderachtige rivieren en kloven: Australië biedt talloze plaatsen om te peddelen. Ga kanovaren op de Blackwood River, die door het zuidwesten van Western Australia slingert, of door het doolhof aan rustige wateren in de Coorong in South Australia. Zeekajak vanaf St Kilda Beach in Melbourne of onder de Harbour Bridge van Sydney. Ga wildwatervaren in de woeste stroomversnellingen van de Franklin River in Tasmania of op de Tully River in North Queensland. Bewonder vanuit je kajak of kano de Katherine Gorge in het Northern Territory of peddel door het Lake Burley Griffin in Canberra. Huur een kajak voor een paar uur of kies voor een meerdaagse kanosafari in een van onze ongerepte nationale parken.

Freycinet National Park, TAS
Freycinet National Park, TAS

Tasmanië

Glij in de schemering door de wateren bij Hobart of ga naar het zuiden naar de beschutte baaien rondom Kettering. Meer naar het oosten peddel je langs de indrukwekkende dolerietkliffen van het Tasman Peninsula op een volledig begeleide kajaktocht. Voor avontuur neem je deel aan een meerdaagse kajakexpeditie naar Bathurst Harbour in het afgelegen Southwest National Park. Zeekajak langs roze granieten bergen en beschutte witte stranden in het Freycinet National Park. Speur naar dolfijnen in het helderblauwe water en naar zeerarenden die door de lucht cirkelen. Ga wildwatervaren op de North Esk River vanuit Launceston. Vaar de onstuimige Franklin River af of peddel in een kajak op de kalme Gordon River door de wildernis bij Strahan, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen.

Ningaloo Marine Park, WA
Ningaloo Marine Park, WA

Western Australia

Zak met je kano de rustige Blackwood River af vanuit Bridgetown of Nannup in het zuidwesten van de staat. Peddel op de Frankland River langs bossen en nationale reservaten vanuit Walpole, dat meer naar het zuiden ligt. Glijd langs arenden, zangvogels en waadvogels in de wetlands op de rotsachtige oevers van de Murchison River in Kalbarri National Park in het noorden. Neem op een vlot de onstuimige stroomversnellingen van de Avon River, waar elk jaar in augustus de professionals de Northam Multiplex Avon Descent proberen te bedwingen. Zeekajak boven kleurrijke vissen en koraal in het Ningaloo Reef en met grote groepen tuimelaars in Monkey Mia. Peddel vlak langs zeeleeuwen, kleine pinguïns en dolfijnen bij Seal Island en Penguin Island in de buurt van Rockingham.

Murray River National park, SA
Murray River National park, SA

South Australia

Kajak langs de dolfijnen, scheepswrakken en mangroves in Port River, op slechts 15 minuten afstand van het centrum van Adelaide. Vaar per kano met een Aboriginalgids langs de schilderachtige meren, rivieren en lagunes van Murray River. Glij van Loch Luna voorbij de vogels en de historische plaatsen van de Aboriginals. Ontdek het labyrint van onderling verbonden doodlopende rivierarmen in Chowilla of maak een rustige tocht vanuit Katarapko Creek. In het Coffin Bay National Park kun je met je zeekajak langs oeroude rotsen, stranden en zandduinen varen. Kajak met een Aboriginalgids langs de lagunes en op de waterwegen van de Coorong. Zeekajak van Tumby Bay en Port Lincoln door het Sir Joseph Banks Group Conservation Park.

Gippsland Lakes, VIC
Gippsland Lakes, VIC

Victoria

Vaar met je kano over de Yarra River bij Melbourne, vanuit Docklands naar Federation Square en nog verder. Kajak vanuit St Kilda Beach of geniet van de zeehonden en dolfijnen tijdens een dagtocht naar het Mornington Peninsula. Leer zeekajakken vanuit Anglesea en Apollo Bay langs de Great Ocean Road. In de Grampians kun je over de wateren van Lake Bellfield, Lake Fyans of Lake Wartook peddelen. Of ga wildwatervaren op de Mitta Mitta River of de Howqua en Delatite Rivers in Victoria’s High Country. In Gippsland kun je per kano en kajak over de Snowy River varen of vanaf Bairnsdale langs de Mitchell River naar de Gippsland Lakes glijden. Ga wildwatervaren op de Upper Murray River bij Corryong.

Sydney, NSW
Sydney, NSW

New South Wales

Kajak van Rose Bay naar de stranden van Sydney Harbour of peddel rond Manly. Kajak door het Royal National Park vanuit Bundeena in het zuiden van Sydney. Zak de Colo River af in de Hawkesbury Valley ten westen van Sydney. Vaar met je kano over de met gombomen omgeven Edward River in Deniliquin, het plattelandscentrum van de staat. Op de North Coast kun je kajakken met de dolfijnen in Nelson Bay of door het Bongil Bongil National Park. Ga wildwaterraften op de Nymboida River of in Barrington Tops National Park. Zal de Bellingen River af of peddel door de mangrovebossen bij Ballina. Ga ten zuiden van Sydney zeekajakken in Jervis Bay of met de kano door Kangaroo Valley. Kajak door de wildernis van Ben Boyd National Park aan de Sapphire Coast, verder naar het zuiden.

Brisbane, QLD
Brisbane, QLD

Queensland

Bekijk Moreton Bay bij Brisbane per kajak, kano of waterfiets. Leer ten zuiden van de Gold Coast tijdens een zeekajaktocht met een Balunjali-gids de geschiedenis van Aboriginals in deze omgeving beter kennen. Ontmoet dolfijnen, schildpadden, mantarays en vissen tijdens een kajaktocht vanuit 1770. Ga vanaf Cairns raften langs meer dan 45 stroomversnellingen op de Tully River of dobber in een opblaasboot over de Barron River in Barron Gorge National Park. Boek een raftingtocht op de woeste North Johnstone River of neem de Russell River die kalmer is. Peddel met je kajak vanaf Mission Beach naar Dunk Island en andere regenwoudeilanden in het Great Barrier Reef. Geniet in de outback van Queensland per kano van een tocht door Lawn Hill Gorge in het Boodjamulla National Park of in de Muttaburra die altijd water heeft

Lawn Hill, NT
Lawn Hill, NT

Northern Territory

Vaar per kano of kajak op de Katherine River langs de paperbark- en pandanusbossen en de indrukwekkende zandstenen rotswanden van de Katherine Gorge. Maak een dagtocht of zelfs nachtelijke tocht door alle acht met elkaar verbonden kloven. Ga op reis met een Aboriginalgids en ontdek waarom dit gebied zo belangrijk is voor de traditionele bewoners, de Jawoyn. Ga kamperen op de witte stranden aan de oever van de rivier. Bewonder de enorme verscheidenheid aan vogels, regenboogkleurige vlinders, krokodillen en vissen. Echte enthousiaste kanovaarders kunnen in zes dagen naar de bovenloop van de Daly River peddelen. In het Flora River Nature Park ten zuidwesten van Katherine kun je met je kano door het kalme water langs tufsteendammen en dichtbegroeide oevers varen.

Lake Burley Griffin, Canberra
Lake Burley Griffin, ACT

Australian Capital Territory

Peddel rondom Lake Burley Griffin in Canberra in je kano of kajak of neem een waterfiets. Vaar vanuit de Commonwealth Place langs het Captain Cook Memorial en de keurig onderhouden parken. Speur naar zwarte zwanen en andere vogels in de wetlands van Kingston Harbour. Je kunt zelfs per kajak het Lake Burley Griffin oversteken naar de Molonglo River voor een culinaire en wijntocht. Geniet van de plaatselijke producten terwijl je over de wijngaarden uitkijkt en de gezichtsbepalende culturele gebouwen van Canberra ziet. Vanuit Canberra kun je met je kano over de stille, met dichte bush omringde wateren van de Googong Foreshores varen, ten zuiden van Queanbeyan. Vaar langs de Limestone Bridge Arch, de kalkstenen resten van de oceaanbodem van 420 miljoen jaar geleden.

Per kajak of kano door Australië

Meer Australische ideeën