Sydney Harbour

Sydney Harbour National Park, NSW
Kustpad door het Royal National Park, NSW
America Bay-pad, Ku-ring-gai Chase National Park, NSW
Uitzicht vanaf Bradleys Head, NSW

Sydney Harbour

De stad Sydney wordt gevormd door de schitterende natuurlijke haven. Sydney Harbour is het hart van dit levendige landschap, van de Dreamtime tot de moderne wonderen van het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. In de buurt vind je nationale parken, werelderfgoed, Aboriginalerfgoed en de strafkoloniegeschiedenis. Zwem bij ongerepte stranden en verken verborgen inhammen. Fiets door de vredige parken en bekijk de zonsopgang boven de oceaan vanaf de kliftoppen. Het natuurlijke en culturele landschap van Sydney gaat verder dan de haven - voorbij de kust en waterwegen wacht een tapisserie van levendigheid.

Vijf manieren om Sydney Harbour te verkennen

Sydney's stedelijke landschap
Sydney's stedelijke landschap

1. Het stedelijke landschap van Sydney

Sydney Harbour is een van de meest diverse landschappen ter wereld. Vanaf de spectaculaire kustlijn kijk je uit op fantastische vergezichten en geniet je volop van de natuur. Beklim de Sydney Harbour Bridge voor panoramische uitzichten die zich in oostelijke richting uitstrekken tot aan Sydney Heads en in westelijke richting tot aan de Greater Blue Mountains. Aan de stadsrand vind je de stedelijke oase van de Royal Botanic Garden, waar je leert over de herkomst van Australië, met zeldzame planten uit de tijd van Captain Cook. Bezoek Mrs Macquarie's Chair voor een eersterangs plaats in een prachtige omgeving en maak een uitstapje naar The Rocks, de oudste Europese kolonie van Australië.

Snorkelen in Nielsen Park
Snorkelen in Nielsen Park

2. Attracties bij Sydney Harbour

De verschillende eilanden in Sydney Harbour bieden een reis door de Australische geschiedenis van Aboriginals, gevangenen en de zeevaart. Neem een veerboot vanaf Circular Quay voor een verkenningstocht langs de eilanden Fort Denison en Goat. Kampeer op Cockatoo Island, opgenomen op de werelderfgoedlijst, en zie hoe de stad om je heen oplicht. Reis naar het verleden en hijs de zeilen aan boord van een historisch zeilschip, of ontdek de Aboriginalgeschiedenis van de haven met Tribal Warrior. Maak kennis met de unieke wilde dieren van Australië in Wild Life Sydney, Sydney Aquarium of de spectaculaire Taronga Zoo. Ga snorkelen in Nielsen Park, van Rose Bay naar Watsons Bay Walk. Geniet in Watson's Bay van fish 'n chips en het uitzicht op de jachten tegen een stedelijke achtergrond. Maak vervolgens een wandeling naar South Head voor adembenemende uitzichten.

De Coast Track, Royal National Park
De Coast Track, Royal National Park

3. Sydney's nationale parken

Sydney's nationale parken zijn een reis door het Australische verleden. Ze herbergen een rijkdom aan Australische flora en fauna, oeroude culturele plaatsen van Aboriginals en militaire vestingen. Er zijn talloze zwemplekken en paden voor bushwandelingen waar je de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien. De waterkant van North en South Head, bij de prachtige toegang tot Port Jackson, wordt omgeven door de grote uitgestrektheid van het Sydney Harbour National Park, het 'groene' hart van het landschap. Verblijf bij het historische Quarantine Station, waar de eerste migranten in de jaren 1830 aanmeerden. Zorg dat je in de winter een glimp opvangt van de trekkende walvissen. Vanaf Middle Head heb je uitzicht over de Pacific Ocean tot aan de horizon. Help vrijwilligers om bushland terug te winnen. Bewandel de Coast Track in het Royal National Park ten zuiden van de stad en geniet van de kliffen, stranden en het inspirerende landschap van Bundeena tot aan Otford. In het Royal National Park alleen zijn al meer dan 300 soorten vogels gespot. In het Ku-ring-gai Chase National Park in het noorden vind je een bijzondere mix van bushland en baaien, op een steenworp afstand van prachtige zandstranden.

Aboriginalrondleiding
Aboriginalrondleiding

4. Aboriginalervaringen

Rotstekeningen, composthopen, kampen, 'scarred trees' en het met handafdrukken bezaaide landschap getuigen van de oeroude band van de Aboriginals met dit land. Maak een walkabout in The Rocks met een Aboriginalgids en ontdek de tradities en culturele gebruiken van de Cadigals. Vaar naar Parramatta voor een wandeling langs de Riverside Walk en zoek naar 'scarred trees' in het Parramatta Park. Neem een Aboriginal Discovery-rondleiding in het Ku-ring-gai Chase Park of Royal National Park en kijk uit naar rotstekeningen langs de Bronte to Bondi Coastal Walk. Proef van de hedendaagse Aboriginalcultuur. Bekijk een voorstelling in het Bangarra Dance Theatre of geniet van bushtucker bij Purple Goanna in Redfern of Gardener's Lodge Café in Victoria Park.

Kajakken, Royal National Park
Kajakken, Royal National Park

5. Door de haven en langs de kust

In dit waterparadijs kun je alles van surfen in de oceaan tot zeilen of staand peddelsurfen bij de stranden langs de haven. Kajak op de waterwegen door het landschap en vind een eigen hoekje in het paradijs. Neem een verfrissende duik in een van de rotsmeertjes of populaire lokale stranden, zoals Bronte en Freshwater. Bevaar de wateren van de Harbour of ga mee op een van de georganiseerde zwemtochten in de oceaan. Spot diverse watervogels langs de wetlandoevers van het Bicentennial Park bij Sydney Olympic Park. Wandel door het grootste nog bestaande mangrovebos aan de Parramatta River. Ga op snorkelsafari en ontdek het rijke onderwaterleven. Bij Bare Island vind je zandroggen en kleurrijke sponzen, en misschien vang je in Clovelly wel een glimp op van Bluey, de plaatselijke tandbaars. Duik langs de Gordon's Bay Underwater Nature Trail, een van de talloze spannende duikplekjes van Sydney, en spot octopussen, inktvissen en kleurige zeenaaktslakken.

Meer Australische ideeën