The Sunlander

Door Australië reizen

The Sunlander

Door Australië reizen

Je weet dat Australië een groot land is, maar je weet misschien niet hoe gemakkelijk je er kunt reizen.  De ongerepte stranden die zich mijlenver uitstrekken en de woestijnen die de horizon raken, liggen allemaal binnen je bereik.  Wil je zeilen in de Whitesundays, het continent in een auto doorkruisen of met een trein door het dichte regenwoud rijden?  Hieronder worden enkele manieren beschreven om ons uitgestrekt en divers land te ontdekken.

Vliegtuig

Vliegen is de beste manier om grote afstanden in korte tijd te overbruggen.  Je reistijd wordt korter en je kunt langer ter plaatse de fantastische Australische landschappen bewonderen en van de ontspannen levensstijl genieten.  De binnenlandse luchtvaartmaatschappijen van Australië - Qantas, Jetstar, Virgin Blue, Rex en hun dochtermaatschappijen - vliegen op alle hoofdsteden en regionale centra.  Concurrentie tussen de binnenlandse maatschappijen zorgt voor aantrekkelijke tarieven.

Auto

Australië beschikt over een uitgestrekt netwerk van goed onderhouden wegen en biedt enkele van de mooiste routes ter wereld.  Reis van Sydney naar Brisbane door slaperige kuststadjes en het rijkelijk begroeide binnenland. Ervaar het Red Centre van Australië in een epische rit door de woestijn.  Of volg de Great Ocean Road in Vitoria langs onze spectaculaire zuidoostelijke kust.  Je zult op de grote luchthavens, in de stadcentra, voorsteden en resorts bedrijven vinden die auto's verhuren.  Huur dus een wagen, 4x4, caravan of motor en ga op weg.

Verkeersregels

Australiërs rijden aan de linkerkant van de weg, met het stuurwiel rechts in de wagen.  De maximumsnelheid in steden en dorpen bedraagt 60 km/h en 50 km/h in sommige voorsteden.  Op landwegen en snelwegen bedraagt de maximumsnelheid gewoonlijk 110 km/h.  Voor uw veiligheid is rijden onder invloed van alcohol verboden en bestuurders en passagiers moeten altijd een gordel dragen.  Motorrijders en fietsers moeten helmen dragen.  Een internationale bezoeker mag in Australië rijden met een geldig buitenlands rijbewijs voor dezelfde voertuigcategorie.  Je moet zowel je eigen als je internationale rijbewijs bij je hebben wanneer je rijdt.

Bus/Coach

Met de bus reizen in Australië is comfortabel, gemakkelijk en voordelig.  Bussen hebben over het algemeen airco, leeslampjes, verstelbare stoelen en video.  De busdiensten zijn frequent, betaalbaar en efficiënt.  De nationale busmaatschappij van Australië, Greyhound, biedt passen voor elk budget.

Trein

Per spoor reizen is een gemakkelijke, voordelige en aantrekkelijke manier om Australië te ontdekken.  Tussen onze steden en regionale centra bevinden zich treinverbindingen tussen staten en binnen staten. Tochten door het hele land bieden een uniek inzicht in de grootte en gevarieerdheid van Australië.   Je reisopties variëren van voordelig tot luxueus. En dankzij verschillende spoorwegpassen kun je kosten besparen als je van plan bent grote delen van Australië te bezoeken.

De treinen van Countrylink hebben bestemmingen in New South Wales en komen ook langs de oostkust van Australië, in Melbourne, Brisbane en Canberra.   Treinen van VLine verbinden Melbourne met regionale centra in Victoria, Traveltrain bestrijkt Queensland en TransWa rijdt kriskras door Western Australia.

Australië kent ook een aantal beroemde treintrajecten, zoals The Ghan en de Indian-Pacific die het continent doorkruisen en die comfort en nog onvervalste romantiek bieden.  De Indian-Pacific rijdt tussen Sydney en Perth met een korte stop in Broken Hill, Adelaide en Kalgoorlie, een stadje dat rijk is aan goud. De legendarische Ghan vanuit Adelaide naar Darwin brengt je door de rode woestijn en het tropische Top End.

Openbaar vervoer

Alle Australische hoofdsteden beschikken over een groot aanbod aan openbaar vervoer, met treinen, bussen, veerboten, monorail, light rail en trams. 
Taxiritten worden met behulp van een meter afgerekend. 

Veerboot

De Spirit of Tasmania onderhoudt een nachtelijke passagiers- en voertuigdienst tussen Melbourne en Tasmania.  In de piekperiodes tijdens de zomer worden extra veerboten ingezet.   Sealink-veerboten verbinden South Australia en Kangaroo Island verscheidene keren per dag.   Veerboten verbinden voorsteden in onze hoofdsteden - ze zigzaggen door Sydnay Harbour, op de Swan River in Perth en op de Brisbane River in Brisbane.

Wandelen

Wandelen is een goede manier om onze steden te ontdekken, dus bereid je voor op een wandeling op onze brede en comfortabele voetgangersstraten.  In Australië kun je ook enkele van de langste paden en routes ter wereld volgen - ongelofelijke reizen van 1.000 kilometer of meer die enkele weken tijd in beslag nemen.

Verhuur en vervoer zoeken