Markten in Australië

Adelaide Centrale Markten, Adelaide, SA. © SATC

Markten in Australië

Neem een kijkje op de Australische levendige markten, waar je alles kunt vinden: van verse producten tot handgemaakte cadeaus en haute couture. Snuffel naar souvenirs in boetiekjes in de Rocks, de historische stadswijk van Sydney, of bekijk de creaties van plaatselijke pottenbakkers, schilders en glasblazers op de Salamanca Markets in Hobart. Sla vers, organisch voedsel in op de vele boerenmarkten in Brisbane of ontdek ‘s werelds grootste kunst- en ambachtsmarkten in Canberra. Proef de kruiden van vijf continenten op de Mindil Beach Sunset Markets in Darwin of maak de perfecte picknick met ingrediënten van Adelaide Central Market. Bemachtig een originele modecreatie op de Rose Street Markets van Melbourne of luister naar straatmuzikanten op de energieke weekendmarkten in Fremantle. Je vindt bijna overal in Australië een levendige markt.

Omarm de kleur en chaos van Paddy’s Market in Chinatown, die van woensdag tot zondag geopend is. Kraamhouders maken hun koopjes bekend terwijl je langs de verse producten, souvenirs en kleding wandelt. Voor verse zeevruchten ga je naar de dagelijkse Sydney Fish Markets in Pyrmont. Schrijf je in voor een kookles met zeevruchten of kijk eens achter de schermen. Ga op zaterdag op zoek naar elegante, handgemaakte Australische kunst en juwelen op The Rocks Markets. Neem een tweedehands koopje mee op de weekendmarkten in Rozelle of de zaterdagmarkten in Glebe. Probeer kleding uit van nieuwe designers op de Saterdays Markets in Paddington of Sunday Markets in Bondi, waar ook vintage chic te vinden is.

Je kunt bijna alles kopen op de populaire Old Bus Depot Markets van Canberra, die elke zondag open zijn. Meer dan 200 kramen verkopen kunst, huisraad, handgemaakte juwelen, kleding, regionale producten en wijn. Lunch is hier een plaatselijke traditie, met een enorme reeks culinaire opties die je zeker zullen verleiden. De Capital Regional Farmers Market wordt elke zaterdagmorgen gehouden en verkoopt fruit, groente, planten, bloemen, zeevruchten, vlees en kaas. Ga elke zaterdag op zoek naar bijzondere schatten, tweedehandsboeken, juwelen en internationaal voedsel op de Gorman House Markets in Braddon. Ga naar de Hall voor de grootste ambachtsmarkten van Australië, op de eerste zondag van de maand.

De Queen Victoria Market staat bekend als de grootste en oudste markt op het zuidelijk halfrond. Geniet van verse producten, heerlijke delicatessen, pingel af voor kledij en allerlei producten op de toon van straatmuzikanten en de drukte van de plaatselijke menigte. De Prahran Market verkoopt al sinds 1864 hemelse culinaire delicatessen. Voor unieke, handgemaakte cadeaus kun je de Sunday Market in het Victorian Arts Centre of de Rose Street Markets in het hart van funky Fitzroy proberen. Bewonder op zondagen het werk van plaatselijke kunstenaars op de Esplanade Markets van St Kilda of bezoek de Docklands Sunday Markets voor unieke, originele kunstwerken en tweedehandsartikelen. Probeer de drukke Camberwell Sunday Market voor een eclectische mix van tweedehandse en handgemaakte producten.

Vul jouw milieuvriendelijke tas met diverse seizoensproducten op de Powers Farmers Markets in Michelton, Manly en New Farm’s Powerhouse. De personen die de kramen bemannen, hebben de producten die ze verkopen, zelf gekweekt, klaargemaakt of vervaardigd. Meer vers voedsel, alsook bloemen, planten, lifestyle-producten en -ambachten vind je op de Rocklea Saturday Market. Bewonder de mix van producten en verse groente en fruit op de populaire West End Markets, waar elke zaterdag kramen onder de vijgenbomen staan. Ga winkelen bij plaatselijke designers, proef verrukkelijke snacks en neem elke vrijdagavond, zaterdag en zondag de levendige atmosfeer in je op aan de oevers op de South Bank Lifestyle Market.

Mis de ouderwetse drukte van Adelaide Central Markets niet, er worden producten van topkwaliteit van kwekers uit de hele staat verkocht. Van dinsdag tot zaterdag kun je hier de perfecte picknick samenstellen, ingrediënten vinden voor een exotisch recept of van een heerlijke koffie in een stijlvol café genieten. Op de Brickworks Markets kun je alles vinden, van mode tot voedsel. Ze zijn open op vrijdag, tijdens het weekend en op feestdagen. Op bijna dezelfde dagen zijn de Adelaide Hills Markets in Lobethal open, waar gourmet grub, kunst en ambachten, kledij, meubels en huisraad worden verkocht. Wanneer je het winkelen beu bent, ontspan dan op de binnenplaats met live entertainment.

Winkel elke zaterdagochtend op het historische plein bedekt met straatkeien voor verse producten en unieke Tasmaanse kunst en ambacht op de Salamanca Markets. Koop een uniek kunststuk van een plaatselijke glasblazer, pottenbakker, houtbewerker of schilder. Drink koffie onder de parasols, luister naar de straatmuzikanten en praat met vriendelijke plaatselijke kwekers over hun organische appels. Op zondag zijn er op de levendige Hobart Showground Market in Glenorchy vers fruit en groentes, tuinproducten en budgetvriendelijke cadeaus te koop. Daarnaast worden er houthakwedstrijden, hondenshows en ruiterdisplays gehouden. Kies uit het verse fruit op de Island Markets in Moonah, die van woensdag tot zondag geopend zijn.

Er zijn meer dan 150 kramen op de drukke weekendmarkten in Fremantle, die in een historische Victoriaanse markthal worden gehouden. Kijk uit naar plaatselijke opaalstenen en Western Australian wilde bloemen, tik antiek op de kop, vind modekoopjes of proef verse zeevruchten uit de Indische Oceaan. Handgemaakte cadeaus en souvenirs vind je ook op de E-Shed Markets, die elk weekend in een oude loods op Fremantle Harbour worden gehouden. Ga naar de weekendmarkten in het Perth Cultural Centre voor groente en fruit, bloemen, kunst, mode, juwelen en organisch voedsel. Of proef de beste en verste regionale producten op de boerenmarkten in Subiaco, Albany en Kalamunda.

Darwin, NT
Darwin, NT

Darwin

De Mindil Beach Sunset Markets zijn open van mei tot oktober en beroemd voor de exotische eetkramen en ontspannen, tropische sfeer. Proef kruidige specialiteiten van vijf continenten en bewonder de onvergetelijke flamingoroze zonsondergang. De markten zijn een “must-visit” voor toeristen, die er ook handwerk van over de gehele wereld kunnen kopen. Voor originele, eigenzinnige of tweedehands producten gaat u naar Nightcliff Markets, die elke zondag van april tot december worden gehouden. Snuffel rond in Aboriginal kunst op de avondmarkten in Mitchell Street of ga ontbijten met jouw kunst en ambachten op de kleurrijke Parap Markets op zaterdagen. Rapid Creek Markets zijn de oudste in Darwin en verkopen elke zondag voedsel en snuisterijen.

Markten in Australië

Meer Australische ideeën