The Kimberley

The Kimberley, WA
Kooljaman in Cape Leveque, WA
Cockburn Ranges, WA
Boabbomen

The Kimberley

Laat je overdonderen door de Kimberley, in de afgelegen noordwestelijke uithoek van Australië, met dramatische landschappen die hun oorsprong hebben in het tijdperk van de dinosaurussen. De natuur regisseert deze lijdzame, historische en verweerde rotsstructuren, kolossale waterwegen en de fonkelende oceaan. Het avontuur lacht je toe! Verdiep je in de levende Aboriginal cultuur en beleef eco-luxe met op de achtergrond de ongelooflijke kleuren en eindeloze horizon van de Kimberley’s. Vlieg over de Bungle Bungles, opgenomen in de World Heritage-lijst, rijd met een 4x4 over Gibb River Road of verblijf in een Aboriginal gemeenschap op Dampier Peninsula. In deze streek vind je een overvloed aan wilde dieren, waardevolle edelstenen en een hoop informatie over de kleurrijke en welvarende kunsttraditie.

Vier redenen voor een bezoek aan de Kimberley

Cable Beach, Broome, WA
Cable Beach, Broome, WA

1. Adembenemende avontuurlandschappen

In het eeuwenoude landschap van de Kimberley’s weet je nooit wat je tegenkomt. Zoals een kameelrit op Broome’s Cable Beach. En een tocht in een 4x4 over de Gibb River Road naar Kununurra, waar je per boot over de machtige waterwegen zoals Lake Argyle en de Ord River kunt varen. Vlieg over de magnifieke waterwegen van het Mitchell Plateau of the Bungle Bungle Ranges in het op de World Heritage-lijst opgenomen Purnululu National Park. Snorkel en duik in Rowley Shoals Marine Park, één van de vele spectaculaire onderwaterplekjes langs de afgelegen ongerepte kustlijn in de Kimberley. Voor een wat kalmer avontuur boek je een luxe cruise door de Buccaneer Archipelago, de thuishaven van de Horizontal Waterfalls en 1000 eilanden.

Cape Leveque, WA
Cape Leveque, WA

2. Kleurrijke Aboriginal ervaringen

Er zijn talloze manieren om de kleurrijke, levende Aboriginal cultuur van de Kimberley te ontdekken. Verblijf in een traditionele Aboriginal gemeenschap op Dampier Peninsula, waar je met een plaatselijke gids kunt kajakken, snorkelen, vissen op rivierkreeften en andere vis. In de outback is er de mogelijkheid om tijd in een Aboriginal station door te brengen. Hier kun je bushtucker proeven, vee leren drijven en naar de overleveringen uit de Dreamtime luisteren. Verken belangrijke plekjes als Geikie Gorge en King George Falls met de traditionele eigenaars van het land. Bekijk eeuwenoude rotskunst in Drysdale National Park of op het geïsoleerde Mitchell Plateau, waar de Gwion Gwien-schilderijen kunnen worden bezichtigd. In verschillende galerieën en centra van Broome, Derby en Kununurra kun je kennis maken met de beroemde moderne Aboriginal kunstenaars van de Kimberley.

Monitoring turtles, Eco Beach, WA
Monitoring turtles, Eco Beach, WA

3. Overvloed aan wilde dieren

Vogels, dieren, zeedieren en prehistorische reptielen hebben het in Kimberley voor het zeggen. Je vindt ze tijdens een off-road avontuur of tijdens een rondleiding naar schuil- en broedplaatsen. Drijf over de Ord River langs zoutwaterkrokodillen, rotswallabies en honderden vogelsoorten. Rond Windjana Gorge en Tunnel Creek kun je ook zonnebadende krokodillen vinden. Bezoek Broome’s Roebuck Bay, een toevluchtsoord voor inheemse vogels en tussen september en april een rustplaats voor trekvogels. Nog een paradijs voor ornithologen is Parrys Lagoon Nature reservaat en Marlgu Billabong, nabij Wyndham.

Pearl Lugger, cable beach, WA
Pearl Lugger, cable beach, WA

4. Diamanten, parels en eco-toevluchtsoorden

Niets spreekt meer tot de verbeelding voor wat betreft prestige en romantiek als diamanten en parels, beiden gewonnen in de historische Kimberley. Koop de parels van de Zuidzee in Broome en kom meer te weten over de interessante geschiedenis van de parelvissers in Chinatown en het Japanese Cemetery. Reis door de enorme Argyle Diamond Mine, nabij Kununurra, waar de meest zeldzame roze diamanten ter wereld worden gewonnen. De Kimberley is ook de plek bij uitstek om in ecologische luxe weer één te worden met de natuur. Langs het Dampier Peninsula kun je in stijl kamperen, maar je kunt ook Gibb River Road verlaten, voor een verblijf in luxueuze ecologische hutten.

Meer Australische ideeën