Dingen die een rugzaktoerist moet weten

Dingen die een rugzaktoerist moet weten

Voordat je de kusten van Australië bereikt, is het verstandig eerst basiskennis voor rugzaktoeristen te verzamelen. Leer meer over onze goedkope(re) accommodaties, variërend van klassieke plattelandspubs tot enorme jeugdherbergen. Leer de opties kennen om Australië te ontdekken, ongeacht of je een 4x4-avontuur, een epische treinreis of een hop-on-and-off bus voor rugzaktoeristen wilt kiezen. Fris de belangrijkste Australische verkeersregels op, ontdek waar je je laptop kunt gebruiken en leer hoe Australische reisbureaus je kunnen helpen. Het is er allemaal, in hapklare brokken!

Accommodatie
Accommodatie

Accommodatie – waar je kunt overnachten

Wanneer het aankomt op goedkope(re) accommodatie, biedt Australië enorm veel opties. Er zijn jeugdherbergen in elke grote stad en toeristencentrum, en een sterke concurrentie helpt de normen hoog te houden. Kamperen in een tent of caravan is een geweldige manier om de spectaculaire openlucht van Australië te zien. Sla je tent op in een nationaal park of rijd naar een van de goed uitgeruste kampeer- en caravanterreinen. Andere ideeën omvatten motels, plattelandspubs (variërend van rustiek tot romantisch) en vakantiehuisjes (een goedkope optie voor grote groepen). Je kunt je Australische ervaring ook verdiepen en enkele nieuwe vaardigheden opdoen tijdens een verblijf op een boerderij of een enorm outbackstation.

Reizen
Reizen

Reizen – trektochten

Australië is een enorm land dat je op vele verschillende manieren kunt ontdekken. Huur een auto, 4x4 of camper en geniet van het landschap tijdens één van onze onvergetelijke autorriten. Of als je in korte tijd grote afstanden wilt afleggen, boek je een vlucht bij één van de binnenlandse luchtvaartmaatschappijen in Australië. Ze vliegen op alle grote steden en regionale centra. Treinreizen bieden een uniek inzicht in de grootte en diversiteit van Australië, terwijl coach- en busreizen een makkelijke en economische optie zijn. Enthousiast over een tocht over het water? Overweeg dan de ferry tussen Melbourne en Devonport of een boottocht langs iconische plaatsen zoals het Great Barrier Reef, Kimberley en het tropische Top End.

Verkeersreglement
Verkeersreglement

Verkeersreglement – houd je aan de verkeresregels

Je moet de verkeersregels kennen voordat je aan je klassieke Australische autorit begint. Australiërs rijden aan de linkerkant van de weg met het stuur aan de rechterkant van de wagen. De maximumsnelheid in steden en dorpen is 60 km/h en 50 km/h in sommige voorsteden. Op landwegen en snelwegen bedraagt de maximumsnelheid meestal 110 km/h. Voor je veiligheid is rijden onder invloed van alcohol verboden en bestuurders en passagiers moeten altijd een veiligheidsgordel dragen. Voor motorrijders en fietsers is een helm verplicht. Een internationale bezoeker mag in Australië rijden met een geldig internationaal rijbewijs voor dezelfde voertuigcategorie. Je moet zowel je eigen rijbewijs als je internationaal rijbewijs bij je hebben wanneer je rijdt.

Uitstapjes
Uitstapjes

Uitstapjes – de bezienswaardigheiden bekijken

Het boeken van uitstapjes is een makkie in Australië, dat een goed georganiseerde toeristeninfrastructuur heeft. Vele ondernemingen richten zich op jonge avonturiers, vooral in populaire bestemmingen zoals Uluru en het Great Barrier Reef. Als je niet al te veel tijd hebt of alleen reist, kunnen kleine groepsreizen een geschikte en goedkope manier zijn om de bezienswaardigheden te bekijken en andere reizigers te ontmoeten. Of misschien verkies je de hop on-hop off bussen, die je van punt A naar punt B brengen zonder de beperkingen van een georganiseerde tocht. Sommige bedrijven geven kortingen aan studenten en rugzaktoeristen.

Toegang tot het internet & gsm
Toegang tot het internet & gsm

Toegang tot het internet & gsm – inloggen

Je hoeft je geen zorgen te maken over internettoegang in Australië. Er zijn vele internetcafé’s in steden, grotere plaatsen en belangrijke toeristencentra. De meeste hotels, jeugdherbergen, kampeerterreinen en caravanterreinen bieden ter plaatse internet. In zeer afgelegen gebieden kan je proberen toegang te krijgen bij telecentra of plaatselijke bibliotheken. Reizen met je laptop? Kies voor een Australisch breedbandpakket of gebruik de draadloze hotspots in jeugdherbergen, cafés, restaurants en fastfoodketens verspreid over onze steden en toeristen- en zakencentra. Gsm-bereik kan moeilijk zijn in afgelegen of woestijngebieden.

Meer Australische ideeën