Kangaroo Island

Australische zeeleeuwen, SA
Kangaroo Island, SA
Remarkable Rocks, SA
Mierenegel

Kangaroo Island

Ontmoet inheemse dieren in hun ongerepte, natuurlijke omgeving op Kangaroo Island, dat gemakkelijk vanuit Adelaide bereikbaar is. Bekijk de zeerobben in hun natuurlijke habitat Seal Bay en de kleine pingu�ns die in Penneshaw naar de kust waggelen. Ontdek daarna de ruige avontuurlijke landschappen en hemelse stranden van het eiland. Maak een wandeltocht naar Hanson Bay, begeef je diep onder de grond in een grot van het Kelly Hill Conservation Park en bewonder de zonsondergang boven de eeuwenoude Remarkable Rocks. Aan de kust kun je zwemmen met dolfijnen, surfen, snorkelen tussen het levende rif of diepzeeduiken naar oude scheepswrakken. Het eiland biedt ook een rijke, gelaagde Aboriginal geschiedenis.

Vijf redenen voor een bezoek aan Kangaroo Island

Australian sea lions
Australian sea lions

1. Wilde dieren in hun natuurlijke omgeving

Voer de pelikanen en bekijk de pinguïns in Kingscote en Penneshaw. Breng dan een bezoek aan tammarwallaby's, borstelstaartopossums en kangoeroes wanneer ze het actiefst zijn, tijdens een nachtelijke tocht over de American River. Maak een bushwalk langs eenden, zwanen en andere waadvogels van de Murray Lagoon in het Cape Gantheaume Conservation Park, slechts een van de vele plaatsen waar je de 267 soorten vogels vindt die in verschillende habitats over het eiland zijn verspreid. Bekijk de Australische zeeleeuwen in Seal Bay en duizenden Nieuw-Zeelandse pelsrobben die in en rondom Admirals Arch in het Flinders Chase National Park met elkaar spelen. Hier vind je ook honderden vreedzame kangoeroes.

Kelly Hill Caves, SA
Kelly Hill Caves, SA

2. Landschappen waarin je jezelf kunt verliezen

Maak een wandeling door Flinders Chase National Park en ontdek de ontzagwekkende formaties van Remarkable Rocks en Admirals Arch. Verken de historische vuurtorendistricten bij Cape du Couedic en Cape Borda, waar je meer te weten komt over het afgezonderde leven van vuurtorenwachters en hun families. Maak een trektocht langs afgelegen kliffen en door beboste valleien of fiets op de rustige open wegen van het eiland. Geniet van de verscheidenheid aan dierensoorten tijdens de Hanson Bay Hike of surf over de zandduinen van Little Sahara. Ga op avontuur in de grotten van Kelly Hill Conservation Park of ontmoet karmijnrode Australische parkieten in de eucalyptusbossen onder de grotten.

Kayaking at Harriet River, SA
Kayaking at Harriet River, SA

3. Eindeloze kustavonturen

Duik met zeldzame bladachtige zeelibellen, snorkel over schitterende riffen of zwem met dolfijnen in de wateren van Kingscote of Emu Bay. In het zuiden van D’estrees Bay kun je scubaduiken naar de scheepswrakken die overal om het eiland verspreid liggen. Vis vanaf de historische pier van Emu Bay, op de American River of Penneshaw. Zeil langs afgelegen zandstranden rond Nepean Bay en surf over de eenzame golven in Stokes en Pennington Bays. Van Snellings Beach aan de noordkust tot het beschutte Brown Beach aan de oostkust en Vivonne Bay in het zuiden is een keur aan idyllische zwemplekjes te vinden.

Kangaroo Island, SA
Kangaroo Island, SA

4. Eten en wijn drinken in een verbluffende omgeving

Bezoek de wijnkelders op het eiland, vele met prachtig uitzicht, totdat je de smaak te pakken hebt. Nip vervolgens aan luxueuze likeuren in Cygnet River of proef wijn als een ware bohemien, in een geconverteerde vliegtuighangar. Proef honingijs, schaapskaas en Liguriaanse honing bij boerderijen in Kingscote en MacGillivray. Geniet van een feestmaal met lokale producten afkomstig uit het hele eiland. Bestel tijdens je diner met uitzicht over de oceaan, een menu van lokale tamme kastanjes, King George Whiting en Amerikaanse rivieroesters. Vul je strandhuisje of picknickmand met gourmetproducten en een van je favoriete flessen wijn.

Ngarrindjeri Tour, SA
Ngarrindjeri Tour, SA

5. Land en overlevering uit de Dreamtime

Luister naar de legende van Ngurunderi, de held uit de Dreamtime, die twee ongehoorzame vrouwen naar Kangaroo Island joeg voordat hij naar de geestenwereld terugkeerde. Volg de reis van Ngurunderi door Coorong voordat je naar Kangaroo Island zelf reist. Sluit je aan bij een rondwandeling of kajaktocht met een nakomeling van het Ngarrindjeri-volk, dat Kangaroo Island duizenden jaren vóór de Europese kolonisatie op mysterieuze wijze verliet. Je kunt het eiland ook ontdekken met het Ramindjeri-volk, nakomelingen van de Aboriginal vrouwen uit het vasteland die hier door walvisjagers naartoe werden gebracht. Laat je met de eeuwenoude verhalen over het ontstaan van het eiland en de meer recente geschiedenis meeslepen door dit unieke, natuurlijke landschap.

Meer Australische ideeën