In Australië kun je dingen doen die je nog nooit hebt gedaan

In Australië kun je dingen doen die je nog nooit hebt gedaan

Australië biedt ongelooflijk veel verschillende en opwindende ervaringen. Maak een helikoptervlucht boven de stranden van Sydney of bekijk het Great Barrier Reef vanuit een minionderzeeër. Spot wilde dieren, maak een ecotour, zeil naar Kangaroo Island of doorkruis The Kimberley. Er zijn ontelbare manieren om de steden en landschappen van Australië te verkennen.

Hier vind je 23 ideeën om je op weg te helpen met je Australische avontuur:

Northern Territory

1.

Zoek het hogerop met de nieuwe helikoptervlucht van Bamurru Plains boven het spectaculaire getijdenland van de Mary River en de kustlijn van Northern Australia. Tijdens deze vlucht kun je wilde dieren zoals eksterganzen, zilverreigers, fluiteenden, zoutwaterkrokodillen en zwermen correla's vanuit een ander perspectief bekijken. 

2.

 Dineer onder de outbackhemel met Tali Wiru, een unieke dinerervaring van het Ayers Rock Resort. Het maximumaantal deelnemers voor de Tali Wiru is 20. Het diner begint met champagne en canapés rond een open vuur en verplaatst zich vervolgens naar een duintop voor een viergangenmenu met de allerbeste Australische wijnen.

Queensland

3.

Verken de diepten van de oceaan zonder zelf te zwemmen in een van de gloednieuwe minionderzeeërs van Great Barrier Reef Submarines op Fitzroy Island. Het bedrijf organiseert zowel dag- als nachtexcursies voor telkens 2 passagiers plus een eigen onderzeebootkapitein.

4.

Laat je overweldigen door de schoonheid van de Gold Coast vanaf een hoogte van 270 meter met de SkyPoint Climb. Terwijl je geniet van het spectaculaire vrije uitzicht op gouden stranden, skylines en het weelderige groene achterland wijst een deskundige gids je op de belangrijkste bezienswaardigheden en vertelt je de best bewaarde geheimen van de regio.

5.

Geniet van een bubbelbad met uitzicht in Sky Lodges. Deze luxe accommodatie bevindt zich midden in het op de World Heritage-lijst opgenomen Lamington National Park. De volledig ingerichte appartementen openen hun deuren in februari 2012. Elk appartement heeft een open haard, televisie en bubbelbad met spectaculair uitzicht. Sky Lodges maakt gebruik van milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen.

New South Wales

6.

Dwaal rond tussen de wilde dieren in WILD LIFE Sydney, Darling Harbour. WILD LIFE Sydney, vroeger bekend als Sydney Wildlife World, voert bezoekers mee door de bekendste regio's van Australië en laat hen kennismaken met de dieren die er leven. Slenter door 8 verschillende Australische leefomgevingen en laat je betoveren door de meest geliefde en gevreesde dieren van Australië. Ontbijt elke zaterdag of zondag samen met koala's op het dakterras van de dierentuin, dat is ingericht als een typisch Australische tuin.

7.

Maak een walkabout in de Taronga Western Plains Zoo in het landelijke plaatsje Dubbo. Deze dierentuin heeft een nieuw ingerichte Aussie Walkabout-tentoonstelling geopend. Bezoekers kunnen hier een wandeling maken tussen de wallaby's, koala's en quokka's. Onderdeel van deze walkabout is ook de nieuwe Aboriginalwandschildering van de plaatselijke kunstenaars Lewis Burns en Nathan Peckham.

8.

Bekijk de beroemde kustlijn van Sydney vanuit vogelperspectief met de nieuwe landschapsvluchten van Bondi Helicopters. Elke passagier krijgt een plaats aan het raam om zich te vergapen aan de schitterende kust en de adembenemend mooie huizen op de kliffen rond Maroubra en Coogee.

South Australia

9.

Geniet van een luxe zeiltrip met Kangaroo Island Sailing. Monster aan op de 21 meter lange, luxe tweemaster Lady Eugenie voor een driedaags, volledig verzorgd avontuur naar Kangaroo Island, een dagexcursie langs de prachtige kustlijn van de Fleurieu Peninsula, een romantische zeiltocht in de schemering of een bedrijfsarrangement.

10.

De nieuwe Trike ‘n’ Hike-tour van Barossa Trike Tours combineert uitstekend eten met een lekker stukje fietsen. Fiets door het Kaiser Stuhl Conservation Park en bekijk meer dan 400 soorten inheemse planten en allerlei wilde dieren, zoals de westelijke grijze kangoeroe, de mierenegel en heel veel vogels. De tour is inclusief vervoer van en naar Barossa, plus de mogelijkheid om te pauzeren bij het onlangs geopende Artisans of Barossa Cellar Door voor een streekgerecht en een keur aan uitgelezen lokale wijnen.

11.

Verken het beste van de Flinders Ranges met de nieuwe drie- en vijfdaagse wandeltochten van Rawnsley Park. Deze tochten worden geleid door Tony Smith, eigenaar van Rawnsley Park Station, en Kym Tilbrook, schrijver van boeken over bushwalks. Nader wilde dieren tot op een steenworp afstand en begroet de nieuwe dag bij zonsopgang bovenop Rawnsley Bluff. Ontspan aan het einde van een schitterende wandeldag met een maaltijd en een verblijf in een luxe ecovilla of hut.

Tasmanië

12.

Gourmania Food Tours organiseert routes om van te watertanden. Laat je meevoeren op een gourmetreis in en rondom Hobart. Maak kennis met plaatselijke cafés, leveranciers, uitstekende restaurants en de getalenteerde mensen die ze runnen en proef de allerbeste streekproducten van Tasmanië. 

13.

 Geniet van een luxueus verblijf in 28 Gates, een boerderij in de Tasmaanse Derwent Valley, een uur rijden ten westen van Hobart. Deze luxe topaccommodatie met drie slaapkamers in de voormalige stallen en graanzolders van de boerderij is gesitueerd op een perceel met weilanden dat al sinds 1862, zes generaties lang, in handen is van dezelfde familie.

14.

 Ga op spokenjacht op de Port Arthur Historic Site met de nieuwe Paranormal Investigations-tour. Bezoekers mogen professionele apparatuur gebruiken om de aanwezigheid van geesten of andere paranormale activiteiten te detecteren.

Victoria

15.

Architectuurliefhebbers kunnen nu meer te weten komen over de befaamde art deco van Melbourne van een erkend expert op dit gebied. De nieuwe Melbourne Art Deco Architecture-excursie van MEL Tours verschaft inzicht in de geschiedenis van de art deco in de stad, haar invloed op het ontwerp, de bouwwijze en de geschiedenis van de bewoners van Melbournes interbellumgebouwen.

16.

Dineer met een goed glas wijn in de regio Grampians Pyrenees. Grampians Regional Wine Tours organiseert privétochten voor een halve of hele dag. Je krijgt niet alleen een rondleiding langs uitzonderlijke koelklimaatwijnen, maar hebt ook de mogelijkheid om je eigen wijnexcursie samen te stellen waarbij je onderweg andere plaatselijke bezienswaardigheden bezoekt.

17.

Ontdek de wildernis en het dierenleven met de nieuwe ecotour van Gippsland High Country Tours door het Cape Conran Coastal Park. Deze vierdaagse tour laat bezoekers kennismaken met dit schitterende kustpark met als hoogtepunt avondwandelingen om nachtdieren te kunnen spotten.

Western Australia

18.

Overnacht in het luxueuze Kuri Bay. Deze oudste parelboerderij van Australië in het meest afgelegen deel van de Kimberley-kust is omgetoverd in een exclusieve wildernislodge. Je kunt er alleen komen per helikopter of met een watervliegtuig vanuit Broome - het uitzicht onderweg is adembenemend. Kuri Bay heeft slechts vijf kamers met veranda en ventilator in een huis dat in de traditionele stijl van Broome is gebouwd. Het dinermenu is samengesteld uit plaatselijke delicatessen en legt de nadruk op een natuurlijke omgeving. Naar verwachting opent dit exclusieve verblijf in april 2012 zijn deuren.

19.

De nieuwe Beach Houses van Eco Beach zijn pas sinds kort beschikbaar. Deze verscholen toevluchtsoorden met uitzicht op zee zijn ideaal voor gezinnen of kleine groepen. Twee volledig ingerichte huizen op een klif met uitzicht over de Indische oceaan en het bushland van The Kimberley zijn met elkaar verbonden via houten veranda's en hebben een gemeenschappelijke woonruimte in de open lucht.

20.

Stap aan boord van de luxe charterboot The Caribou voor overnachtingen met maaltijden. Gedurende deze ervaring, een idee van Faraway Bay, het met prijzen bekroonde East Kimberley Wilderness Retreat,kun je een nacht doorbrengen op verscholen en afgelegen locaties, zoals bijvoorbeeld de tweelingwatervallen van de King George River, die in de film Australia te zien waren.

Australian Capital Territory

21.

Ontdek de waterkant, bijzondere kenmerken en nationale attracties van Lake Burley Griffin op een grappige en unieke manier met een rit op een Segway onder begeleiding van een gids van Seg Glide Ride. Gasten worden persoonlijk getraind voordat zij mee mogen met deze tours die de hele dag door periodiek plaatsvinden vanaf 10:00.

22.

Verdwaal tussen de meest interessante kunstvoorwerpen van de National Library of Australia in de nieuwe Treasures Gallery in Canberra. Hoogtepunten van deze collectie zijn het Endeavour-dagboek van James Cook, een brief van Jane Austen en het originele manuscript van Waltzing Matilda.

23.

Laat je verbazen door de grootste collectie Australische inheemse kunst in de wereld van de National Gallery of Australia in Canberra. Bezoek de James Turrell-sculptuur en SkySpace voor een zonsondergang en zonsopgang zoals je nog nooit hebt gezien.