Vissen als er in het Northern Territory een overvloed aan barramundi ontstaat.

Yellow Waters Billabong, Kakadu National Park, NT. © Tourism Australia

Vissen als er in het Northern Territory een overvloed aan barramundi ontstaat

Vang een kolossale barramunda tijdens de 'build-up' (premoessonseizoen) in het Northern Territory. Van oktober tot december, tijdens de premoesson, trekken de barramundi in grote getale naar de doodlopende rivierarmen en riviermonden in het Top End. Ontdek de beste visplaatsen rond Darwin Harbour of ga naast de professionele hengelaars zitten aan de Daly River. Ga vissen vanuit een helikopter op de Adelaide River of in de van barramundi wemelende wateren van de Mary River. In het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen kun je vanaf een boot een lijntje uitwerpen in de South and East Alligator River. Huur een boot, stap op een vischarter met ervaren gidsen of ga naar een afgelegen vishut. Hoe je ook gaat vissen: tijdens een visvakantie gedurende de 'build-up' kun je altijd genieten van de barramundi en de ruige, natuurlijke schoonheid van het Top End.

In Darwin kun je kiezen uit een groot aantal vischarters en ervaren kapiteins. Darwin Harbour zelf is geweldig voor tonijn en queenfish, maar voor de barramundi moet je iets verder reizen. Behalve de zwarte tarpoenen en de fingermarks kun je een paar argeloze zoutwaterbarramundi vangen in het nabijgelegen Shoal Bay. Of beleef tijdens een meerdaagse vistocht een legendarisch visavontuur in de riviermond van de Daly River. Deze bevindt zich meer dan 200 km ten zuidwesten van de Darwin Daly River en trekt hengelsporters uit het hele land aan, die graag een net vol supergrote barramundi willen vangen.

Tijdens een driedaagse tocht kun je ook bij het Mary River-systeem komen dat bij Chambers Bay in zee uitmondt. Daar kun je bij alle getijden geweldig vissen. Zowel de rivier als het getijdenland zit vol barramundi, maar de echte barramundi-jackpot tref je aan in Shady Camp, Corroboree Billabong, Hardies Lagoon en Tommycut Creek. Het wemelt er ook van de sleepy cod, saratoga en de oxeye herring (Indopacifische tarpoen).

Een vistocht per helikopter van Darwin naar Adelaide River geeft je een heel andere kijk op je visexpedities. Geniet van het indrukwekkende uitzicht vanuit de lucht over de wetlands van het Northern Territory en kijk hoe de buffels en de wilde varkens wegstuiven als je helikopter landt. Werp je aas uit op een plaats zonder krokodillen en luister naar het kenmerkende doffe geluid van de barramundi die aanslaat.

In het in de World Heritage-lijst opgenomen Kakadu National Park kun je vissen tegen een spectaculair mooie achtergrond vol trekvogels, krokodillen en wilde dieren. Ga een hele of halve dag mee op een vistocht op de South Alligator River of East Alligator River vanuit Jabiru. Yellow Waters aan de South Alligator River is een bekende stek voor barramundi, vooral in het premoessonseizoen.

Grote hoeveelheden barramundi vind je in de Victoria River, de langste rivier van het Northern Territory, ongeveer 250 km ten westen van Katherine. Neem de Savannah Way naar Timber Creek, de dichtstbijzijnde plek die voor hengelaars toegankelijk is.

In Arnhem Land kun je in een natuurlodge overnachten en meegaan op een barramundi- of sportvissafari naar alle rijke viswateren die de oceaan, de rivieren en de lagunes landinwaarts je bieden. Vlieg van Darwin naar het afgelegen hengelsportparadijs Cape Don op het Cobourg Peninsula. Hier delen de barramundi het water met de mangrove jack, queenfish, giant trevally, makreel, tonijn, golden snapper, koraalforel, kabeljauw, barracuda en zwarte tarpoen.

Tijdens de 'build-up' zijn er barramunidi in overvloed. Het is dan ook geen wonder dat er juist dan enkele vistoernooien in de staat worden gehouden. Doe mee aan de Hummingbird Corroboree Park Challenge bij de Mary River in oktober. Of ga zeven soorten vis vangen tijdens de Saltwater Fly Fishing Challenge in Darwin Harbour. Later die maand wordt daar ook de Gold Billfish Classic gehouden. Doe mee aan de wedstrijd wie de grootste barramundi kan vangen tijdens de Barra Bash op de Roper River in oktober. In november kun je het gevecht aangaan met de barracuda, zeilvis en marlijn tijdens de Gove Game Classic in Arnhem Land.

Ga naar het Northern Territory tijdens de 'build-up' voor een visvakantie waar de grote barramundi je bijna niet kunnen ontglippen.

Meer Australische ideeën