Winkelen in Australië

Winkelen in Australië

Je Australische vakantie is pas compleet nadat je hebt geshopt voor unieke Australische cadeaus en souvenirs. Roep het oude mysterie van de Aboriginalcultuur op met een Aboriginalkunstwerk of -voorwerp. Koop een bijzonder sieraad met opalen, onze nationale edelsteen, Australische parels of de zeldzame roze diamanten die je alleen in The Kimberley vindt. Onze Australische modeontwerpers staan bekend om hun superelegante kleding, maar ook om hun outfits voor de outback, de stad of het strand. Of ga voor de ultieme luxe van een paar zachte laarzen van schapenvacht. Of je nou op zoek bent naar exclusieve mode, winkeltjes in de stad afstruint of rondneust op een plattelandsmarkt, Australië heeft een uniek assortiment kunstvoorwerpen en souvenirs voor ongeëvenaard winkelplezier. In al onze steden vind je winkels en winkelbuurten; markten vind je zowel in de stad als in lokale gemeenschappen. Vergeet niet alle winkelmogelijkheden te verkennen in Australië.

Shop tot je erbij neervalt op Australische markten, in gigantische winkelcentra en chique boetieks. Ontdek Australische designers in de onbekende steegjes van Melbourne of slenter door Surry Hills in Sydney voor een snufje retro-chic. Ga als een wervelwind door Queen Street Mall in Brisbane heen of kuier op je gemak door minstens 500 winkels in Rundle Mall, Adelaide.

Neem een kijkje op de Australische levendige markten, waar je alles kunt vinden: van verse producten tot handgemaakte cadeaus en haute couture. Snuffel naar souvenirs in boetiekjes in de Rocks, de historische stadswijk van Sydney, of bekijk de creaties van plaatselijke pottenbakkers, schilders en glasblazers op de Salamanca Markets in Hobart. Sla vers, organisch voedsel in op de vele boerenmarkten in Brisbane of ontdek ‘s werelds grootste kunst- en ambachtsmarkten in Canberra.

De originele, grappige en innovatieve Australische designs hebben overal hun stempel op gedrukt, van mode en sieraden tot meubilair aan toe. Van Collette Dinnigan tot Ken Done, hier volgt een overzicht van de meest veelbelovende Australische designers.

Een opaalsteen toont je alle kleuren van de regenboog. Het is dé nationale edelsteen van Australië. Volgens Aboriginallegenden ontstonden de duizelingwekkende kleuren toen er een regenboog op de aarde viel. Australië produceert 95% van alle opaalstenen ter wereld. En dat maakt dat deze betoverende stenen een uniek Australisch souvenir vormen.

Niets spreekt meer tot de verbeelding in prestige en romantiek als diamanten en parels, beiden gewonnen in de Kimberley, Western Australia. Koop de parels van de Zuidzee in Broome, een kuststad met een parelgeschiedenis die helemaal teruggaat naar de oorspronkelijke Aboriginalbewoners. Reis van Kununurra naar de enorme Argyle Diamond Mine, waar de meeste van 's werelds zeldzame roze diamanten worden gewonnen. Ontdek meer

Je Australische vakantie is natuurlijk niet compleet zonder een paar onvergetelijke souvenirs. We zijn een land van overvloed, dat rijk is aan bushtucker, wol, schapenvacht en wijn, om maar een paar voorbeelden te noemen. Proef Australië in inheemse kruidenthee, vruchtenconfituur en specerijen. Haal herinneringen op aan de Australische outback met een hoed van krokodillenleer, een driza-bone-jas of een luxueus paar zachte laarzen van schapenvacht.

Meer Australische ideeën