Winkelen in Australië

Winkels en geheime steegjes in Melbourne, VIC. © Tourism Australia

Winkelen in Australië

Shop tot je erbij neervalt op Australische markten, in gigantische winkelcentra en chique boetieks. Ontdek Australische designers in de onbekende steegjes van Melbourne of slenter door Surry Hills in Sydney voor een snufje retro-chic. Ga als een wervelwind door Queen Street Mall in Brisbane heen of kuier op je gemak door minstens 500 winkels in Rundle Mall, Adelaide. Snuif de sfeer op van de Fremantle Markets (,) in de buurt van Perth, of de zaterdagmarkten in het historische Salamanca Place in Hobart. Winkel onder de palmbomen in Smith Street Mall in Darwin of verdwaal in het echt gigantische winkelcentrum Civic in Canberra. De winkels zijn doorgaans open tot 18:00, met langere openingsuren op donderdag of vrijdag.  In Australië word je beschermd door de Australische consumentenwetten, die bedrijven verplichten tot eerlijke handelspraktijken.

De meeste merken vind je in de open lucht in Melbourne Central. Daarnaast kun je ook terecht in het historische Melbourne General Post Office, dat een hele stadswijk in beslag neemt. Op de levendige Queen Victoria Markets kun je dagelijks terecht voor verse producten, kleding en geschenken. Voor de haute couture moet je op weg naar de QV-straten en voor onbekendere merken kun je je wagen in de andere steegjes en winkeltjes  van de stad met smeedijzeren poorten. Ontdek trendy designers en delicatessenwinkeltjes in en rond Prahran’s Chapel Street. Neus rond in de hippe boetiekjes op Fitzroy’s Brunswick Street of verken de nabijgelegen Rose Street Artists Market. Voor alles van mode tot betaalbare meubels bezoek je Bridge Road in Richmond.

Combineer geschiedenis en haute couture in Queen Victoria Building of de elegante Strand Arcade, beide gebouwd in de jaren 1890. In het stadscentrum kun je ook terecht in de grootwarenhuizen van Market Street, slenter je door Pitt St Mall of ga je op zoek naar internationale designers op Elizabeth Street en Castlereagh Street. Ga naar Paddington voor de zaterdagmarkt en de deftige winkels van Oxford Street. Op Crown Street in Surry Hills of King Street in Newtown vind je retro-mode, trendy boetiekjes, huishoudspullen en goedkope eethuisjes. Combineer klassiek chic met plaatselijke designs op de zaterdagmarkt of in de achterafsteegjes van Bondi.  Pak een tweedehands koopje mee op de weekendmarkten in Rozelle of op de zaterdagmarkten in Glebe.

Ontdek meer dan 500 winkels en het grootste winkelcentrum van Brisbane in Queen Street Mall. Het ligt midden in het centrum, maar je hebt er gelukkig geen last van verkeerslichten. In de nabijgelegen historische Brisbane Arcade vind je designermode, sieraden, geschenk- en antiekwinkels. Slenter door de 50 gespecialiseerde winkels en bewonder de 1923 terrazzovloeren, elegante balustrades en dado-panelen. Koop handgemaakte kunst- en handwerken, verse producten en plaatselijk ontworpen kleding op de South Bank Markets, waar de straatmuzikanten door de gangpaden in de openlucht rondlopen . Sluit je voor echte koopjes aan bij een winkelrondleiding door de discountmodezaken van de stad.

Geef  de vrije hand aan de shopaholic in je in Rundle Mall met 500 winkels, verdeeld over 13 winkelgalerijen. Naar het oosten toe kun je hippe kleding en huishoudspullen vinden op Rundle Street. In het westen biedt Hindley Street boekenwinkels en boetiekjes. Ga op koopjesjacht in de uitverkoopwinkels van de nabijgelegen Glen Osmond Road. Breng voor mode, meubilair en boeken een bezoekje aan King William Road in Hyde Park. Koop antiek in Grote Street of Magill Road in Mayland, waar je ook retro-meubilair kunt vinden. Combineer Australische designers met Italiaanse koffie in Melbourne Street, North Adelaide. Glenelg is dé plek om je strandartikelen te kopen. In de buurt vind je ook de levendige Jetty Road, het zomerse Moseley Square en een direct outlet-centrum.

Kijk uit naar plaatselijke en Europese mode in King Street, Perth of laat je inpalmen door de designers langs de Colonnade in Subiaco. Bezoek de weekendmarkten in het Perth Cultural Centre voor groenten en fruit, bloemen, kunst, mode en sieraden. Ga van retro naar haute couture en weer terug in Beaufort Street, Mount Lawley, nog geen 10 minuten verwijderd van de stad. Verken de antiekwinkeltjes in het nabijgelegen Inglewood of geniet van de airconditioning in een van de megawinkelcentra in Perth.  Het centrum van Karrinyup biedt meer dan 170 winkels terwijl in het Morley-gebouwencomplex 220 winkels en een cinema zijn ondergebracht. Luister naar de straatmuzikanten, koop plaatselijke kunstwerken of laat je toekomst voorspellen met tarotkaarten op de kleurrijke weekendmarkten van Fremantle.

Bezoek galerieën, boetiekjes en meubelzaken in grootwarenhuizen uit zandsteen in Salamanca Place. Op de zaterdagmarkten koop je je waren bij biologische groente- en fruitproducenten, glasblazers, pottenbakkers en schilders. Kuier in het centrum van Hobart door gracieuze boetiekjes en de Bank Arcade uit de jaren 1950 in Liverpool Street.  In de nabijgelegen Murray Street vind je een winkelcentrum waar je alles van huishoudspullen tot mannenmode kunt vinden. Wissel af tussen grote nationale ketens in Elizabeth Street Mall of bezoek kleinere winkels in The Cat and Fiddle Arcade. Mode vind je in Sandy Bay en North Hobart is ideaal voor culinaire verwennerij. Bezoek Glenorchy in het noorden van Hobart of Rosny Park aan de oostkust. Je vindt er letterlijk alles in één winkelcentrum.

Ga op zoek naar Aboriginalkunst in de Smith Street Mall in het hart van het ontspannen, tropische stadscentrum van Darwin. Wandel door de 20 elegante winkelgalerijen vanaf het winkelcentrum naar Mitchell en Cavenagh Street. Bekijk historische foto’s en gespecialiseerde winkels in de Air Red Arcade en bezoek de openlucht Vic Arcade, waar nog steeds een kromme bougainville bloeit. Er zijn 200 winkels te ontdekken, en dan hebben we het nog niet eens over de 40 winkels in het winkelcentrum van Mitchell Street. Voor het grootste winkelcentrum van Darwin ga je naar Casuarina, 15 minuten ten noorden van het stadscentrum. Koop van mei tot oktober exotisch handwerk van over de hele wereld op de Mindil Beach Sunset Markets.

Verken meer dan 200 gespecialiseerde winkels in het gigantische winkelcentrum in Bunda Street in het Civic van Canberra. Winkels met mode, meubelen en sieraden omranden de brede straten van Manuka en het nabijgelegen Kingston. Zwerf door de winkelcentra van Dickson, Woden, Riverside, Erindale en Belconnen.  In Tuggeranong vind je een centrum met meer dan 170 winkels en elke laatste zondag van de maand een levendige buurtmarkt. Geniet elke zondag van entertainment en exotisch eten terwijl je in de Old Bus Depot Markets van Kingston door de kunstwerken en hebbedingetjes snuffelt.  Elke zaterdag kun je een bezoek brengen aan Gorman House Markets in Braddon. En elke eerste zondag van de maand vind je in Hall de grootste ambachtsmarkten van Australië.

Meer Australische ideeën