Werk, doe vrijwilligerswerk en studeer in Australië

Werk, doe vrijwilligerswerk en studeer in Australië

Het soort visa dat je nodig hebt, is afhankelijk van de reis die je hebt gepland. Australië is zo groot en zo verwijderd van vele landen dat veel reizigers kiezen om er een groot stuk van hun tijd door te brengen om het volledig te ervaren. Ontdek hoe je, als je ervoor in aanmerking komt, een eenjarig Working Holiday Visum kunt krijgen en hoe je je verblijf kunt verlengen door in regionale gebieden te werken. Leer bovendien meer over vrijwilligerswerk en studeren in Australië – beide geweldige manieren om jezelf helemaal in het Australische leven onder te dompelen en jouw avontuur te verrijken.

Australische ETA
Australische ETA

Australische ETA

Als je Australië voor minder dan drie maanden bezoekt en er niet wilt werken, heb je een ETA (Electronic Travel Authority / elektronisch reisvergunning) nodig. Jouw reisagent zal jouw ETA samen met jouw vliegtuigticket afgeven of als je in de EU woont, kun je het gratis online aanvragen. Met een ETA kan je tot drie maanden op vakantie gaan in Australië.

Voor meer informatie naar:
https://www.eta.immi.gov.au/ETA/etas.jsp

Australische Working Holiday Visa
Australische Working Holiday Visa

Australische Working Holiday Visa

Als je tussen 18 en 30 jaar oud bent en een lang avontuur in Australië wilt, kun je in aanmerking komen voor een Working Holiday Visum, zodat je tijdens je vakantie ook kunt werken. Het is een duidelijk, online proces en je moet dit doen voordat je in Australië aankomt. Met het visum kun je maximaal 12 maanden in Australië blijven en werken. Je kunt maximaal zes maanden bij welke werkgever dan ook werken. Het Department of Immigration and Citizenship (DIAC) van de Australische overheid geeft Working Holiday Visa af aan paspoorthouders van de meeste Europese landen, Hongkong, Japan, Korea, Taiwan en Canada die tussen 18 en 30 jaar oud zijn. Reizigers met hoger onderwijs van 18 tot 30 jaar oud uit Chili, Indonesië, Maleisië, Thailand, Turkije of VS kunnen ook in aanmerking komen voor een Work and Holiday Visum.

Voor meer informatie naar:
http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/

Second Working Holiday Visum & werken in regionale centra
Second Working Holiday Visum & werken in regionale centra

Second Working Holiday Visum & werken in regionale centra

Wilde je dat je meer dan een jaar kon werken en reizen in Australië? Working Holiday Makers die ten minste drie maanden seizoenswerk in regionaal Australië doen, komen in aanmerking voor een Second Working Holiday Visum van 12 maanden. Dus druiven of katoen plukken kan betekenen dat je nog een jaar in het land kunt blijven! De Harvest Trail verbindt reizigers die oogstwerk doen over het gehele land. Je kunt wijnstokken snoeien in de Margaret River, appels rapen in de Adelaide Hills of mango’s verzamelen in Mareeba. De seizoenen verschillen per regio, wat het makkelijk maakt om op jouw tempo door het land te trekken. Je verlaat de veel betreden toeristenwegen en ontmoet enkele echte Australische personen.

Voor meer informatie naar:
http://www.immi.gov.au/e_visa/working-holiday.htm

Vrijwilligerswerk in Australië
Vrijwilligerswerk in Australië

Vrijwilligerswerk in Australië

Vrijwilligerswerk doen is een geweldige kans om een plaatselijke gemeenschap te leren kennen en jouw Australische ervaring te vergroten. WWOOF (Willing Workers on Organic Farms) plaatst reizigers op organische boerderijen, waar boeren flexibele banen aanbieden in ruil voor accommodatie en maaltijden. Verwacht een halve dag werk voor één dag volpension. Dit model is van toepassing op veel ander vrijwilligerswerk, variërend van het redden van schildpadden in Cape York tot aan het organiseren van kunstfestivals in Arnhem Land. Je kunt je ook opgeven als Conservation Volunteer en als teamlid werken om kostbare Australische ecosystemen te helpen bewaren. Je maaltijden, accommodatie en reis naar en van het project worden betaald. Er zijn ook veel wereldwijde organisaties die onderzoeksexpedities en reizen voor vrijwilligers in Australië aanbieden.

Voor meer informatie naar:
http://www.wwoof.com.au

Studeren in Australië
Studeren in Australië

Studeren in Australië

Wil je graag in Australië studeren? Het Australische Department of Immigration and Citizenship (DIAC) kent je een voltijds studentenvisum toe als jouw opleiding erkend is of deel uitmaakt van een erkende opleiding. Voor cursussen van minder dan drie maanden kun je je inschrijven met een Working Holiday Visum. Met een studentenvisum heb je toegang tot de Australische gesubsidieerde gezondheidszorg voor studenten en kun je een aanvraag voor parttime-werk indienen. Australië biedt een scala aan cursussen en heeft een internationale reputatie voor academische uitmuntendheid.

Voor meer informatie naar:
http://www.studyinaustralia.gov.au

Meer Australische ideeën