Flinders Ranges

Wilpena Pound, SA
Mt Ohlssen Bagge, SA
Fietsen in de Flinders Ranges, SA
Geelvoetwallaby

Flinders Ranges

Volg een verhaal dat zo oud is als de aarde zelf in de grootste bergketen van South Australia. De majestueuze, door de tijd versleten Flinders Ranges strekken zich uit over drie nationale parken en meer dan 430 km van Crystal Brook naar Lake Callabonna. Beklim Mt Remarkable in de zuidelijke Flinders Ranges en bezoek het enorme, natuurlijke amfitheater van Wilpena Pound in het midden. In het schrale noorden vind je een wildreservaat en een observatorium. Kom jezelf tegen in het eeuwenoude outback-verhaal, waar avontuur, rust en spiritualiteit hand in hand gaan.

Vier manieren om te genieten van de Flinders Ranges

Mt Ohlssen Bagge, SA
Mt Ohlssen Bagge, SA

1. Ontdek je eigen avontuur

Wandel naar de rand van Wilpena Pound of vlieg er tijdens een panoramische vlucht over. Vanuit de lucht ziet het eruit als de 'Lost World', waar nog steeds dinosaurussen rondlopen. In de zuidelijke Flinders Ranges kun je door Wirrabara- en Bundaleer-bossen trekken of een fikse rit met een mountainbike maken. Wandel naar de top van Mount Remarkable of rijd op een kameel naar een candlelightdiner in Quorn. Rijd met een 4x4 over de zandwegen van Melrose naar het Arkaroola Wilderness Sanctuary in het onherbergzame noorden. Beklim de Gammon Ranges of staar de ruimte in vanuit een van de drie observatoria in Arkaroola.

Campfire storytelling
Campfire storytelling

2. Ontdek verhalen, zo oud als de aarde zelf

Verken deze versleten bergen met een Adnyamathanha-gids, kom meer te weten over bushtucker en luister naar Yura Muda-verhalen over de Dreamtime-oorsprong van het land. Leer hoe de gigantische slang Arkaroo de grillige toppen van Flinders Range’s vorm gaf. Bekijk eeuwenoude grotschilderingen en rotstekeningen in de Yourambulla Caves, Arkaroo Rock, Sacred Canyon en Chambers Gorge. Volg de Aboriginal Dreaming Trail naar de Nepabunna gemeenschap en ontmoet de plaatselijke bevolking. Volg 600 miljoen jaar evolutie op het Brachina Gorge Geological Trail of breng een bezoek aan Old Wilpena Station, waar de Europese geschiedenis en die van de Aboriginals elkaar kruizen.

Emus crossing the road
Emus crossing the road

3. De natuur onder een microscoop

Wandel langs vele verschillende inheemse planten naar de rand van Wilpena Pound. Speur naar zeldzame geelvoetwallaby's in Brachina Gorge en kangoeroes die af en toe over de rode aarde van Arkaroola springen. Ontmoet de inheemse mierenegels en emoes en luister naar het gezang van meer dan 100 vogelsoorten. Slinger door grotten, kloven en bossen in de zuidelijke Flinders Ranges en in het noorden langs de glinsterende zoutpan van Lake Frome. Kampeer onder de sterren en bezoek de toevluchtsoorden voor wilde dieren in de Italowie- en Weetootla-kloven van Vulkathunha–Gammon Ranges National Park.

Great Australian Cattle Drive, SA
Great Australian Cattle Drive, SA

4. Ga volledig op in de outback

In de Flinders Rangers kun je wandelen, fietsen, met een 4x4 rijden en zelfs vee hoeden. Bewandel delen van het Heysen Trail, dat zich over ruim 1200 km uitstrekt van Parachilna Gorge naar de stranden van Fleurieu Peninsula. Fietsers kunnen een gedeelte van het 900 km lange Mawson Trail volgen, dat de Adelaide Hills verbindt met de Blinman-stad in de Flinders Ranges. Neem de trein over Pichi Richi Railway van Quorn naar Port Augusta of verdiep je in de kleurrijke treingeschiedenis van de regio in de Steamtown Peterborough geluid- en lichtshow. Wat je ook kiest, overal kom je oude mijnstadjes, charmante plattelandscafés, zeldzame dieren in het wild en adembenemende uitzichten over de outback tegen.

 

Meer Australische ideeën