Nieuwsupdate - Bezoek de Blue Mountains

Blue Mountains, NSW

Nieuwsupdate - Bezoek de Blue Mountains

Na de recente bosbranden verwelkomt Blue Mountains Lithgow & Oberon Tourism (BMLOT) weer graag bezoekers in de regio.

Als je met de auto reist, is de Great Western Highway een handige manier om de Blue Mountains en Lithgow te bereiken (neem op de Jenolan Caves Road de afslag richting Oberon). Er is ook de Bells Line of Road, die naar de Blue Mountains Botanic Garden, Mount Tomah, leidt.

Of reis ontspannen met de trein naar de Blue Mountains en Lithgow. Vanaf de stations van Leura of Katoomba kun je de wereldberoemde bezienswaardigheden bezoeken, zoals Scenic World, via de welbekende hop-on-hop-off-bussen (Blue Mountains Explorer Bus en Blue Mountains Trolley Tours).

Ervaar de vele hotels, restaurants, cafés, winkels en bezienswaardigheden, zoals het Blue Mountains Cultural Centre in Katoomba, de Small Arms Factory in Lithgow en de Jenolan Caves bij Oberon.

Geniet ook van de magnifieke uitzichten over de in de World Heritage-lijst opgenomen Greater Blue Mountains, zoals de Three Sisters vanaf Echo Point Lookout, Govetts Leap in Blackheath, Hassans Walls in Lithgow en het Kanangra-Boyd National Park.

De voorzitter van Blue Mountains Lithgow & Oberon Tourism, Randall Walker, nodigt bezoekers uit om "zichzelf te verwennen met een weekendje weg of dagje uit en te genieten van de overgang van lente naar zomer". "Elk dorp heeft zijn eigen charme en elk deel van de wildernis heeft een eigen microklimaat."

Het is mogelijk handig als bezoekers aan het gebied hun plannen en boekingen opnieuw bevestigen, maar ze kunnen er zeker van zijn dat:

de spoorlijn en de Great Western Highway naar de Upper Blue Mountains open blijven

belangrijke attracties zoals Scenic World en Jenolan Caves open blijven

de dorpen Wentworth Falls, Leura, Katoomba, Medlow Bath, Blackheath, Oberon, het stadje Lithgow en Emirates Wolgan Valley allemaal open zijn voor bezoekers

de voornaamste uitkijkpunten aan de zuidzijde van de rotswand, zoals Echo Point, open zijn

de bezoekerscentra open zijn

veel grote bushland/parken/reservaten, met name aan de zuidkant, onaangetast zijn door brand. cafés, restaurants, winkels, hotels en resorts geopend zijn.

Meer tips voor Australië

Handige links

Voor de meest recente informatie over de
branden in New South Wales.

Voor informatie over
National Park-sluitingen

Ga voor plaatselijke toeristische informatie naar
Blue Mountains and Lithgow Tourism