Ultieme wijnmakerij-ervaringen van Australië

Ultieme wijnmakerij-ervaringen van Australië

Australië telt meer dan 2.400 wijnmakerijen, verspreid over de 65 wijnstreken van het land. De wijngebieden van Australië verbouwen samen meer dan 100 verschillende druivensoorten. Er worden wereldwijd ruim 30 miljoen glazen Australische wijn per dag gedronken. In Australië vind je ook een aantal van de oudste wijnstokken van de wereld, sommige dateren zelfs uit de jaren tussen 1850 en 1860.

Bij de ultieme wijnmakerij-ervaringen van Australië breng je een bezoek aan prestigieuze en bekroonde wijnmakerijen in de beroemdste wijnstreken van Australië. Zij bieden een reeks ervaringen die meer zijn dan een kijkje in de wijnkelder.

In deze wijnmakerijen kun je veel meer doen dan alleen wijn proeven en kopen. Je vindt er restaurants, evenementen, kunst, maar ook fascinerende rondleidingen achter de schermen, privéproeverijen, educatieve informatie over wijn en gastronomie, en dit allemaal in een aantal van de spectaculairste locaties van Australië.Margaret River, Western Australia


Leeuwin Estate, Margaret River, Western Australia

Leeuwin EstateLeeuwin Estate, Margaret River, Western Australia

Leeuwin Estate

Leeuwin Estate

Leeuwin Estate ligt in Margaret River in Western Australia, een van de meest prestigieuze wijnstreken van de wereld. Margaret River is bekend om zijn witte wijnen, en dan vooral chardonnay en assemblages van sémillon en sauvignon. Leeuwin Estate heeft internationaal een reputatie verworven als producent van uitstekende wijnen. Het landgoed maakt chardonnay, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, syrah, riesling en sémillon.

In 1979 bracht Leeuwin zijn eerste commerciële jaargang op de markt en wist al snel internationaal de aandacht te trekken. Nu exporteert Leeuwin naar meer dan 30 landen.

De 'Art Series'-wijnen van Leeuwin zijn beroemd geworden. Slenter door de kunstgalerie op het landgoed en bekijk de meer dan 100 schilderijen van toonaangevende hedendaagse Australische kunstenaars die in opdracht een werk voor op het wijnetiket hebben gemaakt. Bezoek de wijnkelder voor een intieme en informele demonstratie over welke wijnen bij welk gerecht passen. Ontdek alle stappen van het wijnbereidingsproces en proef de wijnen.

Geniet van de regionale keuken en de spectaculaire omgeving in het bekroonde Leeuwin Restaurant, gelegen in glooiende wijngaarden met bossen en de oceaan als achtergrond. Er worden het hele jaar door speciale evenementen georganiseerd, zoals kooklessen, wijndiners en een jaarlijkse reeks zomerconcerten in de openlucht.

Leeuwin Estate ligt op ongeveer drie uur rijden van het centrum van Perth. Voor een gedenkwaardige ervaring kun je ook met een chartervlucht in 45 minuten van Perth naar de privélandingsbaan van Leeuwin vliegen en onderweg het uitzicht bewonderen.

Terug naar bovenVoyager Estate, Margaret River, Western Australia

Voyager EstateVoyager Estate, Margaret River, Western Australia

Voyager EstateVoyager Estate

Margaret River in de zuidwesthoek van Western Australia is een van de grootste en meest geroemde wijnstreken van Australië. De grond, het microklimaat, de ligging en de invloed van de zee creëren de ideale omstandigheden voor het maken van wijnen die tot de beste van de wereld worden gerekend.

Van de Kaaps-Hollandse architectuur en de spectaculaire tuinen tot de indrukwekkende wijnkamer en het bekroonde restaurant, Voyager Estate in Margaret River is een inspirerende wijnmakerij. Vanaf het allereerste begin wilde Voyager Estate een wijnervaring creëren die nieuw zou zijn in Margaret River.

Al 20 jaar lang vormen de uiterst minutieuze technieken waarmee de wijn wordt gemaakt, het hart van Voyager Estate. Hierdoor heeft het landgoed een reputatie verworven als producent van complexe wijnen met een uitgesproken karakter en een elegante balans. Voyager Estate richt zich hoofdzakelijk op cabernet sauvignon merlot, chardonnay, syrah, sauvignon blanc sémillon, chenin blanc en cabernet merlot. Hier vind je ook de grootste ondergrondse kelder met wijnvaten van Australië.

In de wijnkamer van Voyager Estate ontdek je nieuwe wijnen en krijg je veel informatie over het wijnbereidingsproces. Maak een rondrit over het landgoed in de open excursiebus van de wijnmakerij en sluit af met een wijnproeverij met uitleg of een lunch in het restaurant. Op het terrein vind je adembenemend mooie tuinen en grasvelden, helemaal in de Zuid-Afrikaanse Kaaps-Hollandse stijl van het landgoed.

Het restaurant van Voyager Estate geeft een goede indruk van de magnifieke architectuur van het landgoed: hoge plafonds, antieke houten meubels, open haarden, koperen kroonluchters en speciaal ontworpen serviesgoed met een Hollands thema. Het menu verandert per seizoen met ingrediënten die worden betrokken van plaatselijke producenten. Je kunt er ook zeven dagen in de week 's morgens en 's middags een theearrangement bestellen.

Margaret River ligt op ongeveer 270 kilometer of drie uur rijden van Perth.

Terug naar bovenBarossa Valley, South Australia


Jacob's Creek, Barossa Valley, South Australia

Jacob's CreekJacob's Creek, Barossa Valley, South Australia

Jacob's CreekJacob's Creek

Het Jacob's Creek Visitor Centre is de thuisbasis van het wijnlabel Jacob's Creek. Het ligt in de meest beroemde wijnstreek van Australië, de Barossa Valley in South Australia op slechts een uur rijden van het centrum van Adelaide. Het wijngoed is erkend als een toonaangevende locatie voor wijntoerisme in Australië en werd in 2010 opgenomen in de Tourism Hall of Fame van South Australia, omdat het drie jaar op rij was uitgeroepen tot 'Best Major Tourist Attraction'. Het wijngoed heeft tijdens de Australian Tourism Awards van 2011 ook prijzen gekregen voor Best Tourism Restaurant en voor Best Tourism Winery.

Het bezoekerscentrum biedt een gedenkwaardige culinaire ervaring met een verleidelijke combinatie van eten en drinken, en een ontzagwekkend uitzicht op de wijngaarden en heuvels. Het schitterende gebouw heeft een toonaangevend milieuvriendelijk ontwerp, waarbij duurzaamheid, recycling en energiezuinigheid voorop stonden.

Jacob's Creek was de eerste commerciële wijngaard in de Barossa Valley. De naam is afkomstig van de rivier waar het wijngoed oorspronkelijk aan lag. Vandaag de dag produceert de wijnmakerij syrah, sauvignon, sémillon, riesling, cabernet merlot en chardonnay.

Breng een bezoek aan het Jacob's Creek Visitor Centre voor een ontspannen lunch met op elkaar afgestemde gerechten en wijnen in het bekroonde Jacob's Restaurant. Geniet van een glas wijn op de veranda met uitzicht op de wijngaarden en de Barossa Range. Leer meer over het verbouwen van druiven en het bereiden van wijn tijdens een rondleiding door de wijngaard. Volg een kookles of ga picknicken aan de oevers van Jacob's Creek.

De Barossa Valley ligt op ongeveer een uur rijden van Adelaide. 

Terug naar bovenSeppeltsfield Winery, Barossa Valley, South Australia

Seppeltsfield WinerySeppeltsfield Winery, Barossa Valley, South Australia

Seppeltsfield WinerySeppeltsfield Winery

Seppeltsfield is een legendarisch Australisch wijngoed met een trotse geschiedenis die terugreikt tot 1851.

Het rijke erfgoed van Seppeltsfield is een belangrijk onderdeel van elk bezoek aan dit indrukwekkende landgoed. De wijnmakerij en de restauratie van het dorp stemmen overeen met de visie van de oprichters Joseph en zijn zoon Benno Seppelt. De historische Gravity Flow Winery, gebouwd in 1888 op een reeks terrassen tegen een heuvel aan, is vandaag de dag weer in gebruik. De wijnmakerij is gespecialiseerd in cabernet sauvignon, grenache, syrah, touriga, sangiovese, nero d'avola en palomino.

Seppeltsfield is de enige wijnmakerij ter wereld die elk jaar een honderd jaar oude jaargang op de markt brengt. Het wijngoed staat bekend om zijn Centennial Collection, een ononderbroken reeks jaargangen vanaf 1878 tot het huidige jaar. Tijdens de Seppeltsfield Centenary Tour kun je een bezoek brengen aan de Seppeltsfield Centennial Cellar en een tawny port uit je geboortejaar rechtstreeks uit het vat proeven. Proef de mooie rode wijnen van de Gravity Flow Winery, en de befaamde honderd jaar oude port.

Je kunt de kuiperij bekijken waar de vaten worden gemaakt, de tuinen verkennen of een biertje in Duitse stijl proeven in het paviljoen op de picknickvelden.Terug naar bovenAdelaide Hills, South Australia


Penfolds Magill Estate, Adelaide Hills, South Australia

Penfolds Magill EstatePenfolds Magill Estate, Adelaide Hills, South Australia

Penfolds Magill EstatePenfolds Magill Estate

Het gebied van de Adelaide Hills is de meest levendige regio voor koelklimaatwijnen van Australië, internationaal bekend om zijn uitstekende topwijnen, wijnbouw en adembenemende landschap.

Penfolds is al sinds de beginjaren van de Australische wijnbouw prominent aanwezig en heeft een internationale reputatie verworven als producent van wijnen van de allerhoogste kwaliteit.

Het historische en in de erfgoedlijst opgenomen wijngoed Magill Estate Vineyard werd in 1844 gesticht door dr. Christopher Rawson en Mary Penfold, slechts acht jaar na de stichting van Adelaide.

De wijngaard stond oorspronkelijk bekend als Grange Vineyard, vernoemd naar hun nieuwe huis met de naam 'The Grange', een cottage die vandaag de dag nog helemaal intact is. Later zou deze wijngaard de druiven leveren voor Penfolds Grange, die algemeen als de beste wijn van Australië wordt beschouwd. De eerste druivensoort die hier werd aangeplant, was grenache, met stekjes uit Zuid-Frankrijk.

Deze wijnmakerij heeft de charme en het karakter van zijn oprichters. Deze pioniers zorgden ervoor dat hun familienaam al 165 jaar geleden een begrip was voor veel Australiërs.

Tegenwoordig produceert de wijnmakerij syrah, chardonnay, cabernet sauvignon, sangiovese, pinot noir, traminer, pinot gris, tempranillo, viognier, grenache, mourvèdre, riesling, merlot, sémillon en sauvignon blanc.

Verdiep je in de geschiedenis, filosofie en achtergrond van de Australische wijnbranche tijdens een historische rondleiding over Penfolds Magill Estate. Bekijk de fascinerende ondergrondse tunnels, de oorspronkelijke cottage en de in de erfgoedlijst opgenomen kelders van blauwe hardsteen, voordat je een aantal exemplaren proeft van de beroemde collectie van Penfolds.

De wijnstreek de Adelaide Hills ligt in de Mount Lofty Ranges, ongeveer 15 minuten rijden van het centrum van Adelaide.

Terug naar bovenMcLaren Vale, South Australia


d'Arenberg, McLaren Vale, South Australia

d'Arenbergd'Arenberg, McLaren Vale, South Australia

d'Arenbergd'Arenberg

Het mediterrane klimaat van McLaren Vale met zijn glooiende heuvels en pittoreske kustlijn is ideaal voor het verbouwen van druiven. De syrah is de belangrijkste druivensoort in deze streek en verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de totale productie in het gebied. Het klimaat en de grond leveren vruchten en wijn op met een intense smaak en een donkerpaarse kleur. De wijn kan tientallen jaren in een fles worden bewaard.

d'Arenberg, opgericht in 1912, is een van de meest prestigieuze wijnmakerijen in McLaren Vale. In de jaren 70 van de vorige eeuw hadden de d'Arenberg-wijnen nationaal en internationaal aanzien verworven.

De wijnmakerij hanteert nog steeds traditionele wijnbereidingstechnieken. De wijn wordt gemaakt in kleine partijen en zijn wat smaak betreft een ware afspiegeling van de McLaren Vale-streek. Alle druiven worden geperst in een mandpers. De rode wijnen worden nog steeds traditioneel gefermenteerd en de druiven worden naar eeuwenoud gebruik met de blote voeten gestampt.

Het d'Arry's Verandah Restaurant van de wijngaard is een van de meest bekroonde restaurants van South Australia, gelegen op een pittoreske heuveltop naast de wijnkelder. Boek een privéproeverij en geniet van een uitgebreide uitleg over de traditionele kunst van wijnbereiding. Bij de Blending Bench kun je zelf als wijnmaker aan de slag en je eigen wijn assembleren om vervolgens mee naar huis te nemen.

Wandel of fiets langs de oude spoorweg tussen Willunga en Seaford. Het pad slingert door wijngaarden, langs wilde olijvenbomen en oude gombomen en geeft een unieke kijk op dit spectaculaire landschap.

Er zijn meer dan 50 wijnmakerijen in de McLaren Vale-streek. Je vindt hier ook 270 zelfstandige druiventelers. McLaren Vale ligt ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Adelaide.

Terug naar bovenChapel Hill, McLaren Vale, South Australia

Chapel HillChapel Hill, McLaren Vale, South Australia

Chapel HillChapel Hill

McLaren Vale is een gebied met een rijke geschiedenis. Het is de bakermat van de wijnindustrie van South Australia, met een uniek erfgoed en een aantal van de oudste wijnstokken van de wereld.

Chapel Hill is vernoemd naar de historische kapel van ijzerzandsteen, die in 1865 op dit terrein werd gebouwd. Het was oorspronkelijk een lokale kerk, daarna een parochieschool en is nu een befaamde wijnkelder en kunstgalerie.

De Chapel Hill-wijnmakerij werd in 1973 opgericht na een ingrijpende restauratie van het oude gebouw. Tegenwoordig is Chapel Hill eigenaar en uitbater van 44 hectare aan wijngaarden en koopt het wijngoed druiven in van een selecte groep wijnmakerijen in McLaren Vale en de Adelaide Hills.

De wijnmakerij produceert chardonnay, syrah, grenache, mourvèdre, cabernet sauvignon, sangiovese, rosé, tempranillo en verdelho.

Ter plekke is er accommodatie voor 14 personen in The Retreat, met een spectaculair uitzicht over de Onkaparinga Gorge tot aan de Gulf of St Vincent. In het restaurant worden regionale ingrediënten van McLaren Vale gebruikt. Volg een kookles of ontspan bij de open haard met een glas van de bekroonde wijn.

Het landgoed grenst aan het schitterende Onkaparinga National Park. Peddel in een kano over de Onkaparinga River, de op een na langste rivier van South Australia, die door een spectaculaire kloof met torenhoge rotswanden stroomt. In de riviermond kun je uitstekend vissen en er zijn diverse wandelpaden, van makkelijke wandelingen tot uitdagende tochten. Op de Echidna Trail ontdek je op de erfgoedlijst vermelde hutten en ruïnes van huizen die hier tussen 1880 en 1890 werden opgetrokken.

McLaren Vale ligt ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Adelaide.

Terug naar bovenHunter Valley, New South Wales


Wyndham Estate, Hunter Valley, New South Wales

Wyndham EstateWyndham Estate, Hunter Valley, New South Wales

Wyndham EstateWyndham Estate

De Hunter Valley is de oudste wijn producerende streek van Australië en Wyndham Estate is een van de oudste wijngaarden van het land. Sinds hier in 1830 de eerste commerciële syrah-wijngaard van Australië werd aangeplant, heeft Wyndham Estate zich toegelegd op het creëren van rijke, robuuste wijnen met een volle smaak. Het wijngoed exporteert naar 65 landen en is internationaal bekend om zijn syrah en nog vele andere wijnen.

De historische wijnmakerij is gevestigd op 100 hectare aan wijngaarden en rustig landelijk gebied aan de mooie Hunter River. Verken de Dalwood Heritage Trail, die zich door de wijngaarden slingert naar het 180 jaar oude huis van een van de grondleggers van de Australische wijnbouw, George Wyndham. Kom alles te weten over het Hunter River-natuurbeschermingsproject terwijl je langs de parkachtige oevers wandelt. Doe mee met een masterclass wijn proeven, of nip van een brede selectie wijnen in de kelder, inclusief zorgvuldig gerijpte jaargangen. Het Olive Tree Restaurant is geïnspireerd op de landen rond de Middellandse Zee en serveert regionale seizoensproducten. Een schitterend uitzicht over het landgoed is inbegrepen.

De Hunter Valley ligt op ongeveer twee uur rijden ten noorden van Sydney.

Terug naar bovenAudrey Wilkinson, Hunter Valley, New South Wales

Audrey WilkinsonAudrey Wilkinson, Hunter Valley, New South Wales

Audrey WilkinsonAudrey Wilkinson

De eerste wijnstokken in de Hunter Valley werden tussen 1820 en 1830 door families aangeplant, waarmee dit de oudste wijnstreek van Australië is.

De Audrey Wilkinson-wijnmakerij stamt uit 1866 toen de familie Wilkinson het terrein kocht waarop de huidige wijngaard is gevestigd. De Wilkinsons waren pioniers van de Australische wijnbereidingsbranche. Ze startten hun wijnmakerij nadat ze in Frankrijk en Duitsland studies hadden gevolgd over wijn maken. De wijnmakerij is vernoemd naar Audrey Wilkinson, die op vijftienjarige leeftijd eigenaar werd van de wijngaard toen zijn vader overleed. Audrey was gezegend met een uitstekende smaak, waardoor hij een aantal van de beste wijnen van Australië heeft geproduceerd. Tegen het begin van de twintigste eeuw had Audrey Wilkinson in heel Australië prijzen ontvangen voor zijn witte wijnen, rode wijnen en versterkte wijnen. Er werden grote hoeveelheden geëxporteerd naar Londen.

Vandaag de dag produceert de Audrey Wilkinson-wijnmakerij handgemaakte wijnen met behulp van geavanceerde wijnbereidingstechnieken. Het wijngoed maakt bekroonde sémillon sauvignon blanc, verdelho, chardonnay, rosé, merlot, cabernet sauvignon en syrah.

Bezoek het museum in de historische oude wijnmakerij, met de oorspronkelijke vaten en het gereedschap om wijn en vaten te maken.

Er zijn ook twee cottages waar je kunt logeren met een gezin of maximaal zes stellen. Overnacht, ontspan en geniet van de privacy en de spectaculaire schoonheid van de wijngaard.

De Audrey Wilkinson-wijngaard ligt in de uitlopers van de Brokenback Mountain Ranges met een panoramisch uitzicht over de Hunter Valley. De wijnkelder is elke dag van het jaar geopend, behalve eerste kerstdag. De Hunter Valley ligt op ongeveer twee uur rijden ten noorden van Sydney.

Terug naar bovenYarra Valley, Victoria


De Bortoli, Yarra Valley, Victoria

De BortoliDe Bortoli, Yarra Valley, Victoria

De BortoliDe Bortoli

De Bortoli is een familiewijnmakerij met de filosofie dat je wijn en eten hoort te delen met vrienden en familie, liefst in een adembenemende setting. Dit alles hebben ze waargemaakt op slechts een uur rijden van Melbourne.

De Bortoli Wines werd in 1928 opgericht in Bilbul, New South Wales. De vierde generatie van de familie De Bortoli staat nu aan het roer en bezit wijngaarden in de bekendste wijnstreken van Australië, met inbegrip van de Yarra Valley. Op Yarra Valley Estate vind je een aantal van de oudste wijnstokken van de vallei, sommige stammen zelfs uit 1970. De familie verbouwt tegenwoordig chardonnay, pinot gris, riesling, sémillon, gewurztraminer, sauvignon blanc, pinot blanc, pinot noir, cabernet sauvignon, syrah, sangiovese, nebbiolo en merlot.

Ontdek hoe topwijnen worden gemaakt met een rondleiding achter de schermen van de wijngaard en de wijnmakerij, en proef rijpende wijnen recht uit het vat. Proef de meest recente topjaargangen in de wijnkelder en eet er mooi gerijpte kazen bij uit de kaaswinkel met uitzicht op de pittoreske wijngaarden.

Het restaurant 'Locale' op het wijngoed weerspiegelt het rijke Italiaanse erfgoed van de familie De Bortoli. Het is de perfecte plek om te genieten van seizoens- en lokale producten in combinatie met de topwijnen van het landgoed.

Terug naar bovenTarrawarra Estate, Yarra Valley, Victoria

Tarrawarra EstateTarrawarra Estate, Yarra Valley, Victoria

Tarrawarra EstateTarrawarra Estate

Tarrawarra Estate staat bekend als een onvergetelijke wijnproef- en restaurantervaring in de Yarra Valley in Victoria. De wijnmakerij produceert pinot noir, chardonnay, merlot, syrah, viognier, rousanne en marsanne.

De opvallende moderne architectuur van de wijnkelder contrasteert mooi met het spectaculaire uitzicht over de wijngaarden, glooiende landbouwgronden en de vallei erachter. De eerste hectaren wijnstokken werden in 1983 geplant. Onder het toeziend oog van de wijnmaker worden alle druiven van Tarrawarra zorgvuldig verbouwd en met de hand geplukt, en mogen de wijnen op het landgoed rijpen. Bezoek de ruimte met de vaten om meer te weten te komen over de geschiedenis van het landgoed en het wijnbereidingsproces.

Medewerkers met verstand van zaken praten in de wijnkelder over hun bekroonde wijnen, die je in het restaurant kunt proeven in combinatie met verse seizoensproducten uit de keukentuin en de boerderijen in de Yarra Valley. Geniet van een lunch met wijnen die de sommelier van het landgoed aanbeveelt als begeleiding van het seizoensmenu.

Tarrawarra Estate bevindt zich in de Yarra Valley, ongeveer een uur rijden ten noordoosten van Melbourne.

Terug naar bovenMornington Peninsula, Victoria


Montalto Vineyard & Olive Grove, Mornington Peninsula, Victoria

Montalto Vineyard & Olive GroveMontalto Vineyard & Olive Grove, Mornington Peninsula, Victoria

Montalto Vineyard & Olive GroveMontalto Vineyard & Olive Grove

Het Mornington Peninsula van Victoria is een prachtige streek met glooiende heuvels, boomgaarden, olijfboomgaarden, historische landhuizen en meer dan 200 wijngaarden. De topografie en het milde klimaat van deze streek is uitstekend voor het verbouwen van druiven.

Montalto produceert uitstekende koelklimaatwijnen en is gespecialiseerd in pinot noir en chardonnay. Het landgoed staat bekend om de hartelijke sfeer, de ontspannen Australische architectuur, de intieme wijnkelder en de schoonheid van het terrein met een olijfboomgaard, befaamd restaurant en café, beeldenwandeling en watergebied.

Van de opbrengst van de 1.500 volwassen olijfbomen op het landgoed wordt koudgeperste extra vergine olijfolie gemaakt, geconserveerde olijven en olijventapenade. De producten zijn enkel verkrijgbaar op het landgoed zelf en kunnen geproefd worden in de wijnkelder.

Montalto wil zijn bezoekers graag meer leren over wijnen. De ervaren en deskundige medewerkers van de wijnkelder kunnen je dan ook alles vertellen over de wijnen, wijngaarden en wijnmakerij. Ervaar de 'van-het-land-op-het-bord'-filosofie van Montalto tijdens een driegangenlunch in het op de Franse keuken geïnspireerde Montalto Restaurant, het beste van het schiereiland.

Het Mornington Peninsula ligt ongeveer een uur rijden ten zuiden van Melbourne.

Terug naar bovenTasmanië


Josef Chromy Wines, Tamar Valley, Tasmanië

Josef Chromy WinesJosef Chromy Wines, Tamar Valley, Tasmanië

Josef Chromy WinesJosef Chromy Wines, Tamar Valley

De Josef Chromy Wines-wijnkelder en het bijbehorende restaurant zijn een adembenemende locatie waar je uitstekende Tasmaanse wijnen en heerlijke gerechten met verse lokale producten kunt proeven.

Dit wijngoed, gelegen in een oude Engelse tuin met honderd jaar oude eikenbomen en uitzicht op een pittoresk meer, de wijnmakerij en een wijngaard, behoort tot de top 10 van Australië. De wijnkelder bevindt zich in het oorspronkelijke huis, daterend uit de jaren tussen 1880 en 1890. De open haard brandt altijd en je kunt genieten van het spectaculaire uitzicht terwijl je een selectie bekroonde koelklimaatwijnen proeft, zoals mousserende wijn, pinot gris, riesling, sauvignon blanc, chardonnay, pinot noir, merlot, botrytis riesling en ruby pinot port.

Josef Chromy, naar wie de wijnmakerij is vernoemd, is befaamd in de eet- en wijnbranche van Tasmanië. Hij heeft een bijzonder levensverhaal en kwam in de jaren 50 van de vorige eeuw vanuit Europa naar Australië. Zijn droom was om wijnen, eten en een ervaring van uitzonderlijke kwaliteit te creëren.

Maak een wandeling tussen de wijnstokken. Geniet van een maaltijd in het restaurant dat de beste regionale producten combineert met bekroonde wijnen. Diegenen met een avontuurlijke instelling kunnen leren vliegvissen met uitleg over vissen met een kunstvlieg, of over de legendarische wildernis van Tasmanië vliegen, gevolgd door een ontspannen lunch.

Josef Chromy Wines ligt in de Tamar Valley, ongeveer 15 minuten rijden ten zuiden van Launceston.

Terug naar bovenMoorilla Estate, Hobart, Tasmanië

Moorilla EstateMoorilla Estate, Hobart, Tasmanië

Moorilla EstateMoorilla Estate, Hobart

Moorilla Estate biedt een zeldzame en spannende combinatie van wijn, eten, kunst en luxe accommodatie vlakbij Hobart, de hoofdstad van Tasmanië.

Moorilla is de nieuwste wijnmakerij op het terrein van de oudste wijngaard van Tasmanië. Er worden kleine hoeveelheden exclusieve koelklimaatwijnen gemaakt op het landgoed, zoals onder andere chardonnay, pinot noir, riesling, sauvignon blanc, cabernet merlot en syrah.

Moorilla Estate deelt het terrein met het indringende Museum of Old and New Art (MONA), dat onderdak biedt aan de grootste particuliere kunstverzameling van Australië, Overnacht in de moderne, luxe MONA Pavilions, vernoemd naar Australische architecten en kunstenaars.

Er zijn diverse dinermogelijkheden op het landgoed, van het op de Franse keuken geïnspireerde The Source Restaurant, tot de hapjes in de Moorilla Wine Bar en het informelere MONA-café. Ter plekke wordt ook Moo Brew-bier gebrouwen.

Moorilla ligt aan de Derwent River, 12 km ten noorden van de stad Hobart. Een extra leuke manier om de wijnmakerij te bezoeken is om in Hobart op een rivierpont te stappen die het wijngoed aandoet.

Terug naar boven

Ultieme wijnmakerij-ervaringen

 

Meer Australische ideeën